smiley    Kampreferater efterår 2016  smiley
 

Thorup/Klim - Arentsminde (serie 4)

 
Arentsminde overvandt chokstart og sluttede sæsonen af med sejr.
Arentminde lukkede lørdag sæsonen af i Thorup/Klim, som for længst var rykket ned. Kampen havde kun symbolsk betydning, da AIF ikke længere kunne nå oprykning. Dette var muligvis grunden til at kampen aldrig rigtig fik hverken nerve eller kønt spil.
Som forventet ville Thorup/Klim slet ikke spille kønt fodbold, men spille på fysik, tilfældigheder og dødbolde. Vejret, som bestod af en voldsom sidevind, gjorde det nemt for dem at spille på deres måde, hvor AIF havde noget sværere ved at få spillet til at flyde.
Kampen kom dog hurtigt i gang. 2 minutter og 40 sekunder var hvad der gik, før Thorup/Klim havde bragt sig på 2-0. Første mål var en lang bold som bremsede underligt op i vinden. Forsvarerne stod helt stille mens Mark ikke kunne nå ud. Det lignede ganske vist en offside, men dommerens fløjte forblev tavs, og Thorup/Klim angriberen kunne nemt runde Mark i målet. Det andet mål var en fejlaflevering fra Moreau, direkte til en Thorup/Klim spiller, som sendte den hurtigt dybt. Endnu engang så forsvaret sårbare ud for de dybe løb, og Mark blev endnu engang rundet.
Moreau(undertegnede) som havde sidste kamp som træner og spiller i den røde trøje i denne omgang, havde proklameret en god kamp og lovet at score mindst 1 mål. Sådan startede det i hvert fald ikke, med en stor personlig fejl og bagud 2-0 så hurtigt.
Det positive var dog at der var god tid til at komme tilbage i kampen. AIF fik bedre styr på defensiven, men med solen lige i øjnene af AIF-forsvaret og vinden som gjorde boldens bane utilregnelig, blev AIF defensiven ved med at have problemer hele første halvleg. Heldigvis uden det resulterede i yderligere scoringer. Det kom der til gengæld i den anden ende, hvor Christopher blev sendt dybt i højre siden efter ca. 20 minutter. Her centrerede han bolden skråt bagud til Steffen som sikkert satte den ind til 1-2.
Senere var det i venstre siden bolden blev spillet op. Her strøg Bob dybt i ryggen af forsvaret og inde i feltet fik han bolden forbi målmanden. Christopher kom fra højre siden og sparkede bolden det sidste stykke ind over stregen til 2-2.
Lige før pausen var det igen Steffen, som havde en god kamp, der var på spil. Skole sendte et indkast ind i feltet, hvor Steffen med sin fysik holdte sin modstander væk, og vendte rundt på ham. Herefter løb han mod mål og tog et simpelt træk ud i banen, rundt om en modspiller og sparkede den sikkert ind. Flot solopræstation.
Rodet første halvleg, hvor det var temmelig tilfældigt at vi var foran ved pausen. Der skulle da også kun gå under 1 minut før AIF igen smed føringen. Et hjørnespark blev clearet i første omgang, men da den blev slået ind igen, gik Gren fejl af bolden som i stedet blev headet ind til 3-3.
Herfra gik der noget tid, hvor kampen stod og vippede. Først midt i anden halvleg trak AIF fra. Men så gik det også stærkt. Først blev det 4-3 ved Steffen da han fik afleveret bolden fra Fernando i højre siden. Steffen var på vej mod venstre med en enkelt forsvarsspiller mellem ham og målet. Han fik med et flot træk lagt bolden til rette til sit højre ben, mens forsvareren fortsat var på vej i den anden retning. Pladsen udnyttede han til på smuk vis at ligge bolden over i det lange målhjørne.
Lige efter er Thorup/Klim defensiven meget passive og Mathias kunne spille bolden ind til Jonas som stod helt blank inde i feltet. Her sparkede han den roligt forbi målmanden til 5-3. Så var det igen Steffens tur til at være på spil. Møller erobrede en bold i Thorup/Klims opspil. Herfra løb han mod forsvaret og afleverede den til siden lige på kanten af feltet. Her havde Steffen plads til at sparke bolden ind langs jorden til 6-3. 3 mål på under 5 minutter af Arentsminde og kampen virkede nu lukket.
Det var den dog ikke helt endnu. For med et kvarter igen, tager kampen en mindre køn drejning. Bob kommer i en kontrovers med en modstander, efter bolden er spillet væk fra situationen. Præcis hvad der går forud er ikke helt klarlagt, men der bliver råbt lidt og i det folk kigger derover skubber Bob en modstander hårdt i brystet. Herfra bliver han selv skubbet i jorden og alle kommer løbendes til.
Bob får rødt kort, hvilket der ikke er så meget at sige til, da det første dommeren ser(han stod lige ved siden af mig da situationen opstod) er at han skubber alt for voldsomt til en modstander. Derudover får Fernando et gult kort, mens Thorup/Klim slipper for sanktioner. Dommeren havde kort forinden sagt han ikke ville høre mere brok fra Fernando, dog virker det voldsomt at han får kortet for at blande sig i en kontrovers af denne karakter, hvor der er 10-15 andre spillere involverede lige så. Når dommeren så samtidig ikke takserer nogle gule kort til Thorup/Klim, for deres skubben tilbage mod Bob, så virkede det en kende partisk.
Med 2 mand nede blev AIF naturligvis presset længere tilbage på banen. Dog var Thorup/Klim ikke bedre end vi kunne holde dem fra egentlige chancer. Scoret fik de dog alligevel. Med ca. 10 minutter igen ligger de på et flot langskud bolden henover Mark og over i det lange hjørne til 4-6.
Tættere på kom Thorup/Klim ikke og da AIF fik Fernando tilbage på banen, var det igen AIF som var i teten. Thorup/Klims højre back stod fuldstændig plantet, da solen og vinden gjorde en høj bold svær for ham. Det gav Steffen nemt spil til at tage bolden og løbe fremover venstre siden. Her spillede han bolden ind til Jonas der helt fri på midten kunne gøre det til 7-4.
Kampen og ”karrieren” blev til sidst også lukket ned på dejligste vis, af den afgående træner, 2 minutter før tid. Møller afdriblede en modstander inde i feltet nær baglinjen. Han kom helt tæt på mål, og trods flere afleveringsmuligheder og muligheden for selv at afslutte, var han helt cool, bevarede overblikket og ventede til det helt rigtige tidspunkt, hvor Moreau løb sig fri i det bagerste område. Så spillede han bolden på tværs af målet, mellem forsvar og målmand, hvor Moreau sikkert kunne sparke bolden ind i det tomme mål foran ham.
Det blev punktummet for sæsonen og for tiden med undertegnede som træner for AIF. En tid der har budt på skuffelser og historisk succes. Denne sæson blev lige ved og næsten, i forhold til at leverer endnu en stor succes. Pointtabet i sidste uge, hvor vi brændte adskillige store chancer, viste sig nemlig at blive afgørende for den missede oprykning, da Ørebro dummede sig i deres sidste kamp, hvilket betød Sulsted endte med at nuppe oprykningen.

