smiley  Kampreferater  smiley

 

Arentsminde - Aabybro (serie 4)

 
Arentsminde skriver historie ved at sikre sig oprykning til serie 3, foran 115 lokale tilskuere.
Der var lagt op til det helt store drama, da Aabybro kom forbi til sæsonens sidste serie 4 kamp. AIF lå før kampen nr. 1, men med viden om at Aggersund med alt sandsynlighed ville overhale AIF i tilfælde af pointtab. Det var derfor påkrævet at AIF hev en sejr, og dermed gav Aabybro deres blot andet nederlag i sæsonen.
Det blev da også en tæt kamp, med alt det drama undervejs som man kunne ønske sig. Der var således gået under 2 min inden AIF sparker bolden i nettet. Møller kommer først på en returbold på kanten af feltet og leverer en afslutning som målmanden kun kan parere. Den løse bold ryger ud til en helt fri AIF spiller som nemt ligger bolden i mål. Helt korrekt underkendes målet dog, da der er offside.
Det var 2 hold som begge ønskede at spille fodbold, og der var en del god fodbold, kombineret med hårde kampe på midten. Desværre blev kampen lidt for hård efter ca. 20 min, hvor Morten måtte 10 min på sidelinjen efter en hård tackling. Undertallet pressede naturligvis AIF, og da Kristian få min efter vrider om på anklen, og bliver erstattet af Nic som trækker yderligere et gult kort lige efter, bragte det for alvor presset over på AIF der måtte spille over 5 min med 2 mand i undertal.
AIF blev naturligt presset tilbage, og holdte flot Aabybro fra de store chancer, og samtidig var der sågar luft til at komme i halvfarlige kontrastød, som dog ikke udviklede sig til afgørende chancer.
AIF overlevede den svære situation og kunne de sidste 10 min af første halvleg leverer nogle flotte angreb, som gav tro på at der var noget at hente i anden halvleg. Tættest på kom AIF da Steffen fra kanten af feltet, sparkede bolden på overliggeren.
Men det blev 0-0 ved pausen. Et resultat AIF var tilfreds med, med viden om de 2 gule kort. Men samtidig med kun 45 min tilbage til at sikrer en oprykningsgivende sejr.
Anden halvleg var kun få min gammel da Stadion kunne komme med aftenens første jubelbrøl. Bolden bliver spillet op på Steffen som holder i bolden og trækker et par spillere til sig på kanten af feltet, inden han aflevere den ud i venstre side af feltet, hvor Bob kommer stormende og sparker bolden i mål ved nærmeste stolpe. 1-0 til AIF.
Målet gav AIF selvtillid, da der ikke er lukket mange mål ind i denne sæson. Men netop som det lignede et AIF hold som ville sætte sig på begivenhederne, så skete det der ikke måtte ske. Aabybro har hjørnespark, som bliver afværget i første omgang, men bolden ryger ud til en Aabybro spiller i venstre side nær baglinjen, her kommer Mark, som før kampen havde udtrykt stor nervøsitet, flot ud og lukker hans muligheder ned, men som Aabybro spilleren er på vej væk fra mål langs baglinjen bliver mark for ivrig og får lavet benspænd på modstanderen, hvilet resulterer i straffespark til Aabybro.  
Det bliver sikkert omsat til 1-1. Målet ryster tydeligt AIF-holdet der virker nervøse og ikke kan få deres spil til at hænge sammen. Det stod på i ca. 20 min hvor tiden bare arbejdede mod AIF. Aabybro var klart mest på bolden dog uden at skabe chancer. Men når AIF fik den, smed de den væk inden det nåede at føre til noget.
Men med ca. 15 min igen sker det som der er sket flere gange i denne sæson, og som har sikret AIF sin topplacering. Thomas får bolden i en farlig situation i højre siden, her tager han et skarpt træk forbi sin modstander og kommer helt ind i feltet. Her trækker han flere modstandere til sig inden han ligger bolden få meter til siden, til en helt fri Steffen som sparker bolden i mellem venner og fjender og ind i netmaskerne til 2-1. Glæden var enorm!
Mindre blev glæden ikke få min senere da Thomas igen får bolden i højre siden, her slår han et skarpt indlæg til bageste stolpe, hvor Steffen kaster sig frem og får kanonerede bolden ind bag en magtesløs keeper. De 2 scoringer bragte både enorm jubel og lignede samtidig afgørelsen på kampen, da der kun manglede 10 min.
Men dramaet var ikke slut endnu, for med ca. 5 min tilbage tog den ellers solide AIF defensiv sig en ordentlig blunder. En Aabybro spiller står tæt på AIF feltet, men er omringet af mindst 4 AIF spillere som har mulighed for at tage duellen. Men netop de mange AIF spillere ser ud til at gøre dem ubeslutsomme, hvilket resulterer i at Aabybro spilleren kommer ud af situationen og kan aflevere bolden ned i venstre side af feltet, hvor Mark kommer stormende ud, men ikke kan forhindre scoringen til 3-2.
Få min senere har AIF mulighed for at lukke kampen helt, da Steffen igen bliver spillet fri i feltet. Men skarpheden fra før i kampen var helt væk i situationen, hvor bolden blev sparket langt over mål. Det betød til gengæld at Aabybro fortsat jagtede et skæbnesvangert mål. Og det var også tæt på chancen kunne være opstået. Få min før tid bliver en Aabybro spiller spillet dybt i vores venstre forsvars side. Nic er i løbeduel om at komme først på bolden og satser i situationen alt for at komme det. Det sker midlertidigt ikke, men han får derimod begået et tydeligt frispark på modstanderen, som helt korrekt resulterer i hans andet gule kort og dermed rødt.
Trods en mand i undertal holder AIF fast til det sidste og da dommeren fløjter af er det til højlydt jubel og en stemning blandt spillere og tilskuere som ikke kan forklares, men skulle have været oplevet.
AIF vinder dermed deres pulje med 32 point for 14 kampe, og skal i efteråret spille serie 3 for første gang i klubbens over 115 årig historie. 115 var samtidig præcis det antal tilskuere som var til stede fra hjemmeholdet denne aften, en for hvert år AIF har eksisteret.
God sommer!

 

Arentsminde - Fjerritslev (serie 4)

 
Rolig dag på kontoret, sikrer AIF fortsat første plads.
AIF skulle torsdag aften ud og forsvare første pladsen i serie 4, da Fjerritslev kom på besøg. Fjerritslev der startede godt, men igennem foråret er gledet ned igennem rækken, efter en del dårlige resultater. Men det var et AIF hold som var lidt på hælene i starten af kampen. Således måtte AIF forsvarer flere hjørnespark og have Mark i aktion allerede i kampens start.
Men efter de første 10 min, begyndte AIF at få fat i spillet, og kom langsomt, men sikkert, til at styre kampen mere og mere. Det skabte dog ikke det store antal chancer, til trods for der især i Fjerritslevs venstre forsvarsside, var nogle store svagheder.
Men da kampen rundede ca. en halv time kom det første mål. Det var efter et AIF hjørnespark, som i første omgang ikke bliver afsluttet, men Steffen vinder hovedstøds duellen på den efterfølgende løse bold, som han header på tværs af målet. Herfra ryger bolden ind til en helt fri Moreau, der fra ca. 6 meter header på mål. Der var dog ikke meget fart i bolden, så målmanden får handsken på, hvorefter bolden springer mod stolpen langs stregen, hvor alle holder vejret. Den rammer stolpen og springer videre langs linjen, men lige nøjagtig med vinkel nok til at gå i mål. 1-0 til AIF.
Kort tid efter kommer Quang for sent i en tackling, hvilket dommeren takserer til et gult kort, og dermed 10 min på sidelinjen. Undertallet betød at AIF blev presset længere tilbage på banen, og Fjerritslev havde det meste af boldbesiddelsen. Dog lykkedes det ikke Fjerritslev at få skabt det store i overtalsperioden, og AIF kunne gå til pause med 1-0.
Anden halvleg fortsatte hvor første havde sluppet. 2 hold der gerne ville spille, men det meste af spillet foregik på midten af banen, uden de mange chancer. Men med ca. 25 min igen falder kampens afgørelse. Thomas opfanger en bold fra en Fjerritslev spiller og kører mod den enlige forsvarer, hvor Moreau og Steffen løber lige i hælene af ham. Thomas bliver tacklet, men den løse bold bliver fanget af Steffen, der flot placerer bolden uden om målmanden til 2-0.
2-0 målet ser ud til at punktere Fjerritslevs håb om point. De havde ikke nogen plan B for at skabe chancer, men blev dog ved med at forsøge at spille bolden frem over banen. Men AIF fik mod slutningen lidt mere plads, og begyndte at skabe lidt flere chancer. Den første er da Fernando opfanger en tilbageaflevering til målmanden. Fernando prikker bolden inden målmanden kommer og rammer Fernando, som dog bliver på benene og henter bolden ved baglinjen, hvorfor han dog ikke når at score inden der kommer en forsvarer i vejen. Et straffespark burde have været dømt, men dommerens fløjte forblev tavs.
Kort efter får Fernando igen bolden, da han bliver spillet i dybden i venstre siden. Herfra ligger han med stor kølighed bolden indover til Quang, der ved bageste stolpe blot skal sætte indersiden på til 3-0.
Med ca. 5 min igen fik en Fjerritslev spiller et gult kort for at skubbe Quang i ryggen.
Kort før tid er det igen Fernando som er på spil, og denne gang lyder dommerens fløjte da en Fjerritslevspiller kommer for sent med sin tackling. Mark får lov at sparke straffesparket og gør det sikkert til 4-0.
Med sejren går AIF 3 point i front i gruppen, dog med en kamp mere spillet end konkurrenterne. Næste kamp er lørdag den 13 kl 16.00 hvor AIF skal til Brovst og spille mod bundholdet.

 

Frøstrup - Arentsminde(serie 4)

 
AIF vinder igen med et sent sejrsmål og bringer sig i front i serie 4.
AIF skulle her til eftermiddag helt til Frøstrup i et forsøg på at hente 3 point, som ville bringe os helt til tops i tabellen. Frøstrup startede sæsonen rigtig skidt, hvor de længe lignede en klar nedrykker. Men de er kommet godt igen, med kun et enkelt nederlag i de sidste 5 kampe. Deriblandt formåede de at tage point mod AIFs onde ånd – Biersted.
Så det var klart fra start at dette ikke ville blive nogen nem kamp, til trods for vi i det første opgør mod dem, slog dem med kun 10 mand i over en time.
Dog skulle der ikke gå ret lang tid før AIF kom på tavlen, mod det noget bedre Frøstrup hold end vi mødte sidst.
Thomas var en konstant trussel på højre kanten, og allerede efter 5 min sender han et indlæg indover, det ligger dog bag ved angriberne, som ikke kan få bolden under kontrol. Den løse bold ryger ud på kanten af feltet hvor Moreau er skubbet med frem. Han får vundet en tackling med en Frøstrup forsvar og tager et træk ind i feltet, så han fra en god position er helt fri med målmanden. Den uvante målscorer vælger at afslutte hårdt, men da foden rammer i jorden i afslutningsøjeblikket, bliver det i stedet en meget blød bold, som den sprællende keeper kun netop får tåspidsen på, hvorefter den triller ind på stolpen og videre i mål.
Dette skulle dog ikke være startskuddet til en stor AIF præstation. Frøstrup havde en meget smal bane, som gjorde det svært for AIF at finde pladsen til at spille. Samtidig var Frøstrup fint tilfreds med at spille bolde fra bagkæden og op på deres høje og fysisk stærke spillere i front.
Dette gav AIF problemer, dog uden at Frøstrup blev farlige, på nær et enkelt forkølet spark, som blev rettet af og tog stolpen ud. Til gengæld havde AIF plads bag Frøstrups backs, hvor især Thomas havde det tekniske og tempomæssige overtag på sin direkte modstander. Dette gav et par situationer hvor Thomas kommer alene igennem, men enten ikke får taget det afgørende træk eller må se keeperen stå i vejen.
Kampen bestod af meget sparke fodbold, og væsentligt mere end der er AIFs force og stil. Men hvor Frøstrup det meste af kampen ikke var blevet farlige med den direkte og fysiske spillemåde måtte AIF desværre se det billede ændre sig efter ca. 30-35 min. Her misser Nic sit indgreb på bolden, der suser videre til en Frøstrup spiller som kommer fri fra en spids vinkel er alene med Mark. Mark kommer ud af målet men må nøjagtig som i sidste kamp se angriberen afslutte flot i den lange side af målet til 1-1.
Med målet var det igen en helt lige kamp, som AIF ikke havde den ønskede kontrol over.
I pausen blev AIF enige om at skubbe en smule højere op, for at ligge pres på de spillere der stod og slog boldene nede bag fra. Dette gjorde at AIF kom længere frem på banen, og ikke havde så langt til at skabe chancer, til gengæld fik Frøstrup nu mere plads på midten af banen, som de forsøgte at udnytte.
Den første lille halve time er uden de store chancer, men med AIF der stille og roligt begynder at finde flere og flere farlige rum i Frøstrup defensiven. Det udnyttede især Thomas på højre kanten, og Fernando på toppen, til at strække Frøstrup forsvaret, som betød at AIF fik mere plads at spille på.
Med ca. et kvarter igen leverer Thomas en solo præstation, der havde fortjent en bedre skæbne til sidst. Han får bolden i højre siden, hvor han igen får deres venstre back til at snurre rundt om sig selv, inden han afdribler 2 mand i feltet, herfra trækker han ind i banen og har perfekt skud til sit venstre ben, men i bedste Messi stil fravælger Thomas det kolde venstre ben og bruger i stedet sit højreben, der med ydersiden sparker bolden tæt forbi stolpen.
Fernando bliver også sendt dybt, hvilket resulterer i en friløber. Desværre var den efterhånden utrænede angriber ikke skarp i situationen.
Da kampen rundede de 80 min lignede det mere og mere en 1-1 kamp, som ingen af holdende kunne have følt ufortjent, trods et mindre chance overtag til AIF. Men som set flere gange i denne sæson, så kan AIF afgøre kampe, når man mindst venter det. Fernando får igen bolden spillet dybt, denne gang i venstre siden, her ligger han med venstre benet bolden indover fra baglinjen, og hvad han havde manglet i skarphed i andre situationer havde den iltre Brasilianer i særdeleshed ved dette indlæg. Bolden ryger over flere venner og fjender inden Thomas dukker op bagerst i feltet og flot header bolden mod den lange side af målet. Her får keeperen hånden på, men kan ikke forhindre bolden i at gå i mål.
Fuldt fortjent at det er Thomas som får lov at blive matchvinder.
Frøstrup smider de sidste 8 min masser af bolde og folk frem. Dette giver naturligvis ekstra god plads til AIF offensiven. Først er det Thomas som bliver spillet fri i højre siden inde i feltet. Her tager han et træk mod baglinjen inden en Frøstrup spiller begår et tydeligt benspænd. Desværre kunne alle på stadion på nær dommeren se at der var straffe i situationen, så AIF måtte leve med at der fortsat var spænding i kampen til de sidste 5 min.
Den skulle dog have været lukket få min efter, hvor Fernando igen bliver spillet dybt. Presset af en forsvarer og en målmand på vej ud, aflevere han med godt overblik bolden ind til en helt fri Steffen som blot skal undgå at ramme en tilbagestormende målmand. Det lykkedes ham. Desværre får han bare heller ikke ramt det frie mål.
Frøstrup smed bolde frem og AIF gik mere og mere i overlevelses/clearings mode. Heldigvis får de ikke skabt nævneværdige chancer som ikke enten forsvaret eller Mark havde styr på.
Med 2-1 sejren bringer AIF sig i spidsen af serie 4 puljen med kun 3 kampe tilbage. Næste kamp er hjemme mod Fjerritslev på torsdag kl 19.30.
Der venter en yderst spændende afslutning på sæsonen, hvor AIF med 3 sejre er sikre på at rykke op i serie 3. Til gengæld vil selv et enkelt pointtab formentlig forhindre dette, da Aabybro og Aggersund ligger med lige så mange point som AIF, og Biersted kun 2 point efter.

