smiley Petanquens historie smiley
 


​Billedet er fra indvielsen på Hanbovej.

 Sådan startede Petanquespillet i Arentsminde:  

 

Borgerforeningen startede i år 2000 på ”Legepladsen, Hanbovej 1a.” med en bane på 4 ½ x 14 m. Den blev indviet den 16. april. Kuglerne blev udlånt af borgerforeningen. Indvielsen blev markeret med to kampe, mellem medlemmer af idrætsforeningens og borgerforeningens bestyrelse. Det var idrætsforeningen der løb af med sejren.
I starten mødtes nogle af byens borgere, onsdag formiddag til hyggetræning.
 
2002:
Karen Hollensen og Harry Jensen blev Brovst kommunemester.  
 
2003:
Som noget nyt, deltog AIF. med 1 hold, som blev nr. 2 i DGI’s Limfjordsturnering i B-rækken. Hjemmekampene blev spillet på petanquebanen ved legepladsen, men der var ingen toilet og omklædnings faciliteter, så det var Erna og Harry der måtte lægge hus til. Der var fast trænings tid, onsdag formiddag kl. 9.30 – 11.30.
 
2004:
Der blev anlagt en ny og god bane ved skolen på 6 x 14 m. hvor der var gode klubfaciliteter til socialt samvær.

2005:  
Der var kommet flere spillere til klubben, så der blev tilmeldt 2 hold til efterårets Limfjordsturnering. Der blev også indført aftenstræning.
 
2006:
3 hold blev tilmeldt, hvoraf det ene hold var med faste makkere, som rykkede op i A-rækken i efterårs turneringen. AIF havde et B-hold med til det afsluttende stævne i Hjørring. Holdet sluttede på en 4. plads.
 
2007:
AIF kunne repræsentere 4 hold, hvor AIF 2 bestående af spillerne Anne-Grethe og Niels Jørn Søborg, Svend Erik Poulsen og Harry Jensen. Christian Rosenskjold deltog som reserve for Harry Jensen til det afsluttende stævne i Aars. Holdet blev nordjysk mester i B-rækken, og blev hædret med Årets Idrætspris på Bratskov 
 
2008:  
Der blev igen foretaget en udvidelse af petanquebanen, til den nuværende størrelse, som er 15 x 30 m. Banen blev indviet af sponsorerne, Brovst Sparekasse, Nordea og EBH, som havde ydet kontante beløb. AIF kan nu stille op med 5 hold i turneringen, så der var brug for mere plads. 
Landsdelsmesterskabet i single blev vundet af Svend Erik Poulsen, som blev hædret med Årets Idrætspris på Bratskov. 
 
2009:
Vi fik ”lys på banen”, men med en forlængerledning, som ved hver træningsaften skulle tilsluttes oppe i omklædningsrummet og "slæbes" ned på banen. Det var ikke så smart, men der kunne trænes hver onsdag aften hele året. 2009 var også året hvor vi skulle afvikle kommunemesterskab. Der var 22 hold tilmeldt. Skuddagen, som var landsdækkende, blev også afviklet i AIF.
 
2010:  
Der blev gravet kabler ned, så lyset er stationært og kan tændes ved petanquebanen. Det var dejligt, for der er altid stor tilslutning til aftentræning.
Landsdelsmesterskabet i single blev vundet af Niels Jørn Søborg, som blev hædret på Bratskov med Årets Idrætspris.
 
2011:  
Vi fik byens 2 busskure og fik lavet læhegn mellem skurene, som giver dejligt læ, både for regn og blæst.

2012:
I maj sendte vi en ansøgning til Sparekassen Vendsyssel Fonden om et beløb på 8500 kr til udvidelse af læhegnet, så det dækkede hele banens længde. Det blev bevilget, og i løbet af få dage var hegnet sat op med frivillig arbejdskraft.
Nels Andersen vandt stævnet Bedst i Nord og blev hædret med Årets Idrætspris på Bratskov.     

2013:
Vi er 27 medlemmer der spiller petanque. Foreningen har tilmeldt 6 turneringshold i D.G.I.'s Limfjordsturnering. 1 hold i K-rækken, 3 hold i A-rækken og 2 hold i B.
I vinterturneringen i ridehaller 2012/2013 deltog AIF med 9 hold.
Landsdelsmesterskabet i single blev vundet af Nels Andersen, som blev hædret med Årets Idrætspris på Bratskov.
     