 

Arentsminde - Biersted (serie 4)

 
Arentsminde BRÆNDTE muligheden for at rykke op.
Lørdag tog AIF imod Biersted i sæsonens sidste hjemmekamp. En kamp der skulle vindes, hvis vi fortsat skulle ligge pres på Ørebro, som lå 1 enkelt point foran os. Biersted havde dog ikke tænkt sig at ligge sig frivilligt ned, for med et point kunne de definitivt sikre sig en sæson yderligere i serie 4.
Første halvleg skiftede mellem at være lige og med et AIF overtag. Biersteds forsvar virkede til at være til at tale med. Men omvendt viste Biersted at de havde spillerne til at sætte nogle farlige modangreb op. Heldigvis blev det hver gang, kun lige ved og næsten for dem.
AIF fik derimod fremspillet sig til de afgørende chancer. Midt i første halvleg misser Biersteds venstre back en clearing, som sender Moreau alene mod hjørnet, her sparker han første gang en flad bold ind til Steffen som sprinter mod forreste område. Steffen afslutter første gang, men tackles få meter fra mål. Det resulterede dog i en retur, men målmanden formår at nå op og gøre sig stor og bred, så en presset Steffen ikke får udplaceret ham.
Biersteds vestre så skidt ud i forrige situation. Til gengæld så han skarp ud gennem kampen i flere andre situationer, hvor Christopher er lige ved og næsten at løbe i ryggen af ham. Men både i første og anden halvleg lykkedes det ikke Christopher at få sig sat igennem overfor ham, hvilket gjorde vi mistede en del potentielle chancer.
AIF får første halvlegs største chance efter ca. en halv time. Her får Steffen en lille stikning mellem midterforsvarerne, som sender ham alene igennem. Men endnu engang var Biersteds målmand der til at redde situationen. Med 10 minutter igen af første halvleg kommer der så en kontroversiel situation, da Biersteds såkaldte russer på bænken, vinker en bold ude som ikke er det. Dette frustrerede et par AIF spillere og Russeren gjorde hvad han kunne for at provokerer yderligere. En situation hvor vi ikke holder hovedet koldt, og er heldige med at slippe uden kort. Dumt, eftersom vi havde kampen under kontrol på dette tidspunkt, og fokus på et ligegyldigt indkast, kun kunne fjerne vores fokus.
Derfor var det næppe heller en tilfældighed at vi 2 minutter senere bliver fanget i en kontra, hvor Jesper m tage hånden til hjælp for at stoppe angrebet. Det kostede 10 minutter i strafboksen.
Slutningen af første halvleg betød derfor at AIF måtte slippe taget og sørge for at holde 0-0 til efter udvisningen. AIF havde generelt godt fat i kampen, hvorfor der ikke blev lavet nogle ændringer. Planen var at de første par minutter skulle gå, så vi kunne blive fuldtallige igen og derefter skrue op for tempoet. Men trods en mand i undertal var det AIF som satte sig totalt på initiativet fra anden halvlegs start.
Kombinationerne flød og der var optræk til flere chancer. Biersted kom kun sjældent over midten, og når de gjorde blev det ikke farligt. Det var det generelle billede på anden halvleg, selvfølgelig med enkelte undtagelser. Men som nævnt blev det en dag hvor AIF brændte deres muligheder. Den største stod Bob for, da han inde i feltet blev spillet helt fri i bagerste område og bare skal dirigere den ind med en inderside fra 8-10 meter. Men han får den lagt lige ved siden af mål.
En anden stor chance var da Fernando kom igennem i højre siden og lagde bolden fladt bagud. Der var ikke hverken venner eller fjender i området, men Møller og Christopher når først til bolden, men når ikke blive enige om hvem der skal afslutte, og Chris sender en forkølet afslutning ved siden af mål. Bolden var også inde at danse på mållinjen efter Jonas havde driblet ved baglinjen og sendte den forbi målmanden fra en meget spids vinkel. Men ind ville bolden ikke, trods AIF fik 10 minutter i overtal mod slutningen og kunne ligge yderligere pres. AIF forspildte dermed deres chance for oprykning i en kamp hvor alle chancerne ellers var der.
Det betyder at sidste kamp mod Thorup/klim næste lørdag kun bliver en kamp om at pynte på tabellen. Kamp start kl 14.00 i Klim.