 

Arentsminde - Aggersund(serie 4)

 
AIF rejser sig foran stort hjemmepublikum i gryden og genåbner topkampen.
Mandag aften kom det ubesejrede tophold Aggersund forbi Arentsminde. Aggersund lå 6 point foran AIF, som efter sidste uges nederlag var røget ned på en 4 plads. Men med en sejr i dag kunne gå op på andenpladsen, kun 3 point efter Aggersund.
Og det blev en topkamp værdigt. AIF havde haft stor fokus på at få lukket rummene ned, som vi har været gode til hele sæsonen, men fejlede med i sidste kamp. Aggersund var ligeledes indstillet på at få lukket af, og har før denne kamp også kun lukket 6 mål ind i 9 kampe. Derfor var det AIF som var mest boldbesiddende, hvilket Aggersund lod os være, men samtidig lå at lurede på hvornår de skulle gå i pres.
Det var derfor ikke de store chancer der blev skabt.
Aggersund spiller meget på deres fysik, da de har mange fysisk stærke spillere, så det var klart at vi skulle ud og spille omkring dem og undgå nærkampene. Og Aggersund kom med alt den hårdhed de havde, og det lod dommeren dem i den grad gøre i første halvleg, hvor især Møller og Peter fik deres ”kærlighed” at føle.
AIF havde et lille overtag de første 20 min, og det gav pote. Thomas bliver spillet dybt i højre siden af Steffen, her trækker han langt ind i feltet langs baglinien, inden han leverer et hårdt indlæg som en Aggersund forsvarer ikke kan undgå at sende i eget net til 1-0.
Målet ændrede ikke rigtig kampforløbet, hvor AIF fortsat med et lille overtag. Men under 5 min efter bliver AIF fanget. Aggersund får indkast i venstre siden som de tager hurtigt, her bliver hele den centrale midtbane fanget i venstre siden, hvilket efterlader en helt fri midte, bolden bliver lagt over forsvaret hvor deres angriber er hurtigst og ligger den sikkert over en fremstormende Mark i målet.
Det mål ændrede til gengæld kampen, hvor AIF pludselig ikke kunne afleverer selv de mest simple bolde, hvorfor kampen blev på Aggersunds fysiske præmisser. Dette bragte AIF i problemer, men vi fik os roligt arbejdet oven på igen, og de sidste små 10 min, satte vi os med næsten fuld boldbesiddelse oppe på Aggersunds banehalvdel. Desværre uden at det gav yderligere scoringer.
Men det var et AIF hold som gik til pausen med oprejst pande og med fokus på at fortsætte overtaget og for engangsskyld få en sejr mod et af serie 4 topholdene.
Men anden halvlegs start blev ikke med AIF med overtag. Aggersund var uden tvivl tilfreds med det ene point, og de brugte rigtig meget tid på bolden i deres bageste kæder. AIF havde som nævnt stort fokus på at holde rummene små for modstanderen, derfor blev der heller ikke lagt unødigt pres på Aggersunds bagkæde, da der fortsat var lang tid tilbage af kampen. Samtidig havde dommeren lagt en noget anden linje for anden halvleg, hvor Aggersund fik mange frispark, for forseelser som var langt mindre end dem Aggersund fik lov til i første halvleg.
Desværre havde vi ikke særlig god tålmodighed når vi så endelig erobrede bolden, så blev det hurtige eller dårlige afleveringer frem i banen som resulterede i at vi i det første kvarter knap havde 5 sammenhængende afleveringer. Men omvendt blev Aggersund heller ikke farlige i denne periode.
Men AIF begyndte efter det første kvarter var overstået, at få fat i bolden igen, og lykkedes med at trykke Aggersund længere tilbage igen, dog uden heller at skabe de store chancer.  Men det var AIF der skulle og ville jagte en sejr, men netop som slutspurten skulle til at gå ind, med et kvarter igen, slår Aggersund kontra, her trækker Morten en modstander i trøjen midt på banen, for at forhindre en 2 mod 1 situation. Det udløste korrekt et gult kort og AIF skulle nu spille 10 minutter i undertal. Og med kun et kvarter tilbage var det langt fra optimalt for at jagte en sejr.
AIF holdte dog stadig fast i at være spilstyrende, nok fordi vi ville sejren mest. Men det var sværere med en mand i undertal og Aggersund fik udlignet spillet stille og roligt. Men det til trods sker der pludselig det som vi alle håbede på. Bob får bolden på kanten af feltet i venstre siden, tager et skarpt træk ind i banen og trykker af. Målmanden er helt ude og lukke af, men kan lige nøjagtig ikke forhindre bolden i at gå ind via stolpen, tæt på krydset.
Kæmpe forløsning for AIF der nu med en mand i undertal nemt blev trykket tilbage. Men AIF stod imod presset og blev fuldtallige, men det var fortsat svært da Aggersund nu skubbede alt frem. Og de fik da også den chance der skulle til for at udligne. Et skud på kanten af feltet, kan Mark lige netop ikke holde, så den ryger ud i feltet, hvor der står 2 Aggersund spillere helt fri. Adskillige AIF spillere markerer for offside, men dommerens fløjte forblev tavs. Men på mirakuløs vis får Mark rejst sig kastet sig i retning af bolden og forhindrer den i at gå i mål.
Tættere på kom Aggersund ikke og AIF tog sin første sejr over et top 4 hold i denne sæson. Det bragte os samtidig op på 2 pladsen, a point med Aabybro. Netop Aabybro møder Aggersund på fredag, hvor de kan bringe 3 af de 4 tophold på præcis lige mange point før de sidste 3 runder.
Dette kræver dog at AIF også får en sejr på søndag, hvor vi drager hele vejen til Frøstrup.

 

Arentsminde - Biersted (serie 4)

 
AIF skuffer i atypisk kamp, og mister afgørende skridt i kampen om oprykning.
Inden gårsdagens kamp var der i AIF truppen begyndt, at opstå en tro på at man kunne nuppe endnu en oprykning. Men det ville kræve at man fik revanche mod Biersted, som er det eneste hold der har slået AIF i denne sæson, med en snæver 1-0 sejr, som AIF burde have scoret i.
Det stod dog hurtigt klart at Biersted havde absolut stærkeste mandskab med. De har ofte i sæsonen optrådt med flere middelmådige spillere på banen, men til denne kamp var det ikke tilfældet i start opstillingen. Vi vidste i forvejen at Biersted var i stand til at presse os fysisk, derfor var taktikken at vi skulle gå ud og være spilstyrende. Men Biersted overrasker os, da de på dagen både bragte deres fysik, og samtidig i kampens start var ganske gode på bolden.
Derfor lykkedes det ikke rigtig AIF at få styr på spillet, som planlagt. Derimod fandt AIF hurtigt ud af at det var muligt at true på omstillinger, som var tæt på at give en fri hovedstødschance til Jonas via indlæg fra højre siden efter ganske kort tid. Kort efter er AIF igen med opspil i højre siden. Denne gang bliver bolden afleveret retur til Peter Eriksen der i dagens kamp havde fået den styrende rolle ved siden af Møller på den centrale midt. Peter tager et træk frem i banen og trykker af fra 30 meter, hvor bolden langs det våde græstæppe suser i mål, langs stolpen uden for keeperens rækkevidde.
1-0 efter kun 5 minutters spil. Dette ændrede dog ikke kampbilledet. Det var fortsat Biersted som var mest i boldbesiddelse. AIF har sæsonen igennem været stærke til ikke at give modstanderen rum at spille i, men det lykkedes ikke i denne del af kampen, hvor Biersted ofte fik lov at spille den fra forsvaret og op igennem AIFs kæder.
AIF var simpelthen for langt fra sin modstander og det betød at det var Biersted der fik lov at diktere kampen. Og det lykkedes dem at udnytte overtallet efter ca. 15 min. Og helt som forventet var det på en dødbold. Et indkast fra højre siden ryger langt ind i feltet, her rammer ingen bolden i første omgang, hvorfor den overraskende ryger ned foran Nic der sætter en tå på. Uheldigvis ryger bolden i en bue over Anders Larsen i målet, og ind ved fjerneste stolpe.
Der skulle kun gå yderligere 10 min før AIF igen måtte hente bolden ud af målet. Denne gang var det efter et frispark som kommer ind tæt under mål, hvor AIF defensiven ikke kan hamle op med de fysisk stærkere og større Biersted spillere.
2-1 til Biersted. Det var første gang i sæsonen at AIF prøver at lukke mere end et enkelt mål ind, der var således før dagens kamp kun lukket 4 mål ind i 8 kampe.
Men det skulle blive værre endnu for AIF defensiven, som slet ikke levede op til deres normale styrke. Til trods for at 2-1 målet virkede til at vække AIF spillerne en smule, og AIF derfor begyndte at erobre nogle bolde på midten og slå farlige kontraer, som også resulterede i flere chancer som kunne være blevet omsat, så fik Biersted omsat endnu en dødbold til et mål til 3-1, 5 min før pausen.
Det tog hårdt på AIF holdet, men allerede inden pausen lykkedes det at få skabt lidt momentum og enkelte store chancer, som desværre heller ikke blev omsat. Men det var et AIF hold med mod på en ny halvleg som gik til pausen.
2 halvleg startede med AIF i teten, og der var masser af tid til at komme tilbage i kampen. Men så skete det som aldrig må ske. I ønsket om at holde bolden i egne rækker begynder AIF forsvaret at spille den tilbage til målmanden tæt på mål, og presset af en modstander får Larsen kun sparket bolden i brystet af Morten Førby, hvor efter returen dumper ned for fødderne af Biersted angriberen som nemt kan gøre det til 4-1.
Dette var et stort slag for AIF, for nu så det for alvor svært ud. Samtidig måtte Morten udgå med en skade og kort efter ville en frustreret Jesper også ud. Ofte før har det betydet at Møller er blevet flyttet ned i midterforsvaret med stor succes, men da AIF på dette tidspunkt havde trykket Biersted helt i bund, besluttede Moreau selv at tage pladsen i midterforsvaret, og dermed beholde Møller på Midten. Den nye konstellation med Moreau og Nic skulle dog vise sig at komme i modvind senere.
Men først havde AIF en periode hvor de fortsat holdte Biersted under pres, og Biersted begyndte at skifte deres reserver ind, som tydeligt ikke holdte samme niveau som de startende. Men trods AIF pres og optræk til chancer, slår Biersted en kontra hvor Bob lidt unødvendigt får kantet Biersted spilleren og må 10 min på bænken med et gult kort.
En mand i undertal til trods, fortsætter kampen med at være en lige affære, og kort efter lykkedes det, efter en flot AIF kombination, Thomas at sparke bolden i kassen via den fjerneste stolpe. Så var der spænding på i kampen igen. Det skulle dog ikke vare længe, for undertallet på midtbanen satte defensiven under pres, og da en Biersted spiller få min efter bryder igennem midtbanen og skaber en 3 mod 2 situation mod det uprøvede AIF makkerpar i midterforsvaret, forsøger begge AIF forsvaret at trække offside på de 2 Biersted spillere som ikke har bolden. Det udnytter Biersted spilleren til en løsning der kom bag på de 2 AIF forsvarer, nemlig at løbe lige igennem forsvaret og alene ned mod Larsen i målet som ikke kunne stille noget op, før bolden var i netmaskerne.
AIF fortsatte med det høje pres, desværre skulle det blive straffet endnu engang, da AIF holdet ikke var i balance. Det udnyttede en Biersted angriber til at komme op foran feltet hvor han med en flot afslutning udplacerer Larsen i målet. 6-2 og kampen syntes over med godt et kvarter igen.
Men med Møller rykket ned i midterforsvaret, blev der sat en prop i hullet og AIF kunne koncentrere sig om at angribe med alt hvad de havde. Og det blev der gjort. Der stod AIF på alt det sidste kvarter og med 13 min igen kom den første reducering, efter et hjørnespark hvor der opstår tumult i feltet og Jonas sparker den i netmaskerne til 3-6.
AIF holdt presset og har flere store chancer, og med små 10 min tilbage gør Bob det til 4-6, igen efter et hjørnespark som efterlader tumult i feltet. Biersted stod tilbage som en groggy bokser og AIF havde chancerne til at få udlignet, da både Jonas, Peter og Bob måtte se deres chancer løbe ud i sandet. Størst var Bobs der blev spillet helt fri ved bagerste stolpe, hvor der blot skal en inderside på, men på mærkværdigvis får han bolden under sin fod.
Kampen ender 6-4 til Biersted, hvilket må siges at være et atypisk resultat for AIF der i de første 8 kampe blot havde lukket 4 mål ind. Og det er samtidig også blot anden gang under den nuværende træner at AIF lukker 6 mål ind i en turneringskamp. Første gang var 5-6 kampen mod Tranum for over 2 år siden.
Med nederlaget ryger AIF ned på en 4 plads i rækken, dog a-point med Aabybro og Biersted. 6 point foran ligger førerholdet Aggersund. Og der er ikke lang tid for AIF til at få lappet defensiven, for allerede på mandag er det netop førerholdet Aggersund som kommer forbi Arentsminde stadion.

 

Ørebro - Arentsminde (serie 4)

 
AIF skaber chancer på samlebånd og sikrer sig 3 point, der bringer dem op på 2 pladsen.
Da AIF startede sæsonen, var det med en meget overbevisende 4-0 sejr hjemme i gryden over Ørebro, så der var derfor forventninger om endnu 3 point, da AIF torsdag aften drog til Ørebro, i et forsøg på at hente flere point til kampen om de øverste placeringer.
Men helt som forventet blev det ikke nogen walkover for AIF, som havde det svært i kampens begyndelse, hvor Ørebro havde bolden meget, dog uden at spille sig igennem. AIF var i undertal på midtbanen som så ofte før, men i dag betød det at vi havde meget svært ved at holde i bolden.
Men stik mod spil og chancer faldt den første store chance alligevel til AIF, da Ørebro forsvaret ikke fik headet en lang bold ordentligt væk. Den faldt således ned lige på kanten af feltet hvor en helt fri Moreau flugter på den. Desværre blev det en forkølet afslutning som trillede en halv meters penge ved siden af målet.
Efter ca. 10 min må Jesper lade sig udskifte efter et slag. Heldigvis havde AIF fået en fuldgod erstatning klar igen efter skade, i form af Nic. Kort efter må Thomas også lade sig udskifte, da han mod hans forventning ikke var kommet sig helt over sin forstrækning i legen.
Det betød at vi satte Peter Eriksen ind på den centrale midt og Moreau ud på højre kanten. Med Peter inde centralt lykkedes det i langt højere grad for AIF at få fat i spillet. Og det betød at AIF begyndte at sætte sig på kampen, og spille sig frem til flere store chancer.
Der var store huller bag ved Ørebro defensiven, og det gav råderum til både Bob og Moreau som lå på kanterne, og kom til et par halvstore chancer. Den største var da Moreau blev spillet dybt i højre siden og ligger en rund skæv omkring forsvarene, til Bob som kommer på den bageste stolpe. Desværre er bolden lidt over jorden og en hårdt presset Bob kan kun få afsluttet med knæet på overliggeren.
Det lykkedes igen at spille bagom Ørebro defensiven i en situation hvor både Moreau og Steffen kan komme først på en friløber omkring 30 meter fra mål. Steffen kommer først på bolden, men får ikke holdt Ørebro forsvarene bag sig, hvorfor han må trække bolden med bag dem, hvorefter det løber ud i sandet med en blokeret afslutning.
Inden pausen får AIF et frispark som målmanden kun får halvklaret, returen røger ud til en helt fri Jonas, som kanonerer bolden over mål, i en chance han helt sikkert ærgede sig over at have spildt.
Der var høj sol over Ørebro stadion som har en stor bane, det var derfor en tiltrængt pause som lå efter de 45 hårde min. AIF havde så småt fået kontrol over kampen, og skabte klart flest chancer. Men med den dårlige udnyttelse, var der risiko for at Ørebro lige så vel kunne få et mål.
Men AIF lukker sjældent mål ind. Derfor var det også et selvsikkert AIF hold der var klart toneangivende fra 2 halvlegs start. Der var således kun spillet få min da AIF får et hjørnespark, hvor returbolden dumper ned for fødderne af Møller midt i feltet. Han får dog lige så sparket bolden tæt over overliggeren.
AIF fik flere chancer i 2 halvlegs start, og man tænkte, at nu måtte målet snart komme. Flere af chancerne opstod efter dybdeløb bag Ørebro forsvaret, og dommeren havde sine problemer med at vurdere hvornår der var offside og hvornår der ikke var. Der var således chancer som blev fejlagtigt frataget os, men også chancer som opstod hvor der burde have været dømt offside.
Netop sidstnævnte eksempel udspillede sig 10-15 min inde i 2 halvleg, hvor Moreau kom fri på højre kanten og lagde bolden ind over fra højt i banen, hvor Jonas var helt fri, dog i offside position. Jonas vidste godt han var kommet for langt frem, og sløser derfor med første berøring og afslutning, da det pludselig går op for ham og resten af holdet at dommeren ikke har dømt offsiden. Heldigvis får Jonas på returen tacklet bolden under målmanden, hvor den triller langsomt ind over mållinjen til 1-0.
Det var på en og samme tid en lettelse at få det første mål, men samtidig også en middelmådig jubelscene fra AIF, da de fleste godt vidste at netop det mål ikke burde have været anerkendt.
Målet ændrede ikke kampen og det var fortsat AIF som trykkede på og skabte chancer. Og en for tiden sjælden målscorer i form af Steffen fik endelig sparket bolden i kassen til 2-0 blot 5 min efter. Bolden blev igen spillet dybt, denne gang til Bob i venstre siden, som dog ikke er forbi den bageste Ørebro spiller. Men i stedet afleverer han uselvisk på tværs til en fri Steffen der på kanten af feltet sparker den hårdt og fladt ind ved forreste stolpe. – Steffen som ofte har kæmpet i toppen af topscorer listen, har i denne sæson haft særdels svært ved at finde netmaskerne, og foruden en enkelt scoring på straffe, var dette således hans første.
Ørebro kæmpede videre men kom ikke rigtig frem til noget, og begyndte så småt at miste troen på det. Så da Bob fra kanten af feltet leverer en svag afslutning med venstre benet, som målmanden laver et kæmpe drop på til 3-0, lignede det en sikker sejr.
Sådan skulle det dog ikke helt gå.
For med 17 min igen føler Peter sig snydt for et frispark, hvilket han protesterer over og efterfølgende selv laver frispark. Dette kostede et gult kort og 10 min på bænken. På det efterfølgende frispark lobber Ørebro bolden hen over muren og udnytter den efterfølgende tumult til at sparke bolden ind bag en chanceløs Anders Larsen, som i dag havde fået handskerne fra Mark, hvilket han til fulde levede op til.
Med 3-1 og en mand i undertal og over et kvarter tilbage begyndte Ørebro at lugte blod. AIF blev presset i disse minutter og med lidt marginaler havde Ørebro reduceret yderligere. Men efter et par minutter begynder AIF at ryste forskrækkelsen af sig, og tager igen styring med kampen. Ikke komplet styring og høj boldbesiddelse, men mere de rigtige beslutninger i forhold til hvornår bolden skulle cleares og hvornår den skulle spilles rundt.
Det blev sågar til en chance på en kontra, som bliver spillet godt igennem, men desværre ender med en helkikset afslutning.
Med små 10 min tilbage koger det en smule over for en ellers velspillende Nic, som i frustration over AIF spillet laver en tackling bag fra, til et korrekt gult kort og 10 min på sidelinjen. Heldigvis kom Peter ind lige efter og AIF giver ikke nævneværdige chancer væk yderligere.
Det ender 3-1 i en kamp som blev mere spændende og intens end det var nødvendigt.
Med sejren kravler AIF op på 2. pladsen 3 point efter Aggersund og 3 point foran Aabybro og Biersted. Netop Biersted og Aggersund vil de 2 kommende mandage komme forbi Arentsminde til vaske ægte topkampe. – Her håber vi naturligvis på fuld opbakning fra vores trofaste fans.