2014:
Den 13. januar startede en renovering af petanque banen. Den 10. februar var arbejdet færdig. Et flot arbejde som blev lavet med hjælp af frivillige petanquespillere. Prisen blev ca. 37.000 kr. Sparekassen Vendsyssel fond bevilgede 27.500 kr.
AIF havde i år 5 petanque spillere, der blev hædret med Årets Idrætspris på Bratskov.
Bedst i Nord blev vundet af Anne-Grethe Søborg.
Annette Jensen og Jens Børresen, blev Nordjyske Mestre i Indendørsstævner 2013/2014.
Nordjysk landsdelsmesterskab i double vandt Grethe og Nels Andersen.

2015:

2016:
Uddeling af årets Idrætspriser den 8. dec.
Som noget nyt foregik overrækkelsen på Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt, Søparken Aabybro.
AIF havde 4 petanque spillere med, der alle blev hædret med Årets Idrætsspriser.
Annette og Bent Højbak, for at have vundet DGIs indendørs turnering i double 2015/2016.
Anne-Grethe og Niels Jørn Søborg, for at vinde DGIs Nordjysk Landsdelsmesterskab i double.

2017:
Der er i sæsonen tilmeldt 5 hold i DGIs Limfjordsturnering.
AIF 1 - B hold, blev nr. 6 og rykker ned.
AIF 2 - A hold, blev nr. 3
AIF 3 - A hold, blev nr. 6 og rykker ned.
​AIF 4 - B hold, blev nr 3
​AIF 5 - A hold, blev nr. 1 og blev puljevinder og deltager i det afsluttende stævne i Karolinelund den 27. august,
hvor holdet blev nr. 12 ud af 14 hold.
I oktober måned 2017 blev der etableret lys i skurene og på stakittet omkring petanquebanen.
​Den 7. dec. var der tildeling af idrætspriser, for gode resultater ved mesterskaber i Danmark eller Nordjylland. Følgende 6 fra Arentsminde Petanque modtog prisen. Anne-Grethe og Niels Jørn Søborg, Grethe og Nels Andersen, Annette og Bent Højbak, for at vinde LDM i sekstete, der blev afviklet i Gistrup. Anne-Grethe og Niels Jørn fik også en pris for at vinde DGI`s indendørs turnering 2016/17. Overrækkelsen foregik i Sport og Kulturcenter Brovst.

2018: 
I år er der blevet skiftet lamper med ledpærer på petanquebanen. Ledpærerne er billigere i brug og givet et bedre lys.
Der var i sæson 2018 tilmeldt 3 hold i DGIs Limfjordsturnering. Der var 2 A-hold og 1 B-hold
AIF 5 blev nr 2 og deltog i det afsluttende stævne på Mors.
AIF 2 blev nr 5 og rykker ned i B-rækken
AIF 4 vandt B-rækken og deltog i det afsluttende stævne på Mors. Holdet rykker ikke op, da der ikke er oprykning i B-rækken på grund af ændret turneringsform i 2019.
Indendørs turneringen 2017/18 vandt Grethe og Nels
Følgende vandt i LDM i sekstete i Gistrup. Annette, Bent, Grethe, Nels, Anne-Grethe og Niels Jørn. Holdet var med til LM i Give, hvor de blev nr. 7 ud af 16.
Der er tilmeldt 6 hold til indendørsturneringen 2018/19.
Den 11. dec. var der tildeling af idrætspriser, for gode resultater ved mesterskaber i Danmark eller Nordjylland. Følgende 6 fra Arentsminde Petanque modtog prisen: Anne-Grethe og Niels Jørn Søborg, Grethe og Nels Andersen, Annette og Bent Højbak, for at vinde LDM for 6-mandshold, der blev afviklet i Gistrup. Grethe og Nels Andersen fik også en pris for at vinde DGI`s indendørs turnering 2017/18.
Overrækkelsen foregik i Sport og Kulturcenter Brovst. Der var medaljer, diplomer og håndklæder med Jammerbugt kommunes logo på til alle indstillede.

2019:
Der er tilmeldt 4 hold i D.G.I.s Limfjordsturnering.
AIF 1. C- hold vandt rækken og rykker op.
AIF 2. A- hold blev nr 6 og rykker ned i B.
AIF 4. B- hold blev nr 3 i rækken og blev der.
AIF 5. A- hold blev nr 3 i rækken og blev der.
Ved finalestævnet i Karolinelund den 25. august 2019 blev AIF 1 nr 3 i C rækken.
Ved Landsmesterskabet i Single, der blev afholdt i Nr. Felding den 7. og 8. september, blev Annette Højbak nr 2 og fik Sølvmedalje. Et flot resultat, som vi er stolte af.
Vi har afholdt flere stævner i Arentsminde med mange deltagere. ( fuld hus)
Spillerne har også deltaget i mange stævner i Nordjylland, med mange vundne pokaler og vinpræmier. Der er tilmeldt 4 hold til indendørsturneringen 2019/20
Den 5. december var der tildeling af Idrætspriser for gode sportslige resultater i Danmark eller Nordjylland. Jammerbugt kommune hædrede følgende fra Arentsminde petanque afdeling.
Annette Højbak for sølvmedaljen i Single i Nr. Felding.
Seksteten som bestod af følgende spillere: Annette og Bent Højbak, Grethe og Nels Andersen, Anne-Grethe og Niels Jørn Søborg, som blev landsdelsmestre. Det gav ret til at komme til landsmesterskabet i Føvling. 