 

Gjøl - Arentsminde (serie 4)


Arentsminde slider sig til fortjent sejr over Gjøl.
Lørdag eftermiddag skulle AIF forsøge fortsat at true topholdene, og det krævede en sejr ude over Gjøl. AIF startede kampen med stor gejst, intensitet og flot spil. Det første kvarter stod der AIF på det hele, og det skulle også have givet udslag i en scoring. Det gjorde det dog ikke. Tættest på var vi, da Jonas med flotte driblinger satte sin direkte modstander, inden bolden ender ved Christopher den sender den fladt indover. Her stod Steffen helt fri i bagerste område, men når ikke frem til at kunne dirigere bolden i mål.
Efter den gode start begynder AIF at lave en del fejlafleveringer, hvilket resulterer i at Gjøl kom fuldt med i kampen. Midt i første halvleg sender de en bold i dybden i vores venstre side. Her kommer Nic for sent i en tackling, og det lignede et gult kort. Dommeren nøjes dog med en påtale, hvilket resulterede i at Gjøl var noget efter ham, ved selv de mindre frispark AIF begik, da de følte at han skyldte dem. Men dommeren lod sig ikke rive med af stemningen, og AIF kunne stille og rolig igen få et lille overtag.
Der kom ikke flere store chancer i første halvleg, hvorfor AIF skiftede system i pausen, i et forsøg at ligge yderligere pres på, og få en scoring. Der skulle ikke gå længe før det gav pote. Efter opspil i venstre siden, spilles bolden ind i midten, hvor det lignede at forsvarsspilleren ville bryde bolden, men Møller fik en lang tå på, hvilket gav ham frit løb mod mål, hvor han dog var tæt forfulgt af en anden forsvarsspiller. Møller gør det helt rigtige og trækker ind foran forsvarsspilleren så han enten kommer helt fri, eller må begå et straffespark. Det endte med det sidste, og endnu engang ville dommeren ikke op med det gule kort, som ellers nok var fortjent i situationen.
Jonas skulle omsætte straffesparket, hvilket han gjorde, selv om målmanden var tæt på at komme imellem, da han valgte den rigtige side. Gjøl viste i første kamp at det var et hold som var svært at score imod, hvis de fik det første mål, så derfor var dette 1-0 mål efter 50 minutter meget vigtigt, og kunne give lidt ro på tingene.
Kampen fortsatte nogenlunde som inden målet. Gjøl fik ikke nogle chancer, men AIF havde kun periodevist held med at ligge et godt pres. Det skulle dog ikke forhindre AIF i at komme yderligere foran. Igen er det efter opspil i venstre siden, hvor bolden bliver spillet ind på Christopher, der trækker mod højre og afslutter. Afslutningen bliver dog blokeret, men den efterfølgende retur kommer Bob først på lige foran målmanden og prikker den mellem benene på ham. 2-0 til AIF.
I forbindelse med målet løber Fernando jublende forbi målmanden og får en meget grim kommentar med på vejen. Målmanden havde også i forbindelse med det første mål ytret sig racistisk overfor Fernando, men denne gang var det meget højlydt og meget groft, hvorfor han helt efter bogen fik et direkte rødt kort.
Dette skulle have sikret at kampen var lukket, men det skete ikke. Vi formåede ikke at holde på bolden i særlig lang tid af gangen, og kampen blev flyttet over på Gjøls præmisser, som sparkede bolde frem og lagde pres. Det blev dog til en enkelt chance, efter bolden fra venstre blev spillet skråt bagud til en helt fri Jonas, som dog i situationen rammer helt skævt, og misser den store chance.
Med undtagelse af det røde kort til Gjøls målmand, lignede det at dommeren ikke havde tænkt sig at give kort i dag. Moreau kom for sent i en tackling der nok skulle have givet gult og en Gjøl forsvarer rammer Jonas i hofte højde med et strakt ben, som nogle dommere kunne have takseret til et direkte rødt. Men dommeren lod fortsat kortene blive i lommen.
Men med et kvarter igen skiftede dommeren pludselig strategi. Først gav han Møller gult på et meget tyndt frispark, der ligner et rent skulderskub, med begrundelsen om at han havde lavet mange frispark i kampen. Dette var ganske vist korrekt, men det var et meget underligt tidspunkt at give det gule kort. Få minutter senere får Bob også gult, da han kom for sent på en løs bold. Lige så var det bestemt ikke et af de slemmeste frispark som blev begået i kampen, så det virkede underligt.
Så nu var det pludselig Gjøl som var en mand i overtal, og de fik da også lidt muligheder. Først i vores venstre side, hvor en enkelt Gjøl spiller får lov at afdrible 3 AIf spillere, men ender med at blive tacklet inde i feltet inden han får afsluttet eller spillet bolden ind over.
Med 5 minutter igen får Gjøl deres største chance, da Brander misser en tackling, der giver en hurtig Gjøl angriber frit løb mod mål. Her kommer mark dog flot ud og får reddet afslutningen, så vi slap for spænding i de sidste minutter. Da AIF igen blev fuldtallige var det tæt på at blive 3-0 da bolden fra venstre siden blev slået faldt indover, her kommer Steffen først på bolden, men kunne ikke dirigere den i mål.
AIF vinder 2-0 i en kamp der krævede mere slid og slæb end var nødvendigt, hvis vi havde scoret i starten af kampen, og havde haft mere ro den sidste halve time. Men 3 grimme point tæller heldigvis lige så meget som de kønne, så AIF kunne midlertidigt overtage førstepladsen.
Den overtog Ørebro dog da de senere på dagen slog Birkelse. Til gengæld kunne Sulsted ikke holde trit og måtte nøjes med 2-2 mod Nørhalne. Dermed kravler AIF op på anden pladsen kun 1 point efter Ørebro. Der er 2 kampe tilbage hvor AIF på lørdag møder Biersted og næste lørdag Thorup/Klim. Ørebro mangler Gjøl og Biersted. Så der er lagt op til en meget spændende sæson afslutning, hvor Ørebro skal vinde de sidste 2, for at holde AIF bag sig, såfremt vi selv kan vinde vores kampe.