 

Aabybro - Arentsminde (serie 4)

 
Dommeren stjæler billedet da AIF igen rammes af skader, i dagens 1-1 opgør mod Aabybro.
Trænerens hoved var lagt i blød før dagens kamp, mod et ubesejret Aabybro hold, da flere skader havde ramt holdet. Ude var både den normale højre back Kristian Førby, samt 4 af de spillere som ligger tættest på start 11’eren, herunder Peter E, Nik, Steen og Quang.
Det betød at der måtte rokeres om, og Bob derfor blev flyttet ind ved siden af Møller på midten og Moreau røg ned som højre back, mens Fernando kom ind på venstre kanten og bænken bestod af Peter G og Anders Larsen.
AIF starter kampen i modvind, og det kombineret med et Aabybro hold der går hårdt på fysisk, betyder at AIF får en svær start på kampen. AIF får ikke spillet bolden godt fremover banen, men må ofte ty til at sparke frem, som ikke er vores styrke.
Men AIF står som sædvanlig godt på banen, så selvom Aabybro er i teten, må de også forsøge sig med at sparke bolden frem, hvilket de virkede tilpas med, men ikke fik noget ud af.
Aabybro får dog en stor chance, da mark får kastet bolden direkte i fødderne på en modstander uden for feltet. Heldigvis kommer Gren ind og får tacklet, så afslutningen ryger forbi mål.
Kort efter slår Aabybro kontra, hvor de kommer 3 mod 3. Men situationen virker løst, da Morten får presset boldholderen mod sidelinjen, men det ender alligevel med at koste, da Morten får lavet en skidt tackling. Det kostede et gult kort og 10 min på sidelinjen.
Her blev AIF fortsat presset, men fik sig alligevel tilkæmpet et hjørne i perioden. Og stik imod spil og chancer, stiger Fernando til vejrs og pander Steffens hjørnespark i nettet.
Selvom målet gav AIF lidt selvtillid og Morten kort efter kommer ind igen, måtte AIF stå imod Aabybro chancer hvor bolden bouncher både på overligger, med og modspillere, målmanden samt stolpen. Men som så ofte i denne sæson, holder AIF skansen og starter indledningen på en ok periode for AIF.
Men kort efter må Fernando trække sig, da hans baglårs skade endnu engang driller ham. Kort efter må Thomas også trække sig, da han får problem med sin leg. De 2 udskiftninger gør at AIF har sværere ved at finde rytmen, men de får heldigvis en hjælpende hånd, da en Aabybro spiller inde i AIF-feltet kommer i tæt nærkamp med Møller. Dommeren vurderer at Aabybro spilleren forsøger at filme i situationen, hvorfor han får et gult kort, og må 10 min på bænken.
Overtallet betyder at AIF får lidt gang i sit spil, dog uden det bringer de store chancer og Aabybro når at blive fuldtallige inden pausen. Netop til pausen må Jonas ligeledes trække sig med ondt i ryggen, hvorfor Fernando må på banen igen, til trods for at han har svært ved at løbe.
Anden halvleg starter med at dommeren er væk, så begge hold står og er klar i flere minutter inden han dukker op fra omklædningsrummet. Og hvis man håbede det var den ene bemærkelsesværdige detalje man havde set til dommeren i kampen, så tog man grusomt fejl. Anden halvleg blev en meget uskøn affære, som dommeren fik fløjtet og dømt fuldstændigt i stykker.
Og jeg vil lige starte med at undskylde for at ikke alle detaljer fra anden halvleg er med i dette referat, for der kommer simpelthen så mange gule kort, at jeg ikke kan huske dem alle sammen.
Anden halvleg starter først lidt rodet, og AIF leder i den grad efter sit offensive spil. Lidt inde i anden halvleg må Moreau så forlade banen, da han efter et sammenstød med Morten har fået en kraftig blødning fra læben. Det betyder at den ellers skadede Jonas må på banen i en kort stund.(som skulle vise sig at blive længere end først forventet)
Kort efter kommer dommerens første kontroversielle kendelse. Aabybro spilleren som fik gult kort i første halvleg skal skiftes ind, og da han indtræder på banen før den anden spiller har forladt banen, vælger dommeren at give ham endnu et gult kort og dermed rødt.
Få min senere ser AIF bænken at Aabybro stadig er 11 mand på banen, og råber derfor til dommeren. Det samme gør Anders Larsen, som er på banen, hvilket dommeren vælger at svinge endnu et gult kort for. Det viste sig at Aabybro spilleren der havde fået rødt ikke var blevet skiftet ind, hvorfor det var en fra bænken der havde fået rødt, og derfor måtte Aabybro gerne være 11 mand på banen.
Kort efter får Peter G begået et frispark nede i højre forsvars side som dommeren ligeledes giver et gult kort for. Begge de gule kort er ikke store, men jeg skal lade det være uvist om de er korrekte, da jeg hverken ser eller hører de 2 situationer ordentligt.
Med 2 mand i undertal var Moreau blevet klar til at komme på banen igen, i stedet for den skadede Jonas. Og efter at have set hvad der skete på den modsatte sidelinje med udvisningen, var AIF træneren naturligvis opmærksom på ikke at træde på banen før Jonas havde forladt den. Men lige lidt hjalp det, for så gav dommeren blot gult kort for at det ikke var oppe ved midten at jeg indtrådte på banen!
Det betød at Jonas måtte blive 10 min mere på banen, mens AIF spilede 2 mand i undertal. Men nøjagtig som mod Frøstrup og som i alle de andre kampe, så står AIF defensiven bundsolidt. Det lykkedes derfor ikke Aabybro at komme til de helt store chancer, og dem der er, får forsvaret og målmanden taget sig godt af.
Og netop som vi begynder at blive fuldtallige igen og føler at det værste pres er overstået, vælger dommeren igen at tage en meget kontroversiel beslutning. Et dårligt indlæg passerer over til Gren lige inden for vores eget felt, her tager han bolden til sig med maven, med armene helt inde til kroppen. Gren siger selv efterfølgende at bolden i det den rammer hans mave, samtidig rammer armen en lille smule, men da armen er helt inde ved kroppen, er det bestemt ikke til det straffespark som dommeren vælger at dømme. Samtidig med det virker det helt åndsvagt at dømme straffe i situationen, da formentlig ingen Aabybro spillere ville have protesteret!
Aabybro gør det til 1-1.
Nu begynder Aabybro spillerne at få en masse tynde gule kort. Jeg kan ikke huske alle situationerne, men jeg hørte efterfølgende at de vist fik 7 i alt, hvilket vil sige de har fået hele 5 i den sidste lille halve time. De fik blandt andet et for at en modstander i duel om bolden ramte Moreau i hovedet med en arm, men jeg kan selv stå ved at det ikke var til et gult kort, ligesom jeg hørte flere AIF spillere sige om nogle af deres andre gule kort, at de heller ikke burde have været der.
Til trods for AIF overtal, får vi aldrig sat os rigtigt på spillet, der bliver konstant spilstop, og folk er mærket af træthed og skader. Et enkelt forsøg blev det dog til da Møller efter flot forarbejde får sparket fra en spids vinkel. Afslutningen kommer med hård kraft, og målmanden når ikke at reagere på den. Desværre tager den, den forreste stolpe og ryger du igen.
Med 5 minutter igen bliver situationen endnu mere absurd, da Morten kæmper sig først på en bold og får headet til den, hvorefter Aabybro spilleren og Morten ramler sammen. Dommeren dømmer frispark til Aabybro på kanten af feltet, hvilket er helt væk, når Morten kommer først på bolden. Endnu mere væk er det at Bob i situationen lige efter(inden dommeren har nået at fløjte frisparket) vrider om og vælter, hvilket dommeren giver Aabybro et gult kort for. Ikke nok med at Aabybro spilleren som var ved siden af Bob ikke rører ham, så vælger dommeren at give det gule kort til en Aabybro spiller som slet ikke var i nærheden af situationen.
Frisparket bliver heldigvis afværget af muren.
Med få min igen tager Morten et træk uden om en angriber, hvor efter Aabybro spilleren med alt tydelighed vælger at tackle Morten på anklen uden, hverken mulighed eller hensigt om at få ramt bolden. Her vælger dommeren så pludselig at nøjes med en påtale. Kampen slutter af med at Bob får et gult kort, for et skulder skub, som man kan diskutere om overhovedet var til et frispark.
Kampen ender 1-1 hvilket begge hold kan være tilfredse med. Det var ikke en god kamp for AIF, som var mærket af de mange skader, så fuldt fortjent at Aabybro får et point med fra kampen. Desværre er det bare super ærgerligt at det er dommeren som med det yderst tvivlsomme straffe forærer Aabybro deres mål.
Klicheen har nok været brugt ofte, men der skal ikke herske nogen tvivl om at den dommer præstation som blev leveret i anden halvleg var en skændsel. Ikke fordi han for fordelte mere til det ene hold end det andet, men simpelthen fordi han dømte i øst og vest uden nogen forståelse for at få kampen afviklet på den bedst mulige måde.
Trods de mange gule kort var der efter kampen heller ikke skyggen af fjendskab mellem de 2 holds spillere, da alle kunne blive enige at det var dommeren som den var helt gal med.
Det ene point er nok til at AIF midlertidigt indtager førstepladsen i puljen, i hvert fald indtil i morgen og søndag hvor henholdsvis Aggersund og Biersted spiller deres kamp i denne runde.
Næste kamp er om præcis en uge, hvor Ørebro ligger græs til.

 

Arentsminde - Brovst/Halvrimmen (serie 4)

 
Arentsminde smadrer lokalrivalerne rekord stort og holder fast i toppen.
Der var både tændt op i grillen og fyret op for tilskuerne, da Halvrimmen/Brovst torsdag aften kom forbi til serie 4 kamp. Arrangementet havde tiltrukket en del tilskuere, så der var noget for holdet at leve op til.
Halvrimmen/Brovst fulgtes i efteråret med AIF op i serie 4. Og i den sæson, var det trods et bedre AIF hold, kun blevet til 2-2 og en 3-2 sejr. Så AIF vidste at der ingen garantier var for sejr, trods at de 2 hold har begyndt deres serie 4 tilværelse vidt forskelligt. Halvrimmen/Brovst lå således sidst med 0 point.
Det var også klart fra kampens start at det var AIF som skulle og ville ud og skabe kampen. Halvrimmen/Brovst var således tilfredse med at forsvare sig, og håbe på en enkelt chance. AIF fik derfor masser af plads til at spille, både på midten og især i forsvaret. Men til gengæld var pladsen meget trang når vi nærmede os modstandernes mål.
Men der blev kørt ufortrødent på offensivt, og der blev også skabt chancer, som dog ikke blev omsat til den afgørende chance. Med de mange ressourcer AIF brugte frem i banen, betød det også at der enkelte gange opstod huller bag til, hvor Halvrimmen/Brovst flot fik ført bolden fremover banen, og hurtigt op til deres offensive spillere. Ofte løb det dog ud i sandet for dem. Men det lykkedes dem at skabe 2 situationer, som kunne have blevet rigtig farlige. Først ved et frispark, hvor Kristian Førby bagerst i feltet viser hvorfor det er vigtigt altid at følge sin mand, også selv om det ser ud til bolden ikke kommer derover, for det gjorde den, men heldigvis får Førby afværget situationen.
Lidt senere er det en af Halvrimmen/Brovst defensive spillere som har held til at føre bolden frem, hvor flere AIF spillere for let bliver snøret. Det betyder han kommer helt op på kanten af feltet, hvor han har mulighed for at spille Christopher Henriksen(som i dag optrådte for gæsterne) helt fri i højre side af feltet. Heldigvis valgte han at skyde selv, og bolden røg langt ved siden af mål.
Tættere på kom Halvrimmen/Brovst ikke, for hvor de i starten af kampen forsvarede sig godt, og fik sat få simple gode angreb op, så tabte de pusten da først AIF fik hul på bylden. Og det gjorde AIF efter en lille halv times tid, hvor Thomas bryder igennem i højre siden og ligger den indover til en fremstormende Quang, som overlegent tjatter bolden ind med hælen til 1-0.
10 min senere får Gren fuldt op på noget klumpspil efter et hjørne spark til 2-0. Og da Thomas få min før pausen sender en afslutning afsted på kanten af feltet, som målmanden burde have holdt ude, men ikke gør, lukker AIF reelt kampen og går til pause med 3-0.
AIF var fast besluttet på at Halvrimmen/Brovst for en sjælden gangs skyld skulle sendes hjem med en ordentlig snitter, og der er da heller ikke spillet mere end 5-10 min af anden halvleg, før AIF laver et flot opspil i højre siden, hvor Kristian Førby spiller bolden dybt i feltet til en fremstormende Moreau, som ved baglinjen kan ligge bolden videre ind over til en helt fri Jonas, som var kommet ind ved halvleg og skulle få en hovedrolle i kampen. Jonas gjorde det sikkert til 4-0.
Steffen får kort efter tilkendt sig et straffespark, som han selv omsætter til 5-0. Men herfra gik der lidt dødvande i målscoringerne, og vi skal helt hen midt i anden halvleg for at finde det 6 mål. Men herfra gik det så også stærkt. Meget stærkt!
Det blev 6-0 ved Jonas. 7-0 ved Quang. 8-0 ved Jonas. 9-0 på et flot langskud af Bob, fra kanten af feltet. 10- ved Møller, inden Jonas rundede en fantastisk anden halvleg af med sit eget 4 og 5 mål på kun 45 min, til samlet 11 og 12-0. Kort før tid er det en sjælden målscorer i form af træner Moreau, som bliver spillet igennem af Steffen, inden han alene med målmanden flot placerer bolden uden om målmandens rækkevidde til slutresultatet 13-0.
Det var en fortjent sejr til et godt og spillelystent AIF hold, som tilmed tillod sig at brænde chancer undervejs, som kunne have gjort sejren endnu større. Samtidig er det den største sejr over lokalrivalerne, i i hvert fald en årrække.
Med sejren bringer AIF sig samtidig op på rækkens andenplads, kun 1 point efter Aggersund, som fører rækken, og med henholdsvis 2 og 3 point ned til Biersted og Aabybro. Netop Aabybro bliver AIFs næste udfordring når vi torsdag skal til Aabybro, for at fortsætte den gode stime. Aabybro er trods en nuværende 4 plads, fortsat ubesejret i turneringen.
Tak for den store støtte til denne kamp – Det er en fornøjelse :-)

 

Fjerritslev - Arentsminde (serie 4)

 
AIFs betondefensiv sikrer endnu 3 point, og sikrer at AIF hænger på helt i toppen.
Fredag aften drog AIF til Fjerritslev for at spille sæsonens 5 kamp. Det var et AIF hold med flere afbud, efter de mange skader fra sidste kamp, samt en karantæne til Morten Førby. Således var både Peter Eriksen, Mads Rosengren og Jonas Vinther ude af opgøret sammen med Morten Førby. Samtidig var både træner Kristoffer og Fernando kun lige blevet klarmeldt til dagens kamp, hvorfor de begge tog plads på bænken.
På den positive side var både Thomas og Quang(Andreas Jensen) tilbage fra deres skader. Det gav plads til både Steen, Nikolaj Dirksen og Larsen i start opstillingen. Og det var tydeligt at der var flere mekanismer som skulle læres på ny, med de nye spillere på holdet. Første halvleg var præget af ujævnhed, hvor begge hold med rette kunne hævde at de kunne true modstanderen, dog uden for alvor at komme tæt på.
AIF så ofte sit snit til at komme hurtigt frem over banen, hvilket både gav AIF chancer, men lige så gav kontraer imod, da der ikke var ordentlig afstemning fra de forreste til de bageste på AIFs hold.
Mark må en enkelt gang ud i fuld længde på et langskud, ligesom Fjerritslev flere gange må løbe stærkt baglæns for at få lukket af.
I pausen bliver der lagt op til at vi i langt højere grad skal hænge sammen i kæderne, så vi har mere kontrol over kampen. Dette lykkedes rigtig godt i starten af anden halvleg, hvor AIF i det første kvarter sidder fuldstændig på begivenhederne, får presset et små træt Fjerritslev hold helt i bund, samtidig med at der bliver kreeret flere store muligheder, som kun mangler det sidste.
Men efter en god start på anden halvleg er det som om at AIF igen mister taget i kampen. Fjerritslev får flyttet holdet længere frem, og AIF smider for mange bolde væk til at kunne vinde kontrollen tilbage.
Heldigvis er der som de sidste mange kampe enorm stor selvtillid i AIF defensiven, hvilket betyder at vi ikke lader os stresse, selv om modstanderne kommer højt op på banen. Fjerritslev er da også kun tæt på i en enkelt situation, hvor et hjørnespark bliver forlænget, og Moreau kun lige netop får generet sin mand nok til at han ikke kan dreje bolden mod mål.
Med 15-20 min tilbage, måtte Fernando humpe fra banen, da hans baglårs skade brød op igen. Det betød en del rokeringer på holdet, da også Nik netop var løbet tør for kræfter. Men det var en kamp som på dette tidpunkt kunne gå begge veje, men mest af alt lugtede langt væk af 0-0.
Med et lille kvarter igen får AIF hjørnespark. Det ligger 10 meter fra mål omkring bageste stolpe, hvor Larsen vinder duellen med 2 modstandere, og bolden snittes videre til Møller, som får taget et træk mod baglinjen og fra en spids vinkel afslutter med venstre mod den lange side af målet. Bolden ryger forbi målmanden, inden den rammer en Fjerritslev spiller ved bageste stolpe. Men han får ikke clearet bolden, i stedet rammer den ham blot og ryger i mål til 1-0.
Stor forløsning for AIF som nu mest af alt forsøgte at forsvare sig, og holde på bolden så meget som muligt, mens Fjerritslev sparker den frem over banen så snart det var muligt.
I slutningen af kampen resulterer det i 3 situationer. Den ene hvor der efter en dødbold er stor tumult i AIF feltet, med halve clearinger og halve skud. Men ved et af skuddene rammer bolden Larsen på armen. Dommerens fløjte forbliver tavs, hvilket er fair, da Larsen efter en duel er ude af balance, hvilket forklarer hans unaturlige position med armen. Dog har man før set et straffespark dømt i sådanne situationer.
Senere måtte Møller agere redningsmand, da Fjerritslev slår kontra efter et AIF hjørnespark. AIF var egentligt i overtal bag til, men alligevel får Fjerritslev vundet 2 luft dueller, som betyder at deres angriber næsten er alene igennem med Mark inde i feltet. Kun en heroisk indsats af Møller gør at bolden bliver clearet i sidste øjeblik.
Med under en håndfuld minutter tilbage er det AIF der udnytter hullerne der opstår i Fjerritslevs defensiv, da Quang får en friløber. Desværre får han slet ikke vinkel nok på sit placerede skud, som målmanden let kan parere med sit ben.
Der kom ikke yderligere scoringer, og AIF kunne til trods for at ikke alle cylindrene blev brugt i dag, trække sig fra kampen med 3 point, og endnu et Clean Sheet.
Med sejren hænger AIF på helt i toppen med Aggersund og Biersted, og med flere hold lige bag sig, i den meget tætte pulje.
Næste kamp er på torsdag, hvor Brovst/Halvrimmen kommer forbi til lokalbrag. Og trods at deres hold ligger suverænt i bunden med 0 point, så er der altid garanti for spænding og underholdning når der er lokal opgør.