2020:
Der er blevet afholdt DGI kursus i stævneafvikling via sportsprogram i AIF. Der deltog 9 personer, som kom fra Skæve, Præstbro, Hjørring, Dall, Brovst, Blære og Arentsminde. Torben Skalshøj var underviser. 2020 blev også året, der kom til at stå i corona-virus tegn. Et år hvor næsten alt blev lukket ned, næsten ingen stævner. I Arentsminde måtte vi aflyse 4 stævner. Limfjordsturneringen blev slået sammen i A og B rækken, hvor vi havde 3 hold, der alle blev puljevinder og deltog i det afsluttende stævne i Dall, hvor AIF 2 blev nr 3. Trænings fremmødet har været rigtig godt hele året, mange tak for det. Indendørs turneringen er også blevet aflyst.
Annette, Bent og Jens, blev Nordjysk Triple-mestre. Svend og Bomholdt, vandt Indendørs turneringen. Alle 5 spillere modtog Kommunens Idrætspris, ved en højtidelig på skolen, torsdag den 3/12-2020.

2021:


2021 var igen i coronas tegn, med færre stævner og færre deltagere i stævnerne.
Vi har dog haft 30 stk spillere til træningen, hvilket er flot.
Der har været 4 stk turneringshold i DGIs regi. 3 B hold og 1 A hold. A holdet rykkede ned i B, men 2 af B holdene rykkede op i A.
Grethe og Nels Andersen blev Landsdelsmestre i double og deltog derfor i Landsmesterskabene i Nr. Felding, hvor de vandt en flot bronzemedalje (nr. 3)
Annette, Bent og Svend deltog i en triple og blev nr. 8.
Anne-Grethe, Niels Jørn og Harry blev nr. 11, ved samme stævne. Det var en rigtig god oplevelse.
Grethe og Nels er senere blevet hædret med Jammerbugt Kommunes Idrætspris.
Trænings fremmødet har været rigtig godt hele året. Mange tak for det.
Nels blev klubmester igen i år og vandt pokalen til evig eje. Svend Poulsen fra Øland, har givet en ny pokal, der kan vindes, efter samme regler som den gamle.

2022:

2022 var igen i coronaens tegn, flere stævner er med færre deltagere, eller helt aflyst. Vi har dog stadigvæk ca. 30 der er melem i klubben. Der har været 4 turneringshold med i DGIs Limfjordsturnering. 2 A hold, 1 B hold og 1 C hold der var tilmeldt den forkerte række (B). Seksteten bestående af Annette, Bent, Grethe, Nels, Niels Jørn og Anne-Grethe, vandt landsdelsmesterskabet i Gistrup og deltog derfor i Landsmesterskabet i Stokkemarke på Lolland. Det er alle senere blevet hædret for af Jammerbugt kommune, for deres flotte indsats. Fremmødet til træningen har været god. Nels Andersen blev igen klubmester. I oktober blev der opsat nye kantsten omkring hele petanquebanen, det var en udgift på ca. 40.000 kr, der blev finanseret af sponsorer. Sidste træningsaften den 21. dec. blev der tradionelt serveret gløgg og æbleskiver.

2023:

Vi har stadigvæk 30 betalende medlemmer i klubben.
Der har været 4 turneringshold med i DGI´s "Limfjordsturnering" 2 A-hold og 2 B-hold. Det ene A-hold rykkede dog desværre ned i B-rækken.
Grethe, Nels og Bent med Annette som reserve, vandt det Nordjyske mesterskab i Triple.
Anne-Grethe og Niels Jørn vandt det Nordjyske mesterskab, indendørs i B-rækken. De er alle blevet hædret med Jammerbugt Kommunes Idrætspris.
Vi har selv afholdt flere stævner, med mange deltagere.
Årets klubmester blev Niels Jørn Søborg, der også vandt det for 11 år siden.
Årets kommunemester blev Grethe Søndergaard og Ove Kildahl fra Tranum, efter at AIF har vundet det, de seneste 9 år i træk.
Vi har indhentet tilbud, på et åbent læskur ved petanquebanen, er derfor gået i gang med at søge forskellige Fonde, om tilskud til opførelsen, gennem idrætsforeningen.


 
 

 
Arentsminde IF | Langeslund Alle 4 | 9460 Arentsminde | Tlf.: +45 28596333