 

Arentsminde - Birkelse (serie 4)

 
ENDELIG fik Arentsminde hul på bylden og fik scoret en masse mål i lokalopgøret mod Birkelse.
Der var lagt op til den store fest i lørdags, hvor der både var grill og åben bar hele dagen. Hovedbegivenheden var lokalopgøret i serie 4 mellem de 2 nedrykkere fra sidste sæson, Arentsminde og Birkelse. Birkelse har i modsætning til AIF ikke fået sat en stopper for derouten, siden nedrykningen til serie 4, hvor de bare taber og taber. Kun en enkelt sejr og en enkelt uafgjort er det blevet til.
AIF skulle sikre at det ikke ændrede sig denne dag, samtidig med at vi selv skulle op i omdrejninger igen, efter en periode på 4 kampe uden sejr, og med kun et enkelt mål scoret. Birkelse kom med en del spillere fra deres normale serie 5 hold, og det startede da også planmæssigt, med en scoring allerede efter 5-10 minutter. AIF havde haft svært ved at spille sig igennem i starten, men første gang det skete, kom møller helt fri i feltet, hans afslutning var dog ganske forfærdelig, men endte i stedet med at blive en aflevering til Christopher, som nemt kunne gøre det til 1-0.
AIF virkede på dagen som et hold der var ude til en hyggelig sommerkamp. Gnisten var der kun i begrænset grad. Om det skyldtes at modstanderen var dårlig eller at vi allerede var klar til at deltage i den efterfølgende fest, skal være usagt. Men i fulde omdrejninger kom vi aldrig.
Intet desto mindre var det i første omgang heller ikke nødvendigt. Efter ca. 20 minutter kommer vi nemlig lidt nemt på 2-0. Steffen modtager bolden på kanten af feltet, tager et træk og sparker bolden i en langsom bue, rundt om målmanden.
Men kampen fortsætter med at være en relativ lige forestilling, da AIF slet ikke får presset Birkelse i tilstrækkelig grad. 5 minutter efter 2-0 målet lykkedes det Birkelse at bringe liv i kampen på ny, på et hjørnespark hvor Birkelse kommer højest og gør det til 2-1. Værre skulle det gå 5 minutter før pausen, hvor Birkelse igen har hjørnespark. Denne gang bliver den dog ikke headet direkte mod mål, men der ender en returbold på kanten af feltet. Her hugges den mod mål, hvor Mark kun kan parrere en retur, som falder for fødderne af en Birkelse spiller. 2-2.
Det lignede pause stillingen. Men på sidste mulighed har AIF et hjørnespark. Her ender bolden efter lidt tilfældigheder bagerst i feltet, fra en spids vinkel, hvor Møller sparker på mål. Birkelse forsøger forgæves at holde bolden ude af målet, men kan ikke stille noget op, og AIF kan derfor gå til pause med en 3-2 føring.
I pausen blev der skiftet et par spillere, såvel som der blev ændret system. AIF gik fra 4-4-2 til 4-3-3, for at få lagt yderligere tryk på Birkelses bagkæde og centrale midt, som i alt for høj grad havde fået lov til at spille bolden frem af banen. Dette lykkedes efter planen. Birkelse fik i hele anden halvleg kun sjældent bolden spillet over midten. De stillede med en ældre herre på toppen i dagens kamp, som i første halvleg havde været en rigtig god spilstation for dem, hvor de andre kunne løbe dybt omkring ham. I anden halvleg rammer de ham stort set ikke, da vi lagde det højere og bedre pres. Og han løb intet op af de løse bolde, hvorfor der var næsten total kontrol i AIF defensiven i anden halvleg.
Vi skulle også kun 5-10 minutter ind i anden halvleg før føringen blev udbygget. Her tager Møller sagen i egen hånd og afdribler flere Birkelse spillere inde i feltet i højre siden, inden han til sidst serverer bolden bagud i feltet, for fødderne af Steffen, der gør det til 4-2. Så skulle kampen igen være lukket, men ak nej. For kort efter får Birkelse tilkendt et straffe. Forseelsen blev ganske vist begået lige uden for feltet, men dommeren var af en anden mening. Men Mark der de seneste kampe har brokket sig over ikke at lave nogle redninger, fik her lov til at fremvise en af sine specialiteter: straffesparksredninger. Mark havde læst hvor sparket ville komme, og kaster sig ud til siden og redder.
AIF slap dermed med skrækken, og kunne lidt senere gøre det til 5-2, da Bob og Chris kombinerer i højre siden. Til sidst ligger Chris bolden fladt ind i feltet til bob der sparker den ind ved nærmeste stolpe.
Herfra blev kampen aldrig spændende igen. Mathias som er ny mand på holdet blev skiftet ind med et kvarter igen, og nåede at sætte et positivt aftryk. Først da Fernando slipper igennem midt for mål. I stedet for at sparke ligger han uselvisk bolden til siden, hvor Mathias kan sætte en nem inderside på, og score sit første seniormål. Kort efter kunne Mathias have blevet dobbelt målscorer, da han stiger til vejrs og flot header bolden i mål. Målet fik dog ikke lov at stå, da dommeren mente der var blevet begået en forseelse af en af de andre AIF spillere inde i feltet.
Til sidst fik AIF tilskuerne et sidste mål at slutte af på, da Fernando kommer til baglinjen i venstre side, og ligger den fladt ind til Chris ved bagerste stolpe. 7-2.
Med sejren holder AIF fast i toppen, selv om vi pt kun ligger nr. 4. Sulsted slog Ørebro og bragte sig selv på førstepladsen med 22 point, mens Ørebro fortsat ligger med 21. Gjøl og Arentsminde ligger begge med 20 point og støder næste lørdag kl 14.00 sammen, i en kamp hvor kun vinderen kan fortsætte med at ligge pres på de 2 førerhold. Nørhalne kunne også have blandet sig, men måtte indkassere et nederlag til bundproppen Thorup/Klim, og må derfor sande at de er ude af kampen om oprykning.