 

Arentsminde - Frøstrup (serie 4)

 
Arentsminde står sammen og fighter sig til 3 point, til trods for rødt kort og masser af skader, i en af de mest intense kampe på Arentsminde stadion.
Torsdag aften kom bundholdet fra Frøstrup på besøg og efter 2 ikke vundne kampe i træk, var det et AIF hold som var indstillet på at skulle have 3 point, til trods for at der var et par afbud fra Thomas, Quang og Steen. Men allerede inden kampen havde rundet det første minut, begyndte problemerne at regne ned over AIF. Moreau måtte således lade sig udskifte med en forstrækning, og bringe Peter ind, som i sidste sæson udmærkede sig med mange flotte præstationer, netop på den centrale midtbane. Men grundet skader har Peter siddet ude længe, og det var derfor ikke planlagt at han skulle spille næsten 90 min.
Blot få min efter bliver AIF ramt igen. Denne gang er det venstre backen Gren, som må udgå, ligeledes med en forstrækning. Ind i hans sted kom netop tilbagevendte Nikolai Dirksen, som fik leveret en fin præstation, men ligesom med Peter ikke er en spiller som var klar til 90 min.
De hurtige tvungne udskiftninger skaber naturligvis lidt uro for AIF, og vi får ikke for alvor sat os på kampen. Men alligevel er det AIF som af 2 omgange er meget tæt på at komme på 1-0, da Bob kommer fri tæt under mål i venstre siden.
Men trods for at modstanderen ikke var imponerende, så virkede AIF til at have lidt problemer. Og en ellers bundsolid AIF defensiv, som kun har lukket 4 mål ind i de sidste 9 kampe, havde i nogle situationer problemer med at få clearet boldene. Og netop manglende clearing fører efter ca 20 min til, at Frøstrup får smidt en løs afslutning afsted, som med lav fart rammer stolpen, hvorefter Mark får sig gjort bred på den efterfølgende afslutning. Men der ryger endnu en retur bold ud til Frøstrup angriberen, og med Mark i græsset og kun Morten på stregen ligner det en sikker scoring. Men per refleks får Morten strakt hånden ud fra kroppen og får blokeret skuddet. Det resulterer i et korrekt dømt straffespark og et lige så korrekt rødt kort til Morten.
Så med en mand nede og kun en enkelt kampklar spiller på bænken, havde AIF i den grad brug for noget medgang. Og det fik vi, for Mark får i suveræn stil reddet et ellers velsparket straffespark, som ikke er langt fra højre målhjørne.
Uden tvivl vigtigt for moralen at vi ikke inkasserer et mål oven i de mange andre negative ting. Men med en mand nede var det nødvendigt at der blev rykket tæt sammen i bussen og kæmpet, for at få noget med hjem. Og det må man sige vi gjorde. Efter udvisningen rykker alle spillere sammen, fejlene bliver minimeret og der bliver i den grad arbejdet for holdet.
Men modgangen var slet ikke slut for AIF. For efter ca en halv time må Peter 10 min på bænken med et gult kort, hvor han kommer for sent i en tackling. Med 2 mand nede var missionen klar: få pakket bussen i de 10 minutter! Og det gjorde vi. Holdet stod endnu tættere sammen og kæmpede eksemplarisk for hinanden. Og trods de 2 mand nede, havde AIF flere sekvenser hvor vi får spillet bolden frem til angreb, dog uden det bliver farligt.
Vi overlever de 10 min, men problemerne var stadig ikke ovre. For med 5 min tilbage af første halvleg, må en ellers velspillende Jonas gå ud med en skade.
0-0 holder til pausen, hvor der blev gjort status over en første halvleg med 3 skader, et rødt kort, et gult kort og 2 spillere på banen, som under normale omstændigheder ikke var klar til at spille kampen til ende.
Men vi måtte bruge de kort vi havde, og vi sad alle med en fornemmelse af at kunne få noget med fra kampen, trods de svære odds. Så der blev fortsat rykket tæt sammen i bussen og præsteret.
AIF begynder anden halvleg bedst, og er det toneangivende hold i de første 10 min. Men da Fernando for anden gang kommer for sent i en tackling, må også han 10 min på sidelinjen med et gult kort. Det betød at AIF igen måtte igennem 10 min, hvor det handlede om overlevelse.
Og overlevelse var det i denne periode, hvor Frøstrup for alvor begynder at komme tæt på. Tættest kom de da en løs afslutning rammer stolpen, og efterfølgende ligger fri lige foran mål. Heldigvis kom Larsen først på bolden, og fik den clearet.
Vi overlevede og kunne begynde at angribe lidt igen. Men det meget undertal begyndte at kunne mærkes på kræfterne, så AIF blev ikke for alvor toneangivende igen, som de havde startet anden halvleg. Men når holdet er presset er det nogle gange de spillere med lidt ekstra x-faktor der skal træde i karakter, for at vi kan blive farlige. Og det gør Peter Eriksen efter en god times tid, da han sætter sig igennem i højre siden og inde i feltet kanonerer bolden på undersiden af overliggeren. Desværre blev bolden ude af målet.
Men AIF havde troen på at vi kunne blive farlige, og det blev vi igen kort efter, hvor Steffen flot får taget en bold ned uden for feltet, og får sig kæmpet igennem 2 mand, men han er hårdt presset af de 2 spillere som bruger både lovlige og ulovlige midler til at få stoppet Steffen, så da Steffen kommer fri, er målmanden helt tæt på, og får lukket skuddet ned. Heldigvis havde dommeren været årvågen og set at det ikke var helt lovlige midler forsvarene brugte, hvorfor han korrekt dømmer straffe til AIF, og gult kort til Frøstrup.
Steffen får selv lov til at sparke. Men for en sjælden gangs skyld må AIF se Steffens afslutning blive reddet.
Med 20 min igen af kampen må Nikolaj give op, hvorfor træner Moreau tager ansvaret og træder på banen, til trods for hans forstrækning i baglåret. Peter var ligeledes ved at være godt mærket, så det blev en midtbane der var hårdt presset og et AIF hold som måtte spille meget simpelt. Men med 10 mod 10 var AIF i stand til at stå imod og samtidig selv skabe noget.
Og det giver pote med et kvarters tid igen, hvor Steffen får sig arbejdet gennem Frøstrup forsvaret i højre side nede ved baglinjen. Han får lagt bolden bagud i feltet, hvor den desværre ligger bag Peter Eriksen. Men han får fat i bolden, med ryggen mod mål, inde omkring straffesparkspletten og med en mand i ryggen. Men igen viser Peter sin x-faktor, ved først at finte en vending og et skud til venstre side, hvorefter han udnytter den lille plads han fik skabt med finten, til at trække mod højre og smide en lang tå på bolden, der langs jorden ryger forbi målmanden og i netmaskerne.
Målet var en kæmpe forløsning for hele stadion, som nærmest gik amok.
Der var stadig 15 min tilbage, og AIF var mærket af den hårde kamp, så intet var afgjort. Heldigvis får Frøstrup yderligere et gult kort, netop som de blev fuldtallige igen.
Desværre må også Bob indkassere et gult kort, med under 10 min igen, og vi måtte derfor fuldende kampen med kun 9 spillere.
Det holdt hårdt og Mark måtte et par gange i aktion. Med 5 min tilbage bliver Fernando skadet, hvorfor Nikolaj kommer på banen igen. Men da Peter kort efter må gå ud med krampe, og Fernando humper på banen igen, måtte AIF spille færdig med kun 9 mand hvor 2 af dem var skadet.
Det var ren overlevelse mod et Frøstrup hold der blev mere og mere desperate. Men det tætteste Frøstrup kom på scoring, var med 2 minutter tilbage, hvor der bliver affyret et skud fra kanten af feltet som rammer ydersiden af trekantssammenføjningen.
AIF henter de 3 point efter en fantastisk holdpræstation, i en af de mest medrivende kampe længe.
Med sejren ligger AIF afstand til bundholdene med hele 6 point, samtidig med vi ligger os helt i toppen med 7 point, sammen med Aabybro, Aggesund og Fjerritslev som alle har spillet en kamp mindre end AIF.

 

Aggersund - Arentsminde (serie 4)

 
Intens kamp da AIF får endnu et point til tabellen.
Lørdag eftermiddag drog AIF til Aggersund. Aggersund var det eneste hold i tabellen som havde vundet begge sine 2 første opgør. Bl.a. med en sejr over Biersted, som forleden slog AIF. Der var derfor ingen tvivl for AIF om at det ville kræve en god kamp, at komme tilbage på sejrskurs.
Og AIF begynder godt, mod et Aggersund hold, som havde en del flere kg på holdet. Flere gange får AIF tilkæmpet sig frispark langt oppe på banen, og AIF var det toneangivende hold i kampens start. Efter ca. 15 min giver det bonus, da Møller får bolden i venstre siden efter et indkast. Møller kommer ind i feltet, hvor han får sig most igennem en mand eller 2, og nærmest ved en tilfældighed bliver bolden prikket over mod den lange side af målet, dette ser ud til at overraske målmanden, som ikke når bolden inden den passerer mållinjen til 1-0.
Kort efter får Aggersund en mand smidt ud i 10 min, men AIF formår ikke for alvor at udnytte udvisningen. Dog blev det til et enkelt frispark, hvor Steffen tvinger målmanden til en flot redning. Kort efter Aggersund bliver fuldtallige, må Fernando 10 min på bænken efter et gult kort. Det betød at AIF måtte gå til halvleg med en mand nede, men med vished om en fortjent føring.
Aggersund havde bestemt fået talt om tingene i pausen, og var klar til at bringe en solid omgang fight og fysik. Sammenholdt med at de fik medvind, blev det en langt sværere anden halvleg for AIF.
AIF har halvlegen igennem svært ved at få spillet til at fungere. Defensiven får ikke i tilstrækkeliggrad spillet bolden godt frem, og offensiven får ikke holdt i bolden. Samtidig med de fysisk stærke Aggersund spillere vinder mange af duellerne på midten, og efter AIF målspark.
Aggersund fik flere hjørnespark og indkast, hvor de smed alle deres store spillere frem. Dette var en meget svær opgave for AIF at løse, men med en blanding af held, dygtighed og ihærdig markering, lykkedes det AIF at forhindre at Aggersund omsatte deres dødbolde til mål.
Til gengæld går det galt et kvarters tid inde i anden halvleg. Efter endnu en bold i feltet er Gren ved at cleare bolden. Desværre får en Aggersund spiller kastet sig ind foran bolden, bolden går i en bue henover Mark og en forsvarer, hvor en Aggersund spiller kan heade den, den sidste halve meter ind i nettet. Så stod det 1-1 efter 2 meget tilfældige mål.
Det var Aggersund der sad på anden halvleg, og de blev ved med at smide fysik frem over banen, mens det blev sværere og sværere for AIF at få bolden spillet op i angrebszonen. Det skete dog en håndfuld gange, hvor det ikke er langt fra at blive farligt. Og farligt blev det for alvor da en tilbagevendt joker i form af Peter Eriksen, kort efter at være kommet på banen flugter til et indlæg på kanten af feltet. Bolden har kurs direkte mod krydset i en fart hvor målmanden ikke når at komme i nærheden. Desværre for AIF rammer den indersiden at stolpen, og passerer forbi modsatte stolpe, inden den går ud til målspark.
Kampen slutter 1-1, og trods at det var tæt på for Peter, så kan AIF kun være tilfredse med resultatet. For i de sidste 15 min er Aggersund milimeter fra at nå frem til et indlæg og en fri afslutning fra ca. 7 meter. Gren får kastet sig i en tackling i sidste øjeblik tæt foran mål og Mark må også hive en redning helt alene med en Aggersund angriber efter en fejl i AIF forsvaret.
Med dagens resultater har Aggersund og Aabybro lagt sig i spidsen af rækken med 7 point. Men AIF har lagt sig som forfølger på en 3 plads med 4 point. Værd at bemærke er det dog at både Biersted og Fjerritslev kan gå forbi AIF, da de har spillet en kamp mindre.
De 2 tophold mødes i direkte duel i næste runde, mens AIF får besøg af Frøstrup på torsdag, som endnu ikke har hentet point i serie 4.

 

Biersted - Arentsminde (serie 4)

 
Målnæsen svigtede da AIF måtte tage tomhændet fra Biersted.
AIF skulle 2 påskedag til Biersted og følge op på den flotte debut i serie 4. Biersted havde i sin første kamp tabt knebent til Aggersund. Som forventet kom Biersted med en del fysik og løbevillighed. Hvilket kampen igennem blev afspejlet ved at de benyttede alle dødbolde på at slå dem i feltet, hvor de ofte blev farlige overfor AIF’s knap så høje spillere.
AIF starter en smule tøvende ud, og har svært ved at få spillet bolden fremover banen. Spillerne stod for meget stille, og afleveringsmulighederne blev derfor for svære at finde. Samtidig lykkedes det for Biersted at ligge nogle høje bolde bag om AIF forsvaret, som det tog tid for AIF at få omstillet sig på, og løst.
Efter 15-20 min må Moreau udgå med et flækket øjenbryn, dette ændre dog ikke det store for AIF, da Steen går ind og udfylder hullet på midtbanen i bedste stil, så den bandage klædte Moreau måtte tage til takke med at agere reserve for midterforsvaret i slutningen af kampen.
AIF får bedre og bedre fat som 1. halvleg skrider frem. Dette giver en del chancer, bl.a. til Fernando og Thomas som begge har en chance alene med målmanden. Desværre viste vi ikke skarpheden overfor en målmand der kampen igennem viste stor klasse.
Men Biersted var samtidig farlige på deres dødbolde i den anden ende. Og de gange hvor deres hjørnespark lå helt inde ved mållinjen, var det i enkelte situationer mere held end forstand at den blev clearet på linjen.
Der var ting som skulle rettes op på efter første halvleg. Dette virkede holdet opsat på at gå ud og gøre. Men efter ca 10-15 min gik den ikke længere for AIF. Biersted har frispark i vores højre forsvarsside. Bolden bliver lagt ind over mod fjerneste stolpe, her er der lige nøjagtig ingen som kommer på bolden, som i stedet passerer helt over i sidenettet, til en 1-0 føring til Biersted.
Målet ændrede ikke umiddelbart kampens forløb. Men som tiden gik, blev Biersted mere og mere fokuserede på at forsvarer resultatet, samtidig med at AIF ville frem og udligne. Med ca. 15 min igen indkasserer Biersted et gult kort, hvilket endegyldigt tipper kampen over til fuldstændig AIF dominans.
AIF får skabt chancer, og havde på mange andre dage fået scoret mindst 1 mål. Men i dag skulle det bare ikke være. Den største chance opstår efter Thomas kommer helt ind i feltet ved baglinjen og ligger den bagud i feltet, hvor Møller får en blød afslutning sendt afsted, som målmanden når på tværs og blokerer.
Med 5 min igen er Bob i klammeri med en modstander og får et gult. Det tager en smule af presset af Biersted, men AIF kører dog fortsat på, uden at få skabt de afgørende sidste chancer.
AIF taber kampen 1-0 og må dermed sande at, i modsætning til i serie 5, så vinder man ikke kampe i serie 4, hvis man ikke rammer dagen.
Næste kamp er allerede på lørdag, hvor AIF skal til Aggersund, som pt indtager første pladsen i puljen, med 6 point for 2 kampe.

 

Arentsminde - Ørebro (serie 4)

 
Arentsminde suverænt fra start i serie 4.
Det er 3 år siden AIF sidst havde deres hold oppe i serie 4. Dengang blev det kun til en enkelt sæson. Men efter en optakt med lutter sejre, krydret med flere flotte præstationer, er forventningen i år, sat til mere end blot en enkelt sæson.
Det skulle AIF så ud og leve op til skærtorsdag aften, hvor sidste års nr. 3 i serie 4 puljen, Ørebro, kom på besøg. Og lad det være sagt med det samme, det tal stærke publikum fik set et AIF hold der bestemt kan være med i serie 4.
Allerede indenfor 10 sekunder har AIF sin første afslutning, da, en på dagen velspillende, Thomas bliver sendt afsted i højre siden. Han sparker langt ude fra, og afslutningen er ikke farlig. Men det var et tegn fra AIF om at de var mere klar fra start end Ørebro.
Blot få min senere tilkæmper Møller sig et frispark i venstre siden. Steffen ligger et flot indlæg ind over forsvaret, hvor Jesper pander bolden ind bag målmanden, som ikke når at reagere.
Dette var uden tvivl et wake up call til Ørebro, der nu begyndte at bide lidt mere fra sig, så kampen nu var mere lige. Men efter ca 15-20 min kommer en Ørebro spiller for sent i en tackling, og må 10 min på sidelinien med et gult kort.
Det betød at Ørebro igen bliver presset tilbage og AIF får meget plads at spille på. Men de mange Ørebro spillere langt tilbage, gør det samtidig svært at få produceret de helt store chancer. Først da Moreau bryder en bold midt på banen i genpresset, og ligger bolden til Thomas på højrekanten, lykkedes det at skabe en stor chance. Thomas smider et glimrende indlæg i boksen, hvor Jonas kommer susende og flugter til bolden. Desværre for AIF er det oversiden og ikke undersiden af overliggeren, som bolden rammer.
AIF får ikke omsat overtallet til mål, men får i perioden sat sig godt på kampen. Og da Thomas straks efter Ørebro er blevet fuldtallige, gennemfører en smuk solo præstation, hvor han først runder backen, inden han går forbi 1 eller 2 forsvarer på baglinien, og sparker bolden i mål ved nærmeste stolpe fra tæt hold, sætter AIF sig endegyldigt på begivenhederne.
AIF fortsætter halvlegen ud med at være i teten, og starter anden halvleg på samme måde. Dog ligger truslen og lurer med den smalle føring, så da Jonas ca 15 inde i anden halvleg slipper alene igennem inde i feltet, hvor kun målmanden skal placeres, var muligheden der for at lukke kampen. Desværre får, den på dagen velspillende, Jonas sparket bolden i side nettet, og kampen var således stadig åben.
Det var dog begrænset hvad Ørebro kom frem til, og ca. midt i anden halvleg tog Jonas revanche, da han løber forbi et passivt Ørebro forsvar og efterfølgende målmanden, inden han sparker den i mål ved den ene opstander.
3-0 målet trækker spændingen ud af kampen, da Ørebro mister troen på at få noget med hjem. Men det er fortsat AIF der skaber mest og med ca. 10 min igen, bliver det 4-0 ved Quang som leverer en solopræstation lignende 2-0 målet. Han får bolden helt ude ved sidelinien i højre side, holder i den til backen laver sit indgreb, som Quang flot og veltimet kommer uden om. Han fortsætter med bolden ind i feltet, hvor han passerer mellem 2 forsvarsspillere, inden han flot sparker bolden ind ved fjerneste stolpe.
Ingen tvivl om at det var en fortjent sejr, hvor AIF, vurderet på chancer, var meget tættere på at score 1-2 mål mere, end Ørebro var på at lave et.
Med dagens sejr har AIF lagt sig i spidsen af deres pulje. En plads som skal forsvares allerede mandag kl 13.30 i Biersted.

 

Arentsminde - Ørebro (serie 4)

 
Lørdag eftermiddag lukkede AIF sæsonen af med et vaske ægte lokal opgør. Da Thorup/Klim i sidste weekend meldte afbud til kampen mod AIF, havde AIF allerede sikrede sig oprykning til serie 4, da de 25 point ville være nok til at placere AIF blandt de bedste 2'ere.
Det samme gjorde sig gældende for dagens modstander, som med 23 point også var sikret oprykning.
Men kampen om førstepladsen var der bestemt ingen af de 2 hold som tog let på. I det første opgør endte kampen med 2-2, et reesultat som AIF ikk var tilfredse med, så det skulle revancheres denne gang.
Det begyndte også fornuftigt for AIF, der havde en del boldbesiddelse, men samtidig blev tvunget til at være helt oppe på tæerne, af de aggressive Halvrimmen/Brovst spillere. Det var ikke en kamp der skabte vildt mange chancer, men der var bestemt meget godt spil, hvr det sidste lige manglede for at det blev farligt.
Efter ca 20 min Modtog Jonas bolden på den sidste 3 del, han lage den dybt til Thomas som fra sin højre kant fandt et kæmpe rum at løbe ind i. Han satte sikkert bolden op af den fjerneste stolpe til 1-0. Dette var 3 kamp i træk at Jonas lavede assist til Thomas ved vores 1-0 scoring.
Kampen fortsatte med AIF som de mest toneangivende, men vi skulle et stykke længere hen i halvlegen før det igen gav bonus. Denne gang med opspil i højre siden, hvor Peter Eriksen fra sin centrale position tog et overlap, og fik smækket et perfekt indlæg til bagerste stolpe, hvor Kristian Førby helt umarkeret kunne pande den op i nettaget til 2-0.
Dette var stillingen ved pausen, hvor AIF havde spillet en god første halvleg, men alligevel følte de måske skulle have fået mere ud af det. 
Anden halvleg startede AIF godt, igen med flot opspil, uden det rigtig blev farligt. Men Halvrimmen/Brovst begyndte at æde sig ind i kampen. De løb en masse og fangede AIF som begyndte at være lidt på hælene.
Det til trods var det alligevel AIF som fik det næste mål. Et dybt løb fra midten af banen fra Fernando, og en lige så flot frispilning fra Peter Eriksen, resulterede i en friløber til fernando, som han desværre ikke fik sparket uden om målmanden. Men på retur bolden kunne måltyven Steffen sparke bolden i det tomme net til 3-0.
Så skulle man tro at kampen var afgjort, men Halvrimmen/Brovst kørte ufortrødent på, og AIF som begyndte at vise træthedstegn, kunne ikke længere forhindre Halvrimmen/Brovst i at komme til nærgående chancer. 
Vi skulle dog ind i de sidste 20 min før det resulterede i en scoring til Halvrimmen/Brovst. lidt tumult på kanten af feltet i vores venstre side, resultere i at en Halvrimmen/Brovst spiller, får skovlet et løst spark afsted. Der kom godt luft under bolden, og uheldigvis går den over Mark i målet og daler lige under overliggeren.
Dette fik Halvrimmen/Brovst til at bringe endnu mere offensivt, hvilket begyndte at give chancer i begge ender. Men det var Halvrimmen/Brovst som sørgede for at der for alvor kom spænding i kampen til sidst. I en situation hvor Bob har fået et uforsætligt slag i hovedet, står både dommer og spillere og ikke rigtig ved om spillet skal stoppes eller ej. Dette får AIF lidt på hælene, hvilket resultere i at vi slet ikke får markeret på det efterfølgende indlæg, hvor Halvrimmen/Brovst tæt under mål gør det til 3-2.
Der var stadig 10 min tilbage af kampen, og hvad der havde lignet en sikker AIF sejr var pludselig ved at smuldre.
Men det tætteste vi kom på endnu en scoring var et langskud fra Peter Eriksen, som tog indersiden af stolpen, men netop passerede den forkerte side af den modsatte stolpe.
Da dommeren fløjtede af kunne AIF ånde lettet op, og lade champagnepropperne sprænge som startskudet på en festlig aften.
Det var det for denne sæson. Det var en fornøjelse at se den store opbakning fra tilskuerne, i særdeleshed i denne sidste kamp.
Næste kamp bliver til April, hvor AIF for første gang i 3 år spiller i serie 4.
Tak for i år!

 

Halvrimmen/Brovst - Arentsminde (serie 5)

 
Efter torsdagens pragtpræstation skulle der i dag følges op med yderligere 3 point, da AIF drog til Tranum i en tidlig søndags kamp.
Og lad det være sagt med det samme, holdet nåede aldrig niveauet fra forrige kamp. Tværtimod.
Det begyndte sløvt for AIF, der smed alt for mange bolde væk. Der var ikke meget bevægelse, og der var usikkerhedsmomenter i forsvaret, der dog ikke gav udslag i nogle nævneværdige chancer til Tranum.
Dog var det alligevel AIF der kom på måltavlen efter ca 10 min, hvor Jonas ligger en bold flot i dybden, til en fremstormende Thomas i højresiden, som ligesom i sidste kamp, gør det sikkert til 1-0.
Det blev ligeldes 2-0 da Bob opfanger en løs bold på kanten af feltet og sparker den ind ved den forreste stolpe.
Tiltrods for at AIF stadig spillede en skidt gang fodbold, så kom Jonas også i målscorens rolle efter et indlæg der røg helt over bagerst, hvor Fernando ligger den retur til en fri Jonas.
Kort før halvleg fik Møller et gult kort, i en situation hvor Tranum har indirekte frispark under 10 meter fra mål. Møller løber frem før bolden er rørt, tiltrods for at dommeren netop havde givet en henstilling første gang Tranum skulle til at sparke. Tranum fik dog ikke scoret på denne chance.
I pausen fik AIF snakket om den skuffende præstation, og det var da også et meget bedre AIF hold der kom ud til anden halvleg, og trods for at vi fortsat var en mand i undertal, styrede vi kampen fra anden halvlegs start. 
Dette resulterede i nogle gode AIF muligheder, som dog ikke blev omsat til mål. Som tiden gik begyndte AIF at miste pusten igen, og flere og flere fejl indtraf. Da Peter Eriksen midt i anden halvleg fik gult kort for at brokke sig over et frispark han ikke fik, så faldte AIF næsten helt sammen. De efterfølgende 5 min måtte AIF kæmpe for at få bolden ud af farezonen. Tranum kom dog ikke tættere på mål, end efter en dødbold hvor Moreau først står i vejen på stregen for et Tranum skud og efterfølgende redder Morten Forby fra at lave selvmål.
Kort efter AIF er kommet ud af det værste pres, mosler Fernando sig igennem i venstre siden, hvor han får bolden spillet videre til Jonas, der med modstandere omkring sig og langt ude fra, alligevel får sendt en afslutning af sted der langs jorden ryger forbi målmanden og i mål til 4-0.
Resten af kampen var fortsat en rodet affære, hvor AIF var 10 mand næsten til slutfløjtet, da Bob fik brokket sig til gult, netop som den første 10 minutters udvisning udløb.
Dog ville Tranum også spille kort, da en Tranum spiller langt tid efter der var fløjtet for offside, valgte at sparke bolden i mål.
Trods en meget skuffende AIF indsats, så kom de 3 point i hus, som nu bringer AIF op på førstepladsen med 22 point.
Næste kamp er Hjemme i Arentsminde på fredag, hvor Thorup/Klim kommer på besøg, til en kamp som kan sikre AIF oprykning til serie 4, såfremt der kommer 3 point i hus.

 

Tranum - Arentsminde (serie 5)

 
Torsdag aften tog AIF imod Gjøl i en udsat kamp fra sidste weekend, hvor Gjøl ikke kunne stille hold. Det kunne de til gengæld denne aften, og det var bestemt et godt et af slagsen som Gjøl havde fået stablet på benene. 
På mange andre dage kunne Gjøl have givet AIF problemer, men det blev bestemt ikke tilfældet i går, hvor AIF spillede det der måske er sæsonens kamp.
AIF havde nemlig også et slagkraftigt hold med. Kun på højre backen, hvor man var uden træner Moreau, som holdte sig på sidelinien grundet sygdom, og man manglede lige så den oplagte afløser i Kristian Førby. Det gav plads til ULTRAS-generalen Peter Guldhammer, som overtog pladsen. Og til trods for at formen kun holdte til en lille time, så fik Pete gjort det så godt, at han efterfølgende kunne dele titlen som kampens spiller.
Men det fortæller meget godt hvordan kampen gik for AIF i går, hvor alle leverede. Det begyndte godt offensivt for AIF, som allerede hurtigt kom til lidt chancer. Men der manglede samtidig lidt når vi ikke havde bolden, hvor vi tilsyneladende undervurderede de ikke helt dårlige Gjøl spillere. 
Men AIF fik hurtigt styr på den del også, med hjælp fra en utrolig aggrasiv midtbane, der fik brudt mange bolde fra Gjøl forsvarerne. De gange hvor Gjøl kom længere frem, var der kontant afregning fra midterforsvaret, og Gjøl's umiddelbare største trussel, i deres hurtige højrekant, fik Gren pillet pynten af. Samtidig med at defensiven stod yderst solidt, var der rigtig godt flow i offensiven, hvor AIF spillede hurtigt og klogt, og med masser af bevægelse. Dette skabte en del chancer, som efter ca 15 min blev omsat til det første mål, da Jonas får lagt bolden dybt til Thomas, som sikkert løber ned og sparker den ind.
Det blev også 2-0 efter en dødbold der ikke i første omgang gav en chance, men da Møller tipper bolden ind i feltet igen, kan Gjøl kun få den halvclearet ud til en kynisk Steffen Henriksen, som kanorere den ind under overliggeren.
Det 3 mål lod vente på sig, og det skyldtes ene og alene at Gjøl havde kampens spiller mellem målstængerne. Gjøl's keeper viste stor klasse ved at afværge mindst 3 AIF forsøg, som på de fleste keepere var gået i mål.
Men det blev 3-0 inden pausen og det skete da Møller's afslutning resulterede i en løs bold ved den bagerste stolpe, som Jonas lige netop kom først på.
Kampbilledet i anden halvleg var rimelig lig det i første, på nær at Gjøl var ved at være knækket, og AIF defensiven var i fuld kontrol. Så da Thomas driblede ind i banen fra højre siden og lagde bolden dybt, kunne Bob komme løbende fra den modsatte kant og gøre det til 4-0.
Men så fik Morten Forby trukket et unødigt gult kort, da han stoppede et Gjøl angreb langt oppe i banen, og dette kunne have rystet AIF. Men ikke på denne dag, hvor AIF fortsatte med at være i fuld kontrol.
Det blev 5-0 da Fernando lagde den perfekt indover til Steffen, og Steffen kunne ligeledes få lov at lukke kampen til 6-0 på assist fra Møller.
En klassepræstation af AIF mod efterårets måske stærkeste modstander på dagen. Kampen kunne sågar være endt 2-cifret hvis ikke Gjøl havde haft en klasse målmand med.
Dagens niveau lover godt for en evt kommende sæson i serie 4, som nu kun er 2 sejre væk, med 3 kampe tilbage.
Næste kamp er allerede søndag den 5 Otober oppe i tranum. Her kan AIF give sig selv en matchbold til næste fredag, som kan ende med at blive den helt store oprykningsfest i AIF.

 

Arentsminde - Gjøl (serie 5)

 
I fredags lagde AIF endnu engang hjemmebane til, da sæsonens 5 sejr ud af 6 mulige skulle hentes.
Sidst de 2 hold mødtes blev det til en sikker 8-1 sejr til AIF, og det begyndte også helt som det skulle i denne kamp.
Allerede efter 5 min kunne Peter Eriksen heade bolden på overliggeren efter et hjørnespark, som Jonas efterfølgende fulgte op på og gjorde det til 1-0.
Blot 5 min. efter var det Møller der scorer på oplæg af Jonas. 
Peter Eriksen starter en stor kamp efter ca 25 min, hvor han modtager bolden godt og vel midt på egen halvdel, bringer bolden en halv bane frem og med "sit dårlige" venstreben udplacerer målmanden fra lang afstand.
10 min før pausen er det Gren der header et hjørnespark fra Steffen i nettet. Inden Peter Eriksen på næsten identisk vis udplacerer målmanden med et venstrebens spark fra lang afstand.
Anden halvleg blev grundet manglende gejst og en del udskiftninger aldrig lige så god fra AIF's side, som første halvleg. Men sejren kom dog aldrig i fare.
Fernando kunne efter kort tid gøre det til 6-0, da han kom først på en retur efter et frispark fra Steffen.
Herfra gik tempoet ud af AIF, og 10-15 før tid kiksede AIF's offside fælde, og Mark kunne ikke stille noget op i målet.
5 min før tid lykkedes det (en hårdt jagtende efter personlig succes) Steffen at komme på måltavlen. Det skete efter en AIF specialitet, med det lange målspark der gav Steffen en friløber. Denne gang var han dog hårdt presset af 2 modstandere, men med viljen til forskel fik han sparket bolden flot i mål.
Lige før slutfløjtet kom Trekroner på 7-2 efter lidt tilfældigheder i feltet. Dette blev slutresultatet, og til trods for en middelmådig anden halvleg, er AIF stadig på rette kurs til at sikre sig oprykning til serie 4.
Næste kamp er igen på hjemmebane fredag aften kl 19.00. Denne gang kommer Gjøl på besøg, som i det første opgør formåede at sætte AIF under pres, ved at føre helt ind til det 60 min.

 

Arentsminde - Trekroner (serie 5)

 
Der var fredag aften dømt lokal opgør på Arentsminde stadion. Men kampen mod Brovst/Halvrimmen(BØH) var samtidig rækkens indiskutable topopgør. Før kampen lå AIF med 12 point for 4 kampe, modstanderen lå med 13 point for 5 kampe, og der var hele 8 point ned til 3 pladsen.
Kampen begyndte med et afventende BØH hold, som spillede bolden i bagkæden og ventede på at vi tog affære. Det virkede til at BØH var kommet for at stille sig tilfreds med det ene point. AIF løste i starten opgaven rigtig flot, var afventende indtil presset kunne ligges helt rigtigt, og der kunne køres mod hurtige afslutninger. 
Dette tvang BØH til at begynde at smide bolden langt når de var presset, og her fandt BØH muligheder i deres lille men kropsstærke angriber, der i dag havde held til at presse AIF forsvaret på fysikken. 
Det er dog AIF som er bedst, har flest ideer i deres spil, og kommer til flest chancer, mens BØH spillede på det mere simple. Det blev også på et meget simpelt opspil fra BØH at de udnyttede en AIF forsvarsfejl til at bringe sig i front. BØH har bolden i vores venstre side, vi ligger 2 mand i feltet, mod en angriber på 1.70 meter, så et indlæg burde ikke kunne blive et problem. Men et skæbnesvangert koncentrationssvigt fra Moreau, gav angriberen den plads han skulle bruge for at bringe BØH i front på et velplaceret hovedstød.
Dette ændrede ikke umiddelbart kampens forløb. AIF midtbanen havde masser af plads med bolden og kanterne og backs'ne tilbød konstant muligheder i bredden af banen. Men kampen igennem må vi konstatere at vores indlæg aldrig fik den fornøjede kvalitet. De var simpelthen for ringe.
Det blev derfor en dybdebold der første gang gjorde AIF rigtig farlige. Den altid lurende venstre kant, Bob, løb fra sin position imellem back og midterforsvar, hvor han helt perfekt servere en bold for netop indskiftede Fernando, der blot skal udplacere målmanden. Men til stor ærgelse for de ca 20-30 AIF tilhængere som var mødt op, så ramte Fernando bolden så skævt at den end ikke passerede baglinien.
Men det blev ikke sidste gang at Bob fandt plads til sine dybeløb. For kort efter bliver bolden igen sendt over BØH forsvaret, og denne gang til en friløber til Bob, som han køligt udnytter til at sætte bolden op af den fjerneste stolpe og gøre det til 1-1.
Stillingen holdt til halvleg. Anden halvleg har ca samme mønster som første. AIF klør på, men mangler fortsat den fornødne kvalitet. Mens BØH kun formår at skabe ganske lidt. AIF defensiven fik bedre styr på BØH offensiven som kampen skred frem.
Men da AIF ikke får udnyttet deres overtag, så sker det som så ofte før, at modstanderen pludselig befinder sig i front. Igen har BØH bolden i en ufarlig situation på deres venstre kant. De slår et tilfældigt ballonindlæg, der ikke ser ud til at blive farligt da, vi har 2 forsvarer og en målmand, mod deres ene angriber. Mark forsøger at komme ud at gribe bolden, men noget går galt i kommunikationen mellem ham og Gren, for Gren vælger at forsøge at heade bolden væk, men uheldigvis rammer han den så den ryger ind i det tomme mål.
Dette var en kold spand vand i hovedet på AIF, der trods spilovertag, ikke havde fortjent mere, da kvaliteten simpelthan var for ringe omkring begge felter. Nu begyndte AIF spilerne også at stresse på, for at få udlignet, og i denne periode blev mange bolde, helt uprovokeret spillet til modstanderne.
Men det var et AIF hold som pressede på, da kampen gik ind i de sidste 25 min. Her lykkedes det endnu engang Fernando at brænde en kæmpe chance, da bolden lidt tilfældigt havner for fødderne af ham, på kanten af det lille felt. Men Fernando får sparket bolden langt over mål.
Men så måtte AIF igen sætte deres lid til Bob, som viste alt den skarphed de resterende AIF spillere manglede i dag. En bold bliver slået ind fra højre siden, rammer græsset og springer op i en halv meters højde hvor en fremstormende Bob, fra omkring straffesparkspletten, kanorere bolden ind over en BØH målmand som ikke når at reagere. En super flot detalje og dermed udligning til 2-2.
Dette skulle AIF have brugt til at skabe momentum, men sådan skulle det ikke gå. For de sidste små 20 min, vil det i hvert fald ikke være forkert at sige dommeren ikke dømte med os. Først en situation midt på banen, hvor AIF begår frispark, Bob sparker bolden hen til ham der er på vej til at tage frisparket, og dommeren giver ham et gult kort. Bob har ofte været indblandet i dumme gule kort, fordi han er på kant med dommeren og ikke altid kan holde mund. Men for en gangs skyld havde Bob en god sag i at det var et meget tyndt gult kort.
Det samme kan man ikke sige ca 4 min senere hvor Møller får et gult kort for brok. BØH slår en bold bag AIF forsvaret, hvor alle appellerer for offside. Men dommeren fløjte forblev tavs, heldigvis får Mark kastet sig flot ned og redder afslutningen. Men Møllers brok over den manglende offside kendelse, koster 10 min på sidelinien. Meget urutineret af den ellers stabile anfører.
Med 2 mand i undertal, handlede det pludselig ikke længere om at vinde kampen for AIF, men derimod om at sikre sig. Dette lykkedes egentlig okay. Det var begrænset hvad BØH kom til af åbne chancer, og AIF formåede at have en del boldbesiddelse i perioden, trods de var 2 mand mindre.
Det var ikke alle AIF spillere som var tilfredse med at vi ikke gik efter sejren til sidst, men med 2 mand nede, var 2-2 bestemt et brugbart resultat.
Set over hele kampen burde AIF have været i stand til at vinde, men efter at have været bagud 2 gange, og 2 mand i undertal mod slutningen, kan AIF konstatere at de ikke har mistet noget med dagens resultat.
Kan AIF fortsætte de gode takter fra de første 4 kampe, er en placering helt i toppen fortsat sandsynligt.
AIF's næste kamp bliver på fredag kl 19.00, hjemme mod Trekroner som AIF i sæsonens første kamp, bød velkommen i serie 5 med en 8-1 sejr.