 

Sulsted - Arentsminde(serie 4)

 
AIFs første mål i 4 kampe var ikke nok til at sikre sejr mod topholdet fra Sulsted.
AIF var i lørdags på besøg i Sulsted som før kampen indtog førstepladsen. Det var forventet at blive en målfattig og tæt kamp, præcis som første gang de 2 hold mødtes, hvor AIF vandt 1-0.
AIF har de forrige kampe haft det meget svært i offensiven, hvorfor der havde været trænet både taktisk og mentalt i at få mange flere offensive løb, så vi kunne skabe mere. Det havde tydeligvist hjulpet. AIF fik spillet til at flyde godt og der var konstant løb omkring boldholderen.
Allerede efter 30 sekunder er der en Sulsted spiller der går hårdt i ryggen på Jonas inde i feltet, men dommeren lod fløjten forblive tavs. Sulsted ville dog også lege med. For det første stod de godt defensivt på banen, så selv om AIF spillede godt og løb en masse, så var det svært at finde hullerne. Efter ca 10 minutter slipper AIF lidt taget i presspillet, og kommer længere tilbage på banen. Det resulterede i et par hjørnespark til dem, hvor de var tæt på at blive farlige. Lige så får de slået en kontra, hvor Mark stormer ud af målet på en lang bold. Han når den dog ikke før angriberen, men er kløgtig nok til at dreje af, og presse ham væk fra mål, så han kun kan slå bolden ind over, som blev clearet til hjørne.
AIF var bedst i første halvleg, og efter en halv time får Sulsted et gult kort for brok. Det blev også til chancer. Bl.a. til Moreau, da han spilles fri inde i feltet af Christopher, men målmanden kommer hurtigt ud og lukker afslutningsvinklen ned. Christopher selv lykkedes også med at få en friløber, den får han dog desværre sparket lige forbi mål. Gren ville også lege med, og havde i vanlig stil afdriblet et par stykker inden Sulsted måtte tage tydeligt ulovlige midler i brug for at stoppe ham, inde i feltet endda. Men hvor man kunne forstå at dommeren lod fløjten forblive tavs i første omgang, så lignede det tyveri ved højlys dag, at han ikke fløjtede denne gang. AIF havde også en stor chance efter et hjørne spark.
AIF havde generelt et godt tag i første halvleg, men Sulsted var bestemt ikke dårlige. 0-0 ved pausen.
Fra anden halvlegs start var AIF endnu mere i teten. Sulsted blev presset tilbage og AIF kunne sætte det ene angreb op efter det andet. Der skulle dog gå ca. 20 minutter før den store chance kom. AIF spiller op i højre siden ind over midten til Fernando, der prikker den videre til Bob der kommer stormende i venstre siden. Her når han netop at prikke bolden inden målmanden kommer ud og gør det til 1-0. Fuldt fortjent på dette tidspunkt af kampen.
Derfra ændrer kampen sig. Om det skyldes målet, træthed for AIF efter de mange offensive løb, eller en taktisk ændring fra Sulsted, der smider en mand mere på toppen, er svært at sige. Det er sikkert en blanding af alle 3 ting. Sulsted overtager i hvert fald initiativet i kampen. AIF kommer langt tilbage at stå og lykkedes ikke rigtig med at få skubbet frem.
Sulsted får dog ikke en masse chancer ud af det. Men med ca 15 minutter igen, træder Sulsteds klart bedste spiller i karakter. Han dribler lidt ude i deres venstre ide, og fra hjørnet af feltet kanonerer han bolden op i det korte målhjørne til 1-1.
Målet tvang AIF til at satse lidt mere, da uafgjort ikke for alvor kunne bruges til noget. De sidste 10 minutter var det tydeligt at begge hold gik efter sejren. Men det til trods var de 2 defensiver stærkere end offensiverne og chancerne udeblev derfor.
Kampen sluttede 1-1, til trods for at AIF havde vist tydelige forbedringer offensivt, og forhåbentligt kan der bygges videre på dette de sidste 4 kampe.
Med 4 kampe igen har AIF fået 4 point op til første pladsen, og 2 point til 2 pladsen. Nr 1 og 2 møder dog hinanden i næste runde, hvilket på ny kan åbne puljen op. Men pt kan AIF blot sørge for at vinde deres kampe, og håbe at døren til den absolutte top åbnes igen. Første kamp er lørdag kl 14.00 hjemme mod Birkelse.