 

Arentsminde - Brovst/Halvrimmen (serie 5)

 
Søndag aften drog de røde helte fra AIF til Thorup/Klim for at hente sæsonens 4 sejr ud af 4 mulige. Og AIF satte sig fuldstændig på kampen fra start. Det var et AIF hold med samtlige profiler, som Thorup/Klim havde svært ved at følge med i alle spillets facetter.
Der kunne nemt være faldet flere mål til AIF i starten, men den sidste aktion manglede den nødvendige kvalitet. Da kampen nærmede sig de 15 min, begyndte AIF spillerne at vise en smule mangel på tålmodighed. spillerne blev ivrige efter at få målet, og det kostede på kvaliteten, da vi begrænsede os til få afleveringer og ville selv.
Men netop som dette begyyndte at vise sig, viste Bob stort spil intelligens, da han via en god aflevering kommer fri i venstre side af feltet. Men i stedet for at sparke selv, så finder han en helt fri Jonas der blot skal sætte indersiden på til 1-0.
Kort efter kom en AIF specialitet. Peter Eriksen tager et af sine meget lange målspark, hvor Steffen stiller sig langt bag modstanderens forsvar. Udsparket når dog ikke længere end til den bageste Thorup/Klim forsvarer som lige skal til at sætte hovedet på, da holdkammeraterne beder ham lade den gå, da Steffen jo står i offside. Forsvaren lader bolden gå, men da man ikke kan blive offside på et målspark udnytter Steffen fadecen til at løbe ned og score til 2-0.
Det blev 3-0 ved Peter Eriksen efter hjørnespark fra Thomas. Det nåede også at blive 4-0 efter et hjørnespark, hvor Eriksen får den lagt videre til Jonas, inden der var halvleg.
I anden halvleg lod målene igen vente på sig. Vi skulle således 15-20 hen førend Thomas kunne ligge et indlæg ind til en helt fri Bob ved bageste stolpe. AIF lukkede kampen med scoringen til 6-0 ved Møller på oplæg af Moreau(Kristoffer Loft).
Det kunne også være blevet 7-0 i sidste minut, men Kristian Forby måtte se hans anstrengelser være forgæves da Møller brænder det straffespark han havde tilkæmpet sig.
Det var en kamp som AIF sad 100 % på, og ikke gav en eneste reel chance væk. At det kun bliver 6-0 skyldes tilfældigheder og et lidt for ivrigt AIF hold, hvor for mange gerne ville helt frem på banen.
Næste kamp er top- og lokalkamp mod Brovst/Halvrimmen. Det sker i Arentsminde på fredag kl 19.00

 

Thorup/Klim - Arentsminde (serie 5)

 
Fredag aften tog AIF imod Tranum i årets første hjemmekamp. Trods markante afbud, der betød at AIF var uden deres foretrukne midterforsvar og centrale midtbane, så blev det en helt rolig dag på kontoret for de lokale helte.
Som altid var det en modstander der forsøgte at bide fra sig i starten af kampen. AIF havde svært ved at finde rytmen med de mange ændringer, hvilket resulterede i mange bolde der blev spillet langt frem i banen og krævede et stort løbe arbejde, overfor de aggressive Tranum spillere, der af og til benyttede sig af mindre fine metoder.
Men til trods for at kampen langt fra var under kontrol, fandt Steffen pludselig pladsen efter ca 10-15 min, til at sende bolden dybt i højre siden, hvor Thomas smukt sparkede den ind over målmanden til 1-0.
Kort tid efter kunne målsparkskongen Peter Eriksen sparke bolden hele vejen op i den anden ende, hvor en Tranum forsvarer så rigtig skidt ud, og Steffen udnyttede dette til selv at komme på måltavlen.
Dette skulle langt fra blive steffens sidste aktion i kampen, for kort efter snubler en Tranum forsvarer i bolden og Steffen sætter den sikkert i mål til 3-0.
I denne del af kampan bider Tranum fortsat fra sig, og AIF har endnu ikke fået ordentligt styr på deres spil. Det er også i denne periode hvor Tranums største og nærmest eneste chance indfandt sig i midten af første halvleg, hvor en Tranum spiller fik bragt vores midtbane i ubalance med nogle snævre træk, og efter en 1-2-kombination kunne han sende et placeret skud afsted fra kanten af feltet. Det strøg dog en halv meter forbi stolpen.
AIF nåede også at gøre det til 4-0 inden pausen. Endnu engang var Steffen manden med målet efter oplæg fra Jonas.
AIF fik lavet nogle rokader til anden halvlegs start, og det, samtidig med at tranum var ved at knække, betød at AIF var i fuld kontrol over både spil og chancer i hele anden halvleg.
Det blev 5-0 ved Bob, med oplæg fra Steffen, inden Steffen selv kunne pande et indlæg i målet fra Gren. På dette tidspunkt havde Steffen været impliceret i samtlige mål. Men da Steffen blev taget ud lige efter for at overlade pladsen til de andre, kunne Jonas og den tilbagevendte Bulle med 2 mål også komme på måltavlen, på oplæg af henholdsvis Fernando, Bob og Gren.
9-0 blev kampens slutresultat, selv om AIF var tæt på at gøre det til et 2-cifret resultat, bl.a. ved Bob's afslutning som blev clearet på stregen, og et hjørnespark til aller sidst, som den sjældne målscorer, i form af træner Kristoffer Loft, heller ikke denne gang kunne få prikket ind ved bagerste stolpe.
AIF har med 3 sejre i 3 kampe og en målscorer på 21-2 lagt sig solidt i spidsen af puljen. Men forude venter 2 af de formodede sværeste modstandere i puljen. Bl.a. et opgør mod de lokale ærkerivaler fra Brovst/Halvrimmen. Men inden dette skal AIF næste søndag et smut forbi Thorup/klim.

 

Arentsminde - Tranum (serie 5)

 
Lørdag eftermiddag skulle AIF følge op på 8-1 sejren mod Trekroner, og dermed forvarer holdets første plads i serie 5. Det foregik i Gjøl, mod deres andethold som på papiret burde være en overkommelig opgave. Men som rigtig mange gange før, skulle Gjøl vise sig at blive en hård nød at knække.
Kampen begyndte ellers godt, AIF i fuldstændig kontrol, og kunne ubesværet spille bolden op fra forsvaret og til mindre chancer mod Gjøl's mål. Chancerne blev dog ikke spillet store nok i denne del af kampen. For lange dybde bolde efter vores angribere og for høje indlæg forhindrede AIF i at komme foran.
De gange hvor Gjøl fik fat i bolden, var det oftest blot for straks at sparke den tilbage til AIF forsvaret, som nemt kunne bygge op forfra. Men midt i første halvleg mislykkedes en aflevering fra venstre backen op mod den centrale midtbane. Gjøl smed som altid den tilfældige bold frem i banen, men denne gang blev AIF defensiven fanget, og Mark forsøgte lige netop forgæves at komme først på den lange bold, der kynisk blev lagt ind over ham.
1-0 scoringen til Gjøl rystede AIF og gav Gjøl mod til at spille. De efterfølgende 10-15 min var det derfor et AIF hold som en del af tiden blev presset helt ned foran eget felt. Dette resultrede i et par chancer til Gjøl, bl.a. et hjørnespark som Fernando fik headet på egen stolpe, og et indlæg hvor AIF forsvaret så sig selv i undertal, men heldigvis manglede gjøl træfsikkerhed. 
Det skulle også blive til endnu en dybde bold til Gjøl, hvor Mark igen forgæves forsøgte at komme ud. Denne gang gik bolden heldigvis forbi mål.
Det lyder måske som om Gjøl var i total dominans i denne periode. Det var ikke tilfældet, for AIF skabte også selv chancer, dog hvor vi hele tiden lige manglede den sidste aflevering, men denne periode var den eneste som Gjøl fik skabt chancer i. 
Slutningen af første halvleg fik AIF bedre styr på tingene igen, og kunne bruge dette afsæt til at få rettet det sidste til i pausen. 
Anden halvleg var kun få min gammel, da Gjøl måtte indkasere et gult kort, og dette blev starten på et sandt AIF bombardement, hvor Gjøl på intet tidspunkt var i nærheden af at være med i kampen. Lige på nær at AIF ikke fik omsat deres overtag i mål, hvorfor Gjøl blev ved med at stå imod.
Flere store chancer blev brændt og Gjøl overlevede deres undertal. Men i ca 62 min kom forløsningen. Møller var trukket op i højre siden, hvor Fernando fik ham spillet fri, hvorefter han kunne tage bolden med ind i feltet og udplacere målmanden.
1-1 scoringen ændrede ikke kampens billede. AIF var fortsat i total dominans, men Gjøl nægtede at overgive sig.
Det var derfor et AIF hold hvor frygten for tabte point begyndte at snige sig ind, da uret ramte de 75 min. Men så kom forløsningen. Et godt sparket hjørnespark til bageste stolpe kunne være blevet omsat til scoring, hvis ikke 2 AIF spillere havde stået i vejen for hinanden. Men på det efterfølgende indlæg på returbolden, kan Jesper flot snitte bolden ind ved den fjerneste stolpe, og jublen var stor.
Trods at Gjøl nu var bagud, formåede de ikke at presse AIF yderligere, og det tog således kun få min inden AIF kunne slå kontra, som bliver perfekt gennemspillet med Møller der fører bolden frem, spiller den bredt til Thomas som finder Bob på midten, der flot spiller Møller fri som kommer i overlappet på kanten af feltet, og han kan nemt gøre det til 3-1.
Kort efter kommer Thomas fri på højrekanten og Steffen Henriksen viste den aggressivitet, som havde manglet tidligere i kampen, der skulle til for at komme først på bolden og gøre det til 4-1.
Med 10 min tilbage måtte AIF og sten indkassere et gult kort for et frispark, og få min efter blev også Bob sendt 10 min på sidelinien, for at kommentere dommerens kendelse for 20+ gang i kampen. De 2 mand i undertal, ændrede ikke på at AIF kunne kontrollere kampen med bolden. Og der blev således aldrig tvivl om resultatet mod slutningen.
Men Endnu engang måtte AIF erfarere at 3 point ikke kommer nemt mod Gjøl, men at 90 min koncentration lønner sig.
Næste opgave for AIF bliver mod oprykkerne fra Tranum i efterårets første hjemmekamp. Den finder sted på træningsbanen på fredag kl 19.00.

 

Gjøl - Arentsminde (serie 5)

 
Onsdag aften tog AIF hul på dette års pokal turnering for serie 5 og 6 hold. Sidste år gjorde AIF sig godt bemærket i denne turnering, da de gik hele vejen til 1/8-finalen. Her måtte AIF dog se sig overmandet med hele 9-1 til Nørresundby som senere vandt turneringen.
I år skulle det dog ikke lykkedes AIF at nå nær så langt i turneringen, om end de lige nøjagtig undgik et nederlag i samme størrelsesorden som sidste år.
AIF døjer fortsat med en smal trup, hvorfor vi endnu engang måtte trække på nogle af de lokale drenge, der ellers ikke spiller fodbold til daglig. Det tiltrods var det et AIF hold med masser af selvtillid efter søndagens 8-1 sejr. 
Men det stod lynhurtigt klart at det ville kræve en helt anden indsats at slå det helt nystartede Aalborg FC, end hvad det havde krævet at slå Trekroner i weekenden. 
Aalborg FC kom således med langt mere tempo og fangede os på hælene fra starten. En enkelt modstander fik især vores ellers så tacklingsstærke Morten Førby til at ligne en mand på skøjter. Efter ca 5 min måtte en chanceløs Mark Georgsen hive bolden ud af nettet første gang, og 2 min senere misforstod Jesper og Thomas hinanden, om hvem der skulle cleare, hvorfor det blev 2-0. 
I denne del af kampen havde holdet utrolig svært ved at dæmme op for de mere parate og hurtigere Aalborg FC spillere. Men glædeligt formåede vi stille og roligt at hæve vores eget niveau, være mere parate og komme op på tæerne, og dermed tættere på modstanderne.
Dette løftede holdet både med og uden bold, dog stadig med Aalborg FC som det klart toneangivende hold. Det var begrænset hvad vi fik spillet os frem til af chancer, og efter en lille halv time rakte det forbedrede AIF forsvar ikke længere, da det blev 3-0 på et indlæg, hvor der efter alt at dømme dog burde have været dømt frispark til os, for hånd på bolden.
Aalborg FC nåede at gøre det til 4-0 lige inden de blev midlertidigt reduceret til 10 mand, 5 min før pausen.
Det var et frustreret AIF hold der gik til pause, men fokus blev rettet ind på at disse modstandere var med til at løfte vores niveau, da de krævede at vi gjorde vores bedste for at være med. Det var derfor et ny-motiveret AIF hold som brugte overtallet de første 5 min til at sætte sig på spillet fra start.
Dette førte til flere chancer, som på en god dag var blevet omsat til et mål eller 2. Bob og Fernando på toppen skabte en del uro for modstanderen i denne del af kampen, ligesom Thomas, der ellers havde startet kampen rigtig skidt, viste på højre kanten at hans form er ved at komme tilbage - en ting han har arbejdet rigtigt hårdt på hele sommeren, og det fortjener stor ros fra træneren.
Desværre lykkedes det ikke AIF at udnytte deres overtag de første 15 min af anden halvleg. Også sker det som der sker i sådan en situation - nemlig at Aalborg FC trækker deres 2-meter forsvarer med frem på hjørne og skaber en situation som AIF næsten intet kunne stille noget op overfor. 
Men 5-0 målet knækkede ikke holdet og AIF blev ved med at klø på i denne anden halvleg som var helt lige. Der blev skabt flere gode chancer, men det blev en tilfældighed som skulle bringe AIF på tavlen. Thomas slår et hjørnespark der i første omgang ser ud til at komme alt for lavt, men da det ryger under foden på den første forsvarer, viser den altid aggressive Fernando sit målinstinkt og kommer på tavlen.
Desværre gik der kun 2 min før AIF måtte indkassere et mål i en situation hvor AIF så småt begyndte at være for trætte til at holdet hang ordentligt sammen. Dette udnyttede Aalborg FC til at løbe fra AIF midtbanen og gøre det til 6-1.
De sidste 20 min var ikke alle lige smukke, men AIF fortsatte med til tider at leverer god fodbold og skabe chancer på niveau med Aalborg FC. Dog var det fuldt fortjent at det blev 7-1 kort før tid, da Aalborg FC simpelthen havde flere kræfter tilbage på dette tidspunkt.
Det blev altså et kort visit i dette års pokal turnering, men ligesom sidste år kan det ikke udelukkes at AIF's overmænd løfter pokalen om et par måneder. Det var i hvert fald et slagkraftigt mandskab AIF var oppe imod.
Næste kamp bliver på lørdag hvor AIF kl 16.00 på Gjøl skal hente 3 point mere til turneringen, og dermed holde førstepladsen i puljen.
 

Arentsminde - Aalborg FC (pokal turneringen)

 
Søndag eftermiddag spillede AIF første turneringskamp for efterårssæsonen. Det foregik imod oprykkerne fra Trekroner.
Optakten til denne sæson har uden for banen været en hård en af slagsen. AIF har således måtte sige farvel til hele 4 mand, fra en i forvejen smal trup. Der er tale om marginal spillerne Thomas(Bananen) Andersen og Lasse Luther som har valgt at stoppe med fodbolden,(i hvert fald i efteråret) derudover har Ultras lederen Peter Guldhammer valgt at opgive kampen til skader og sidst men ikke mindst har holdets topscorer Christoffer Henriksen valgt at smide en transferbombe kun en uge før turneringsstart, da han ønskede at spille U19 i Brovst med sine jævnaldrende. 
Med disse afgange og en del spillere som stadig er på ferie her i August, har AIF heldigvis kunne trække på klubbens tidligere anfører Ulrik, ligesom klubbens brasilianske talisman Fernando ser ud til at få en del spilletid i efteråret. Træner Kristoffer Loft er ligeledes trukket i støvlerne igen, efter at han er kommet sig over den knæskade der holdte ham ude hele foråret.
Med de nødvendige ændringer på holdet var det stadig et AIF hold som var favorit til dagens kamp. Dette viste AIF også fra start at de var, dog uden for alvor at komme i fuld kontrol. Der gik således kun 10-15 min før Trekroner kunne juble over deres første serie 5 mål. Scoringen var ikke nødvendigvis fortjent, da det var AIF der havde haft spil og chancer, men et voldsomt regnskyl og dermed svære baneforhold, resulterede i nogle tilfældigheder der ikke gik AIF-defensivens vej.
Men der skulle kun gå ca 1 min efter scoringen før Ulrik lagde bolden dybt til anfører Kenneth Møller, som fra kanten tog et træk mod mål, hvorefter han flot udplacerede en meget stillestående keeper til stillingen 1-1.
Herfra sad AIF på kampen, og der gik kun ganske kort tid inden Bob kunne bringe AIF i front, med et velplaceret skud fra kanten af feltet.
AIF fortsatte med at styre begivenhederne, og kun i kortere perioder fik Trekroner lov at have bolden. Derfor var det fuldt fortjent at Fernando efter et hjørnespark og uendeligt meget klumpspil, fik prikket bolden det sidste stykke over stregen, til pause stillingen 3-1.
I pausen blev der talt om vigtigheden af at fortsætte arbejdet, da Trekroner nødigt skulle få troen på at de kunne få et resultat.
Og det var præcis hvad vi gjorde. 2 halvleg resulterede således i et væld af AIF chancer, samtidig med at Trekroner kun truede en smule på dødbolde, uden for alvor at blive farlige.
Bl.a. Trekroners stædighed om at stå med en høj forsvarslinie kostede dem dyrt. Og med 10 min igen havde AIF således en føring på 6-1, som var blevet scoret af Jonas og Steffen med 2. Det kunne dog have været en langt større føring, hvis alle chancer(både STORE og små) var blevet omsat.
Men en opspilsfejl i venstre siden resulterede i at vores venstre back Mads Rosengren(Gren) kom for sent i en efterfølgende tackling og modtog et gult kort. 
Dette fik dog ikke AIF til at ryste. Tværtimod satte AIF en tyk streg under deres dominans, da de først ved Peter Eriksen efter hjørnespark og Steffen Henriksen på en friløber lige efter, scorede kampens sidste 2 mål til slutresultatet 8-1.
Dagens resultat bringer AIF på en umiddelbar førsteplads i turneringen.
Næste opgave bliver på hjemmebane onsdag aften kl 19.00, hvor det nystartede Aalborg FC kommer forbi til pokal kamp.