 

Arentsminde - Nørhalne(serie 4)

 
Arentsminde skød for 3 kamp i træk med løst krudt, i 0-0 løsning mod Nørhalne.
Lørdag fik AIF besøg af Nørhalne og skulle forsøge at revanchere sig efter 2 nederlag i træk. Sidst AIF mødte Nørhalne, blev det til en overbevisende sejr, trods den kun lød på 2-1. Nørhalne har dog siden fået spillet sig op i tabellen, og lå således 1 point foran AIF inden kamp start. Derfor var det også en helt åben kamp, når man tog AIFs formkurve i betragtning. Samtidig med det var der et hav af afbud, primært grudnet skader, som gjorde at hele AIFs bænk bestod af sæson debutanter. 2 af dem havde sågar aldrig tidligere været på AIFs første hold, og havde kun gjort sig på 7-mandsholdet inden dagens kamp. Dette måtte tippe favoritværdigheden over til Nørhalne.
Det blev også dem der startede bedst ud, hvor de med en hurtig spirevip gjorde livet svært for Quang, der ligeledes sæson debuterede denne dag, over på venstre backen. AIF havde svært ved at bruge bolden fornuftigt når vi fik den, og Nørhalne truede hele tiden vores bagrum, hvilket gjorde at vi var tydeligt presset de første 20 minutter., dog uden Nørhalne skabte reelle chancer.
En taktisk ændring betød dog at AIF fik bedre fat. Der var sekvenser hvor spillet var flot, med kombinationer helt nede fra og op gennem banen. Men det blev lige ved og næsten, og lad det være sagt med det samme, at det galt hele kampen. Når tingene skulle afgøres blev der enten truffet forkerte beslutninger, som gjorde at chancerne enten udeblev eller ikke blev store nok, og de afslutninger der blev sendt af sted manglede ligeledes kvaliteten.
Vi har ligeledes en 5 situationer hvor vores presspil lykkedes. Største mulighed kom da Møller erobrer en aflevering op i fødderne på Nørhalnes midtbane. Her er AIF potentielt 4 mod 2. Bolden spilles ud til Chris i venstre siden, der sender en afslutning forbi mål. Meget kendetegnende for kampen, og meget kendetegnende for AIF pt. Vi får ikke spillet chancerne store nok, og vi er ikke kyniske nok, når muligheden byder sig.
Til gengæld kan vi glæde os over en solid defensiv, der de sidste 2 kampe kun har givet 2 chancer væk, hvilket må siges at være acceptabelt. Men med en tandløs offensiv er det svært at vinde kampe. Derfor sluttede det også ganske fortjent 0-0 mod Nørhalne.
Med dagens resultat var det forventet at Ørebro ville begynde at udbygge deres forspring i toppen, men de fik overraskende kun 2-2 mod bundholdet fra Thorup/Klim. Det betyder at puljen er pivåben med 5 kampe tilbage. Sulsted som vi selv skal møde på lørdag ligger med 18 point. Det samme har Ørebro på anden pladsen, mens Nørhalne har 17, vi selv ligger med 16, og Gjøl har spillet sig op fra bundhold, til at kæmpe med i toppen, hvor de ligger nr 5, med 14 point.
Stillingen er dog helt ligegyldig hvis ikke AIF får gang i målene. Sidst AIF scorede og vandt var mod Sulsted, som er modstanderen på lørdag kl 15.30 i Sulsted. Forhåbentligt kan en gentagelse finde sted :-)

 

Arentsminde - Gjøl (serie 4)

 
Arentsmindes manglende kvalitet koster igen 3 point.
AIF tog her til aften imod Gjøl. En modstander som AIF, både før og efter kampen, havde en følelse af at de skulle have slået. Gjøls plan var tydelig fra start. Smid bolden til løbeduel i dybden. Dette tog lige AIF forsvaret de første 10-15 minutter at få styr på. Men det fik de styr på, og derfra begyndte AIF også at få bedre styr på presspillet, hvilket gav et par gode omstillingsmuligheder.
Men der var for mange situationer hvor kvaliteten manglede. Der var flere gang hvor bolden blev spillet med for ringe kvalitet nede bagfra, eller blev modtaget med en dårlig førsteberøring oppe foran. Kvaliteten manglede i alt for mange situationer, og det gjorde at mange mulige AIF angreb løb ud i sandet inden de startede, eller i hvert fald inden de blev farlige.
Efter en halv times spil fik Gjøl et noget tyndt gult kort, hvilket gav AIF lidt ekstra plads. Men stik mod al logik, var det 5 minutter senere Gjøl som udnyttede at de fik alt for meget plads på midten. Her sender de hurtigt bolden dybt til deres venstre kant. Det lykkedes ham at løbe i ryggen af Skole, og da Mark kommer ud af målet sparker han den i en stor bue over ham og gør det til 1-0.
Hvis der var tvivl om Gjøls gule kort, så var der det ikke kort efter da Skole kommer klart for sent i en tackling, hvilket kostede 10 minutter på sidelinjen. Anden halvleg blev fortsat en chancefattig forestilling. Gjøl fortsatte med at true med de dybe bolde, men dem havde AIF fået styr på. Til gengæld fik vi ikke fundet evnerne til at åbne Gjøls forsvar. Midt i anden halvleg går AIF over i en 4-3-3. Dette giver et mere solidt overtag, hvilket gør Gjøl stort set ikke kom over midten derfra. Men for AIF blev det lige ved og næsten hele aftenen. Et par enkelte spark udefra suser tæt forbi mål og tættest på kom vi da Jonas lignede en sikkert målscorer da han fik bolden i det lille felt. Men afslutningen blev blokeret.
AIF er med andet nederlag i træk, gået fra at være et hold fyldt med selvtillid, i toppen af tabellen, til nu at ligge på 3 pladsen og have en regulær scoringskrise.
Der skal rettes op på det allerede lørdag kl 14.00 når anden pladsen fra Nørhalne kommer på besøg.

 

Ørebro - Arentsminde (serie 4)

 
Arentsminde endnu engang udspillet af Ørebro.
AIF kom med 2 helt dugfriske sejre, men kunne ikke forhindre Ørebro i at gentage sejren fra første runde. AIF måtte dog til dagens kamp se bort fra en del spillere. Peter og Anders var ude med skader, mens Møller og Skole havde meldt fra af andre årsager. Det betød det var en smal og knap så manøvre dygtig trup AIF stillede med, hvilket krævede nogle påtvungne ændringer på holdet.
Det så ud til at kunne fungere til at starte med. AIF forsøgte med at presse Ørebros bagkæde og sikre de ikke fik ro på spillet. Det samme gjorde Ørebro og det betød at det blev en meget duelpræget kamp i starten. Der gik dog ikke mere end 10 minutter før Ørebro fik overtaget. Vi formåede ikke at få presset dem når de havde bolden og vi fik ikke ro til selv at have den. Ørebro sad således særdeles tæt på os over hele banen, og det krævede en masse arbejde at finde noget rum at spille i.
Det betød de fleste af vores angreb blev lange bolde der ikke førte til alverden. Ørebro havde det derimod fint med at sende lange afleveringer frem i banen, hvor deres offensiv pressede vores forsvar i duellerne, og deres midtbane bragte en masse fysik til at få greb om anden-boldene. AIF fik derfor brugt en masse kræfter på Ørebros præmisser.
Offensivt lykkedes det i et par tilfælde at sætte Christopher i scene i højre siden, hvor han som den eneste AIF spiller så ud til at have taget på sin direkte modstander. Det førte dog ikke til yderligere i nogle af situationerne. Det gjorde det til gengæld for Ørebro kort før pausen. Et skud fra 25 meter bliver rettet af af Nik, så den snyder Mark i målet og går ind til 1-0. Meget heldigt for Ørebro, men intet desto mindre fortjent.
AIF forsøgte med lidt ændringer i pausen, og det er svært at sige hvorvidt disse var årsag til en noget anderledes anden halvleg. Kort efter pausen er det nemlig AIF der lukker endnu et mål ind. Ørebro har et hjørnespark der bliver afværget i første omgang, men da bolden slåes ind i bagerste område lige efter, er der en AIF spiller som fuldstændig har sluppet sin markering og han gør det nemt til 2-0.
AIF så ud til at have fået lidt mere tag om kampen i anden halvleg, hvor Ørebro ikke sad så tæt længere. Men Jonas modtog efter ca. 10 minutter et gult kort, hvilket gjorde AIF ikke kunne holde fast i det spirende overtag. AIF har tidligere skullet spille i undertal, og gjort dette med stor rutine. Dette skete dog ikke denne gang. I stedet for at trække tiden til vi igen var fuldtallige, så stressede vi spillet helt vildt, og satte bolden i gang på indkast og frispark, straks efter de var begået. Dette førte til at Ørebro lukkede kampen med en 3-0 scoring på en kontra.
Med 25 minutter igen får AIF en lille livline, da Fernando i forbindelse med et frispark bliver skubbet hårdt ned i feltet. Dette resulterede i et rødt kort til Ørebro. Da spillet ikke var sat i gang, var der ikke straffespark. AIF satte sig derfra på spillet, men blev på intet tidspunkt farlige. Ørebro kunne blot stå langt tilbage og se på mens AIF viste at kvaliteten bare ikke var der på dagen. 10 minutter før tid scorer Ørebro til 4-0 på en kontra, hvor de sparker den ind fra 25 meter.
AIF har vundet samtlige kampe i serie 4, på nær de 2 mod Ørebro, og ligger derfor fortsat med i toppen, men skal i den grad finde et højere niveau, end denne lørdag, for at beholde en position deroppe. Næste kamp er mod Gjøl på hjemmebane torsdag kl 18.00.