 

Trekroner - Arentsminde (serie 5)

 
Lørdag eftermiddag skulle AIF lukke sæsonen af på udebane mod topholdet Thorup. Da Thorup havde sikret sig første pladsen i puljen, samtidig med at AIF kun havde en mikroskopisk chance for oprykning, var det reelt en kamp uden noget på spil for nogle af parterne. Men for AIF der endnu engang kunne stille med næsten samme hold som de forrige kampe, galt det om at få lukket sæsonen godt af.
De forrige 3 kampe havde for AIF udløst 3 sejre samt en historisk god statistik, da det således ikke er sket i mindst 11 år, at AIF har holdt nullet i 3 turneringskampe i træk.
Optakten til kampen blev dog præget af at dommeren udeblev. Dette resulterede i at kampen efter noget forsinkelse blev sat i gang, med vores målmand Anders Larsen som dommer, hvorfor vores normale angriber Jonas Vinther tog sig af målmandsposten.
De første 5 min var det et lidt nervøst AIF hold, der virkede til lige at skulle i gang. Dette resulterede bl.a. i en chance til Thorup, som dog blev clearet til hjørne inden det gik helt galt. Men derfra begyndte AIF at tage styringen på kampen. Det var fortsat en meget lige affære, men Thorup fik ikke skabt nogen chancer.
Det gjorde AIF til gengæld, med brødrene Henriksen sammen på toppen, fik vi flere gange sat situationer op hvor de brugte hinanden flot til at skabe muligheder. Desværre manglede den sidste kvalitet i den afgørende situation, hvilket betød at flere gode AIF muligheder løb ud i sandet.
Midt i første halvleg var det i stedet AIF anfører Kenneth Møller som var kommet med frem på banen, og selv om situationen var rimelig ufarlig, for Thorup spændt ben for ham, på det yderste af feltet. Dette resulterede i et straffe spark, som Steffen Henriksen blev sat til at sparke. Men sparket bliver flot reddet af Thorups målmand, tæt på roden af stolpen. Heldigvis for AIF springer bolden, via stoplen og ud til Steffen igen, som nemt kan gøre det til 1-0.
Resten af halvlegen fortsatte uden de store chancer til Thorup og med AIF der manglede det sidste for rigtig at blive farlige.
Anden halvleg startede med AIF som værende en anelse passive. Det blev derfor nemt for Thorup at stå og smide bolde ind mod vores felt. Og med den relativt lave gennemsnitshøjde på holdet, var dette ikke en fordelagtig situation. Det lykkedes hurtigt at få holdet skubbet længere frem, og derfra blev billedet igen det samme som i første halvleg.
Midt i anden halvleg er det dog igen som om at AIF ikke får skubbet frem, og Thorup kan stå og samle bolde op, som AIF kun får clearet. Endnu engang måtte der råbes højt fra sidelinjen, for at sikre at vi kunne holde nullet for 4 kamp i træk.
AIF havde flere chancer for at gøre det til 2-0, men som i første halvleg manglede den sidste kvalitet i afslutningen. Med et kvarter tilbage blev Peter Eriksen skiftet ind i angrebet i stedet for den store synder Steffen Henriksen, som havde spillet en fin kamp, men på en god dag havde omsat den til et hattrick.
Peter blev 5 min efter sendt afsted på højre kanten, hvor han overspurtede sin modstander og lagde den ind foran til en helt fri Christoffer Henriksen, der med lumsk lop fik alle til at holde vejret i et par sekunder, mens man ventede på om bolden ville ramme overliggeren eller gå ind. Til AIF’s jubel skruede den flot ind lige under overliggeren til stillingen 2-0.
Så lignede det endnu en sejr, og endnu en kamp hvor AIF holdte nullet. Men der manglede fortsat 10 min, der ikke bare blev ren walk over. Først i forbindelse med et Thorup hjørnespark, hvor målmand Jonas og Kristian Førby på forreste stolpe ikke får kommunikeret ordentligt, det resulterer i en dårlig berøring fra Kristian, der får headet bolden højt op, helt tæt under mål. Men til trods for at der er flere høje Thorup spillere tæt på, bliver det et AIF hoved som får headet bolden væk, ganske få cm fra mål.
Desværre skulle det ikke blive til endnu et clean sheet til AIF defensiven. Med 3 min tilbage får Thorup frispark tæt på sidelinien, ud for kanten af feltet. Alle forventer et indlæg, inklusiv målmand Jonas Vinther, der gør et forsøg på at komme ud og blande sig på indlægget. Om Thorup spilleren bevidst sparkede på mål, eller det blot var et dårligt spark er uvist, men i hvert fald ryger bolden ikke som forventet ind i feltet, men derimod mod målet. Jonas ser situationen, men glider en smule, netop som han er på vej retur på stregen. Bolden stryger ind ved den nærmeste målstolpe. Og stimen i rekorddefensiven knækkede for denne gang.
Dog blev der ikke spænding om kampens udfald, for kun 2 min efter blev Kenneth Møller spillet fri på baglinjen, hvor han fandt en helt udækket Peter Eriksen, som sikrede at AIF kunne lukke sæsonen af med en 3-1 sejr.
Samtidig sikrede AIF sig andenpladsen i puljen.

 

Thorup - Arentsminde (serie 5)

 
Der var dømt (sub)top kamp, da AIF fredag aften skulle følge op på deres 2 forrige 2-0 sejre. Modstanderen var Vodskov, som med en sejr i aften, fortsat kunne nå at vinde puljen.
Det var en kamp som begyndte som de forrige, hvor ingen af holdene for alvor trak fra. Der var en del fysik, og kampen bølgede frem og tilbage. AIF forsøgte at få deres pasningsspil til at fungere, men Vodskov var gode til at slå det i stykker. Umiddelbart passede det Vodskov fint, at kampen var meget fysisk prægede, men AIF, som sidste kamp mod Vodskov blev overrasket over den meget fysik, viste samtidig at de i dag var klar til at matche Vodskovs fysik.
Vi skulle hen midt i halvlegen før den første store chance kom. Den faldte til Vodskov, der med et langt indlæg fra højre siden slog den hele vejen over vores højre back, til en fri, men pressede, Vodskov spiller, der med et flot hovedstød tvang en klasse redning frem fra Keeper Mark georgsen.
Kort efter var Vodskov igen på spil. Denne gang grundet et skidt taget AIF målspark, som Vodskov nemt opfangede højt i banen, og resolut afsluttede mod fjerneste hjørne. Endnu engang viste Mark Georgsen klassen, da han lige fik fingerspidserne på, og fik den over målet.
Med ca 15 min tilbage af første halvleg får en Vodskov et gult kort for brok. Dette gjorde ikke umiddelbart det store udslag for kampens forløb, om end AIF fik en smule mere plads. Men med 5 min tilbage af første halvleg, får AIF tilkæmpet sig et straffe på kanten af feltet. Dette udnytter frisparks eksperten Steffen Henriksen til at bringe AIF i front med 1-0.
En spilmæssigt meget lige første halvleg slutter med en 1-0 føring til AIF.
Starten af anden halvleg starter som første sluttede, uden at nogle af holdene for alvor sidder på spillet. Men den offensiv som der fra trænerens side var lagt op til, skulle bygges på de sidste kampes solide defensiv, blev for alvor indfriet som anden halvleg skred frem.
5 min efter pausen slår AIF en kontra, hvor Steffen Henriksen bliver spillet dybt, og tiltrods for at vores venstre kant Andreas Wilquin(Bob) starter langt bag Steffen, spurter han en halv bane for at nå frem bagerst i feltet i højre side, hvor Steffen kan spille ham fuldstændig fri, til en flot 2-0 skoring.
Hvis man synes 2-0 målet var flot, så var 3-0 målet formidabelt. Det var tydeligt at AIF begyndte at have overtaget i kampen nu. Spillet bliver af Christoffer Henriksen flyttet over i højre siden, her får han bolden videre til Thomas, der flot trækker et par spillere til sig, inden han aflevere den i frem i fødderne på Jonas der med flere mand omkring sig, ligger den flot i dybden til Christoffer, og med alle Vodskov spillerne i bold jagt i højre siden, kan Christoffer nemt ligge den ind over til en helt fri Steffen, som score sit andet mål i kampen. Klasse angreb!
AIF blev anden halvleg igennem ved med at have en masse offensiv bevægelse, hvilket skabte flere chancer. 4-0 bliver det også midt i anden halvleg, hvor AIF spiller langt oppe på Vodskovs banehalvdel, hvor bolden bliver slået dybt til Steffen som kan finde en helt fri Jonas Vinther, der nemt sparker bolden ind.
Vodskov fik dog også et par chancer i anden halvleg. Dette skyldes dog primært AIF fejl. Først en situation hvor AIF målmand Mark, og AIF forsvaret ikke får afklaret hvem der skal løbe bolden op, og pludselig er Mark sat af, men Vodskov spilleren var heldigvis kommet ud af balance, og Jesper Engesgaard kunne nemt nå bolden inden den trillede i mål.
Kort efter er det igen de 2 ovennævnte som er i spil, da de prøver at cleare den samme bold inde i det lille felt, men heldigt får vi igen afværget situationen.
Mod slutningen af kampen får holdets young star Christoffer Henriksen lukket kampen til både 5-0 og 6-0. Vodskov forsøger at skubbe frem, hvilket efterlod et stort bag rum. Først er det Steffen som slår en bold dybt. Bolden bliver dog en anelse lang, og chancen er umiddelbart forspildt. Men Christoffer sætter sin direkte modstander i venstre siden af, og ligger nemt bolden i mål. Kort efter er det Bob som sender Christoffer dybt, denne gang får Christoffer taget et fr langt træk, men i en tackling med målmanden får han bolden med, og ligger den nemt i mål til slutresultatet 6-0
Med sejren slutter AIF forårssæsonen af på Arentsminde stadion på flotteste vis. Samtidig går AIF forbi Vodskov i tabellen og indtager nu anden pladsen.
På lørdag den 21/6 kl 15.30 spiller AIF sæsonens sidste kamp mod Thorup, som allerede har sikret sig første pladsen i puljen. Kampen foregår i Thorup.
Næste gang AIF spiller hjemme, bliver til sommerfesten, hvor vi håber på en lige så flot tilskuer opbakning som der har været til vores hjemmekampe i dette forår.
Tak for støtten.

 

Arentsminde IF - Vodskov (serie 5)

 
For første gang i mands minde formåede AIF at stille med de samme 14 mand som til forrige kamp. Dette gav en glimrende base for at bygge videre på sidste uges solide indsats mod Vestbjerg.
Denne gang var det midterholdet Nørhalne som kom på besøg. Første kamp mod Nørhalne var endt 2-2, hvor holdene havde en halvleg hver.
Nørhalne kom bedst fra start, hvor de lykkedes med at have en del bold besiddelse. Men efter ca 5 min viste AIF sig farlige for første gang. AIF havde de første 5 min sparket bolden hurtigt væk, men da vi endelig lige turde spille bolden rundt, lykkedes det med et langt flot angreb, der var tæt på at blive rigtigt farligt.
Herfra bølgede kampen frem og tilbage, dog uden de store chancer. Ligesom mod Vestbjerg var det et AIF hold som ikke sprudlede offensivt, men stod kompakt på banen med en solid defensiv akse.
En af de ting som træneren havde sat fokus på skulle forbedres, i forhold til forrige kamp, var flere løb oppe omkring vores enlige angriber. Disse løb skulle bl.a. komme fra vores centrale midtbane. Og det er netop et sådant dybt løb fra Bob(Andreas) der skaber et hul i Nørhalne forsvaret, som Peter Eriksen flot slår en lang bold ned mellem Nørhalne forsvaret. Bob udnytter friløberen til at bringe AIF i front med 1-0.
Kort efter er Nørhalne tæt på at udligne efter lidt tilfældigheder i AIF feltet, men det bliver afværget i sidste øjeblik. Herfra er AIF i nogen lunde kontrol resten af halvlegen. Nørhalne formår kun at komme til lidt indlæg som Mark(Målmand) tager sig fint af.
2 halvleg fortsætter som 1 sluttede. AIF skaber lidt chancer, uden for alvor at komme tæt på. Mens Nørhalne heller ikke kommer til noget. Alligevel er det stille og roligt Nørhalne der begynder at få lidt overtag, da AIF grundet varmen er nødt til at rotere godt rundt, virker til at være svært for AIF at have fuld kontrol over kampen.
Der var derfor en anelse nervøsitet da kampen gik ind i de sidste 20 min. Men netop her trådte AIF angriber Steffen Henriksen i karakter. En lang bold fra Anders Larsen blev flot taget ned mellem 2 modstandere, hvorefter Steffen driver bolden frem af, formår at komme fri af de 2 forsvare og flot sætte bolden ind langs jorden fra kanten af feltet.
2-0 scoringen fjernede noget af nervøsiteten, dog var sejren langt fra i hus. Kort efter opsnapper en Nørhalne spiller bolden efter et dårligt målspark, afdribler Morten Førby, som tydeligt laver et frispark på Nørhalne spilleren lige uden for feltet. Men Nørhalne spilleren løber et par meter videre, inden han tager sig til benet og vælter. Om dommeren vurderede han prøvede at trække et straffe og bevdst smed sig efterfølgende er uvist, men dommeren fløjte forblev tavs og AIF var heldige med at kunne fortsætte med 11 mand.
AIF forsøgte, at kontrollere kampen herfra, ved at holde blden i egne rækker. Dette lykkedes i nogle sekvenser, men ikke i andre. Men hverken AIF eller Nørhlne formåede at skabe chancer.
5 min før tid er Nørhalne alligevel tæt på at overliste AIF. Nørhalne har frispark på kanten af feltet, og mens Mark er ved at stille muren, sparker Nørhalne pludselig på mål. Bolden snitter en AIF spiller i den endnu ufærdige mur, og sniger sig netop forbi den ene målstolpe til hjørnespark.
Kampen var så småt ved at dø ud, da dommeren med få min tilbage først giver Peter Eriksen et gult kort for en tackling, og få min senere et gult kort til Bob for brok. Men med kun 2 min tilbage fik AIF reddet stormen af, og kampen endte med en 2-0 sejr til AIF.
Dette var 2 kamp i træk AIF holdte nullet efter en koncentreret indsats. Der skal dog fortsat bygges på ved det offensive spil. Dette får AIF rig mulighed for i den kommende weekend hvor holdet drager til turnering i Hamborg.
Næste turneringskamp er på hjemmebane mod topholdet Vodskov, fredag den 13 Juni.

 

Arentsminde IF - Nørhalne (serie 5)

 
Det var et slagent AIF hold, der efter 4 kampe uden sejr, tirsdag tog på besøg hos bundholdet Vestbjerg.
AIF havde før sæsonen store forventninger til denne forårssæson, og oprykning var det klare mål. Men efter 6 kampe og kun 8 point, var det på tide at drengene fra AIF fik støvlerne til at tale. Det var derfor et koncentreret og fokuseret AIF hold, som ønskede at sætte en prop i hullet af de knuste oprykningsdrømme, der startede kampen.
Som vi har oplevet så ofte før, var det en modstander der ønskede at bringe en masse fysik. De havde nogle store spillere med, og de lignede et ikke et hold der lå med 0 point. Men AIF formåede at spille klogt og efter en åben start satte AIF sig så småt på kampen.
Vestbjerg formåede ikke at få deres midtbane skubbet frem, og AIF's defensiv formåede at komme på de fleste lange bolde Vestbjerg slog. Det gav AIF meget plads på midten af banen, og vi kunne holde presset på AIF.
Men det var begrænset hvor mange chancer AIF fik skabt på dette tidspunkt, da Vestbjerg netop stod dybt, og ikke tillod vores kanter at løbe i ryggen på dem.
Vi skulle derfor hen midt i første halvleg før kampens første mål faldt. Og ikke overraskende skulle der åbnes op for Vestbjerg forsvaret med et langskud. Dette sørgede Peter Eriksen for og gjorde det til 1-0.
Kampens forløb fortsatte med få chancer, men med AIF der spillede godt rundt og havde masser af plads på midten. Det var kun få gange at Vestbjerg formåede at true AIF's kontrol over kampen. Dog var AIF få sekunder inde i anden halvleg tæt på at gøre det til 2-0, da Kenneth Møller brød igennem i højre siden, men det endte med at hans afslutning/aflevering lige nøjagtig gik forbi bageste stolpe, samtidig med at Jonas Vinther netop ikke kunne nå frem til bolden.
Men knap 10 min inde i anden halvleg må AIF indkassere en advarsel, i en holde situation som nok oftest ikke ville blive takseret til gult. Det gule kort faldt netop som AIF havde lavet nogle justeringer der skulle gøre AIF i stand til at skabe flere chancer offensivt. Men i stedet for dette måtte AIF nu slide for at holde momentum.
Vestbjerg fik i overtals perioden en del overtag, dog uden at komme til nævneværdige chancer, men det ødelagde alligevel rytmen for AIF, og det tog lidt tid efter udvisningen var overstået, inden AIF igen var i kontrol med kampen.
Men det kom vi, og det begyndte så småt også at give lidt chancer. Bl.a. fik Steffen Henriksen headet en stor chance forbi, tæt på mål.
Med omkring et kvarter tilbage kom 2-0 målet endelig. Mads Rosengren får lagt et indlæg ind fra venstre siden, den passerer hele vejen til det bageste område hvor Kenneth Møller står umarkeret. Han trykker flot bolden ind ved roden af stolpen.
Vestbjerg smed nu lidt ekstra frem, og det eneste svaghedstegn der blev vist fra AIF forsvaret i denne kamp, kom ca 10 min før tid. Her fik en Vestbjerg spiller pludseligt frit løb mod mål, men en flot redning af Mark Georgsen betyder at bolden ryger over mål.
Kort tid efter udnytter AIF at Vestbjerg satser, dette resulterer i en frilber til Steffen Henriksen helt oppe fra midten af banen. Men trods et par meters forspring, kunne Steffen ikke holde modstanderen bag sig, og det endte med en forkølet afslutning lige på keeperen.
De sidste 5 min spillede AIF med stor rutine, og formåede at holde på bolden uden Vestbjerg kunne erobre den. Dermed kunne AIF tage 3 point i en kamp hvor de ikke sprudlede, men hvor alle mand leverede en solid indsats, hvilket er præcis det vi skal se mere af, for at slutte sæsonen af med maner.

 

Vestbjerg - Arentsminde IF(serie 5)

 
Der er desværre ikke et tilgængeligt referat af denne kamp. Men en skuffende indsats med mange gule kort resulterede i et 3-2 nederlag, hvilket skubber AIF ud af kampen om oprykning!
 

Haabet IF - Arentsminde IF(serie 5)

 
Til trods for at det var næsten det samme hold som stillede til kamp 2 dage tidligere mod Vodskov, så var det som et forvandlet mandskab der mandag tog imod topholdet Thorup.
Thorup viste fra start at de havde masser af kvalitet, både på bolden og i deres presspil. Det var derfor svært for AIF at holde på bolden i starten. Men hvad AIF ikke kunne med bolden i denne periode, viste de i den grad i vilje, arbejdsomhed og god kommuniaktion.
Thorup var meget på bolden det meste af 1 halvleg, men som halvlegen skred frem, kom AIF mere og mere på bolden, men det var fortsat Thorup der lagde mest pres på. De fik det dog ikke omsat til de store chancer.
Det var derfor til stor frustration da Thorup alligevel kom foran efter ca. 35 min. Thorup havde frispark nede ved vores baglinie. Bolden bliver slået i luften langs baglinien, vores keeper mark vurderer bolden til at være ude. Han vinker og gør ikke nogen indsats for at få fat i bolden. Bolden skruer tilbage ind på banen, og bliver headet i mål af en Thorup spiller. Da der jo ikke er liniedommere på dette niveau, er normal kutyme at dommeren følger målmandens vurdering, men trods store protester vælger dommeren at dømme mål til Thorup.
Få min. senere kom dommeren endnu engang i fokus. Denne gang er det Christoffer Henriksen som dribler ved modstanderens baglinie, Thorups målmænd markerer bolden ude, men dommeren reagerer ikke i første omgang. Ca. 5 sek senere, i det Christoffer sparker bolden i mål, dømmer dommeren alligevel målspark. Christoffer har efterfølgende fortalt at bolden var ude, så dommeren dømte korrekt i situationen. Men han håndterede den meget dårligt, til stor frustration for AIF spillerne.
Meldingen i halvlegen var fra trænerens side klar. Hold hovedet koldt, for at få dommeren på vores side. Grunden til at dommeren tøvede med at dømme målspark til Thorup i ovenstående situation, var formentlig fordi han følte han skyldte AIF lidt, efter Thorups anerkendte mål. Det var derfor med at knokle på, og sørge for at dommeren fortsat vidste at han skyldte os noget.
2 halvleg fortsatte som 1 sluttede. AIF kom langsomt mere og mere i boldbesiddelse, som halvlegen skred frem. Men da AIF efter ca 15-20 har et indkast langt oppe på banen, mister vi bolden og Thorup slår kontra. Igen er dommeren i fokus, dog i mindre grad end i 1 halvleg. Den sidste Thorup aflevering er på kanten af off-side, og dommeren, som er placeret en halv bane længde væk, tager fløjten op til munden. Men af en eller anden grund ombestemmer han sig, og fløjter først for mål få sek senere.
Det er uvidst om der var off-side i situationen, men dommerens placering var kritisk. Og vi måtte endnu engang konstatere at kendelserne ikke gik vores vej.
Igen reagerede AIF rigtig positivt, og blev ved med at klø på. AIF kom længere frem på banen, og Thorup begyndte at vise træthedstegn. Men det var fortsat svært for AIF at komme til de store chancer.
Med ca. 10 min. igen opfanger Jonas en fejlaflevering i Thorup forsvaret og reducere sikkert til 1-2.
Det blev indledningen på 10 intense minutter, hvor AIF gjorde alt for at få udligningen. Men det var fortsat svært at komme til store chancer, og da dommeren 1 min. før tid, som den eneste på hele stadion, overså et frispark til AIF ca 7 meter fra feltet, løb det hele ud i sandet, og frustartionerne fik frit løb da dommeren kort efter fløjtede kampen af.
Overordnet set blev det en kamp hvor vi investerede rigtig mange kræfter defensivt, hvilket gav pote, men samtidig kostede det os på det offensive, så vi var mindre målfarlige end vi plejer.
Samtidig må man sige at Thorup viste skræmmende styrke, og ligner en sikker oprykker.
AIF har nu efter sæsonens første 5 ud af 10 kampe, fået 8 point. Det betyder at vi har ryggen mod muren til de sidste 5 kampe, da det sandsynligvis kræver 5 sejre at nå klubbens mål for sæsonen: at rykke op.
Træneren vil derfor opfordrer til at vi går ud med den samme vilje, koncentration og arbejdsomhed, som i dag, i de sidste 5 kampe. 1 kamp af gangen og med fuldt fokus.
Vi ønsker naturligvis også alt den støtte vi kan få fra tilskuere og fans.

 

Arentsminde IF - Thorup (serie 5)

 
Det var vigtigt for AIF at komme hurtigt tilbage på sejrssporet efter pointtabet mod Nørhalne. Men det var langt fra sådan det skulle gå fra kampens start. Vodskov som endnu ikke havde scoret et mål i sæsonen, kom med enorm stor fysik, både lovlig og ulovlig, men dommeren lod kampen igennem Vodskov spille hårdt.
AIF var slet ikke i gear, og kunne ikke få hverken defensiv eller offensiv til at hænge sammen. Efter 20 min førte Vodskov med 1-0, men kunne have lavet 3-4 mål i stedet for kun det ene. Det var derfor voldsomt ufortjent da Jonas efter 25 min. gjorde det til 1-1.
AIF kom derfra langsomt mere ind i kampen, men havde det stadig svært. 1-1 holdte til pausen.
Mange af AIF spillerne døjede med skavanker og måtte skiftes ud i løbet af kampen. Dette påvirkede 2 halvleg, så det lykkedes aldrig AIF rigtigt at ramme niveau. Men der kom chancer i begge ender og her viste AIF så forskellen på top og bund. Christoffer Henriksen blev således dobbelt målscorer ca. midt i 2 halvleg, og det lignede en kamp der kunne køres hjem.
Men 3 gule kort i 2 halvleg - de 2 af dem for brok, hvilket er helt uacceptabelt i en i forvejen svær kamp - Så da AIF stod og så fodbold på et hjørnespark, fik Vodskov først reduceret og kort efter udlignet AIF's føring.
Opgivelsen i AIF's spillere og træner blev derfor enorm, da Morten 2 min før slutfløjtet sætter armen på en bold i feltet, hvilket dommeren takserer til straffe. Dette omsatte Vodskov til en 4-3 føring.
Derfra kastede AIF alt frem. Og apropos kastede, så var det netop hvad Peter Eriksen gjorde i kampens døende sekunder. Da han bliver fældet af en Vodskov spiller på kanten af feltet, får han kastet sig så langt at dommeren forkert takserer det til et straffespark. Dette blev af Steffen omsat til slutresultatet 4-4.
Det var et tydeligt skuffet AIF hold, der nu var tvunget til point i den kommende topkamp mod Thorup.

 

Vodskov - Arentsminde (serie 5)

 
Allerede op til denne tredje turneringskamp dannede der sig et billede af en klar top og bund. Der var således 3 hold med 6 point og 3 hold med 0 point. Det var derfor årets første topkamp for AIF.
De fleste spillere var blevet klarmeldt til dagens kamp, men denne gang var AIF uden træner Kristoffer Loft, hvorfor det var Steffen Henriksen der vikarierede.
Det var Nørhalne der viste mest topholdspotentiale i 1 halvleg. AIF var slet ikke i gear, og det benyttede Nørhalne til at overspille AIF, hvor AIF blev fanget med mange folk fremme i banen. Nørhalne var således foran 2-0 ved pausen, da de var både klogere og bedre fysisk end AIF.
Det var et helt forvandlet AIF hold der kom ud til 2 halvleg. Vi var bedre i nærkampene og en taktisk rokade betød at presspillet blev meget bedre organiseret. AIF sad fuldstændig på denne 2 halvleg, og havde det ikke været for en kæmpe afbrænder i sidste minut, så havde AIF også vundet kampen. Men vi måtte nøjes med 2-2, hvilket må siges at være acceptabelt, når man var bagud med 2 ved pausen.

 

Nørhalne - Arentsminde (serie 5)

 
Det var et afbudsramt hold der i pokalen tog imod Saltum. Der var således kun 7 ud af den 20 mand store AIF trup som var klarmeldt. Men da flere af de gamle AIF koryfæer troppede op, kunne kampen alligevel gennemføres, endda med stor kvalitet.
AIF havde allerede stået over for serie 3 nedrykkerne fra Saltum engang i denne sæson, da det i en træningskamp, trods flot spile fra begge hold, blev til et nederlag på hele 8-1. Primært kom det store nederlag, da Saltum var gode til at udnytte rummet bag vores forsvar.
Derfor var taktikken også klar fra kampens start, undgå at efterlade bagrum til Saltum. AIF kom således til at stå længere tilbage på banen, og overlod det offensive til angrebsduoen Steffen og Fernando. Saltum tog teten fra kampens start, og havde bolden meget. Men de formåede ikke at skabe chancer. Det gjorde AIF derimod allerede efter 10 min, hvor Steffen kom først på en lang aflevering og flot sendte Fernando i dybden, som sikkert omsatte friløberen til en 1-0 føring.
Målet gav AIF selvtillid og spillet begyndte at se bedre ud. Men det var fortsat med samme taktik om stå længere tilbage og lade Saltum have bolden. Men da AIF midt i 1 halvleg laver en afleveringsfejl, på et tidspunkt hvor AIF er kommet længere frem på banen, straffer Saltum det prompte med en bold i dybden og scorer sikkert til 1-1.
Den stilling holdt til halvleg. Men kort inde i 2 halvleg lykkedes det Saltum at score til 2-1 på hjørne og kort efter også til 3-1. Nu begyndte trætheden at melde sig hos AIF spillerne, og udskiftninger gjorde det svært for AIF fortsat at true Saltum. Men AIF holdte alligevel liv i kampen helt til det sidste.
Mod slutningen blev Saltum også ramt af træthed, og AIF formåede at skabe chancer. Det hele kulminerede få min før slutfløjtet, da Peter Eriksen får en friløber. Desværre blev den ikke omsat i mål, og kort efter lukkede Saltum kampen på en kontra, til slutresultatet 4-1.

 

Arentsminde IF - Saltum (DBU Pokalen)

 
Det var et hold med 2 gode sejre i bagagen, der tog imod Vestbjerg. Og det tog da heller ikke AIF mere end 20 sek før Thomas blev spillet dybt og nemt kunne spille den ind til Jonas, som gjorde det sikkert til 1-0.
Men den gode start virkede til at blive en sovepude, hvor vi kom til at sidde for langt væk i vores dueller, og sløsede med næsten hver eneste pasning. Det tog derfor ikke Vestbjerg lang tid før de fik reduceret.
Der blev derfor talt med store ord både fra træneren og fra spillerne inde på banen. Der skulle vises noget vilje. Det gav langsomt pote, og Jesper kunne efter et hjørnespark gøre det til 2-1. Men det var fortsat ikke nok til at få AIF helt op i gear. Og Vestbjerg fik derfor igen reduceret.
Midt i halvlegen lykkedes det AIF at holde mere i bolden. Vestbjerg ville gerne ligge højt pres, men allerede efter 25 min, havde de ikke længere kræfterne til at presse AIF når de havde bolden. Men de blev stående højt, hvilket gav masser af plads bag Vestbjergs forsvar. Og med AIF's offensiv skal man ikke efterlade så meget plads i netop det område.
Det fik AIF udnyttet til 2 scoringer yderligere inden halvleg.
Trods føringen var det et tydeligt frustreret AIF hold der samledes til pause snakken. For trods føringen var hverken spillere eller træneren tilfreds med spillet.
Fra 2 halvlegs start skubber AIF frem med 2 angribere, for at kunne få bolden længere frem på banen. Dette lykkedes i nogen grad og spillet blev også bedre i 2 halvleg. AIF lukkede midt i 2 halvleg kampen med 2 scoringer til slutresultatet 6-2.
Det blev aldrig en kamp med smukt spil, men der kom trods alt 3 point hjem på en dårlig dag.

 

Arentsminde IF - Vestbjerg (Serie 5)

 
Dramatik på Aggersund stadion da AIF besejrer Aggersund efter straffespark´s konkurrence i DBU Pokalen og dermed er 1 skridt nærmere Parken!
Der var nerver og spænding på Aggersund stadion da Aif tirsdag Aften gik videre efter straffespark i DBU pokalen. Arentsminde startede ellers skidt ud da de kom bagud 1-0 efter små 10 min, generelt set var det ikke nogen god første halveg fra Arentsminde´s side hvor nærkamene blev tabt og der var rigtigt mange fejl afleveringer. De store chance blev det heller ikke til i 1.halveg og dermed kunne Aggersund gå til Pausen med en 1-0 føring.
I anden halvleg kommer AIF ud med lyn og torden samt en helt anden indstilling til tingene, nærkampene bliver vundet og der bliver lagt et fantastisk tryg på Aggersund der efter 15 min af 2.halveg må se Thomas Hansen krølle et fantastisk hjørnespark direkte i kassen helt uden chance for keeperen. Det fik ikke Arentsminde til at slippe gas pedalen og der blev skabt flere store chancer, blandt andet tackler AIF´s Anfører sig igennem 3 mand på midten og sender en fremragende bold modsat til Kristian Førby der er kommet med fra backen, han tager 2 træk med bolden og ligger den ind foran hvor Steffen Henriksen og Peter Eriksen på utrolig vis undgår at rette bolden i mål! Med 10 minutter tilbage af kampen må AIF desværre se endnu en bold trille over stregen, denne gang ret kontroversielt da en Aggersund spiller før bolden kommer ind i feltet giver Jesper en albue i hovede i en hovedstøds duel og derefter score. Det får Arentsminde til at kaste alt frem og i de døende minutter viser vi super kamp gejst og Peter Eriksen klasker den ind efter endnu et hjørnespark slået af Steffen Henriksen hvor Peter stiger op ved bagerste stolpe og pander bolden i kassen! Aggersund når kun at give bolden op før dommeren fløjter af og dermed skulle kampen afgøres i straffespark.. Her viste Mark Georgsen klassen i målet og snuppede 2 spark samtidig med at Arentsminde scorede på samtlige deres. Målscorene på straffe var: Jonas Vinther, Thomas Hansen, Peter Eriksen og Steffen Henriksen.
 Kampens spiller: Kenneth Møller for fremragende fight, viljestyrke og smukt spil!
Dermed er Arentsminde IF et skridt tættere på Parken i DBU´s pokal turnering, hvor Saltum venter i næste runde. Denne kamp afvikles på Arentsminde stadion Torsdag d.24.04 kl.20.30 (Lysbanen)

 

Aggersund IF - Arentsminde IF (DBU Pokalen)

 
Arentsminde IF spillede Håbet baglæns ud af Arentsminde stadion, og snuppede en 10-1 sejr i deres Jagt revenche efter efterårets missede oprykning hvor de fik 24 point for 10 kampe. 
Det var en kamp hvor der fra klasseforskel på de 2 mandskaber, Arentsminde var håbet overlegne hele kampen igennem og der skulle da også blot gå 10 min før Arentsminde var foran 2-0 Christopher og Steffen Henriksen startede deres indbyrdes jagt på topscorer titlen ved at score de 2 første mål, Håbet fik reduceret til 1-2 inden Christopher lynede 2 gange yderligere og Thomas Hansen sluttede første halveg af ved at score til 5-1 som blev pause resultatet. I 2.Halveg cruisede Arentsminde videre hvor Jonas Vinther bragede bolden op i til 6-1 herefter fulgte 2 mål af Steffen Henriksen, samt et enkelt af Andreas Wilquin og Andreas Jensen.
Kamens spiller blev: Christopher Henriksen, for konstant at var farlig for modstandernes forsvar, lave 3 mål og yde en godkendt arbejdsindsats. 
 
Næste hjemmekamp for Arentsminde er tirsdag d.22.04 kl.19.00  Vestbjerg kommer på besøg.

 

Arentsminde IF - IF Håbet (Serie 5)

 
Arentsminde IF spillede Håbet baglæns ud af Arentsminde stadion, og snuppede en 10-1 sejr i deres Jagt revenche efter efterårets missede oprykning hvor de fik 24 point for 10 kampe. 
Det var en kamp hvor der fra klasseforskel på de 2 mandskaber, Arentsminde var håbet overlegne hele kampen igennem og der skulle da også blot gå 10 min før Arentsminde var foran 2-0 Christopher og Steffen Henriksen startede deres indbyrdes jagt på topscorer titlen ved at score de 2 første mål, Håbet fik reduceret til 1-2 inden Christopher lynede 2 gange yderligere og Thomas Hansen sluttede første halveg af ved at score til 5-1 som blev pause resultatet. I 2.Halveg cruisede Arentsminde videre hvor Jonas Vinther bragede bolden op i til 6-1 herefter fulgte 2 mål af Steffen Henriksen, samt et enkelt af Andreas Wilquin og Andreas Jensen.
Kamens spiller blev: Christopher Henriksen, for konstant at var farlig for modstandernes forsvar, lave 3 mål og yde en godkendt arbejdsindsats. 
 
Næste hjemmekamp for Arentsminde er tirsdag d.22.04 kl.19.00  Vestbjerg kommer på besøg
.
Arentsminde IF | Langeslund Alle 4 | 9460 Arentsminde | Tlf.: +45 28596333