 

Arentsminde - Sulsted (serie 4)

 
AIF snupper sejren og førstepladsen i sidste minut
AIF havde onsdag aften besøg af topholdet fra Sulsted, der ligesom AIF kun havde sat point til en enkelt gang i sæsonen. Det blev dog aldrig til den store feinschmecker af en kamp. Ingen af holdene fik spillet til at flyde i særlig store perioder af kampen, og begge hold virkede til at kunne leve med uafgjort.
Første halvleg var således ganske chancefattig. Den største chance faldt til Møller efter et hjørnespark, hvor AIF vinder 2 hovedstødsdueller, inden Møller fra tæt hold sparker bolden lige over mål. Ellers var det 2 hold som stod godt defensivt på banen, og havde svært ved at finde plads frem i banen. Når der endelig blev fundet lidt plads, manglede kvaliteten. AIF begyndte ellers med flot opspil nede fra forsvaret af, men Sulsted begyndte at opsnappe nogle bolde, som kunne have givet dem nogle chancer. Det samme galt for AIF, der med sit pres forsøgte at fange modstanderne. Men også her manglede der kvalitet på den sidste 1/3 af banen.
Begge hold begyndte at sparke bolden mere og mere frem af, af frygt for at blive fanget i en dårlig bold. Det blev derfor lidt spil til 1 mål, hvor holdene fokuserede på ikke at blotte sig, end at straffe modstanderen.
Efter pausen kom der lidt flere chancer og kampen blev åbnet lidt op, bl.a. pga. flere gule kort. Først er det Jesper som kommer for sent i en tackling, der koster ham 10 minutter på sidelinjen. Men kort efter får Møller taget et godt træk i en kontra, som udløser et frispark og gult kort til Sulsted. 5 minutter senere får Sulsted endnu et gult kort, og AIF får skabt et mindre overtag i perioden.
Desværre bliver overtallet ikke omsat til scoringer. Og kampen ligner fortsat en 0-0 kamp, med mindre et af holdene kunne udnytte en tilfældighed. AIF får skabt et par nævneværdige chancer. Bl.a. da Skole efter hjørne sparker den op i krogen. Desværre på den udvendige side af målet. Steffen får også brudt igennem i venstre siden, og får afsluttet med venstre benet. Skuddet går dog en lille meters penge forbi målet.
Tættest på var vi da Steffen sparker frispark på kanten af feltet. Han skruer den flot uden om muren og helt ud langs stolpen, hvor kun en rigtig god redning fra målmanden forhindrer AIF i at komme i front. Sulsted har ligeledes deres små muligheder frem af, men som kampen nærmer sig sin afslutning er det tydeligt at begge hold kunne leve med 0-0, hvilket heller ikke havde været ufortjent.
Men sådan skulle det ikke gå. Med 1 minut igen dukker AIFs brasilianske Talisman, Fernando, op i feltet på et vel sparket hjørnespark fra Christopher. Her pander han fra få meter bolden i nettet til stor jubel for både AIF tribunen og spillerne. Under jubel scenen kan Fernando ikke dy sig for at smide trøjen, hvilket indkasserede ham et gult kort.
Sulsted smider alt frem til sidst og får tilkæmpet sig et frispark tæt på feltet. Dette får Mark dog flot parreret ud til siden, og bolden tackles efterfølgende ud til hjørne. Det når Sulsted dog ikke at tage før dommeren fløjter kampen af.
Med sejren går AIF i spidsen af gruppen, a-point med Sulsted, men med en kamp i hånden. På lørdag skal AIF til Ørebro, som er det eneste hold AIF ikke har slået i år. Ørebro ligger lige efter AIF på en 3 plads. Kampen starter kl 14.00.

 

Arentsminde - Thorup/Klim (serie 4)

 
Arentsminde hiver pligtsejr og sikrer 4 på stribe.
Arentsminde havde mandag aften besøg af bundholdet Thorup/Klim. Allerede fra kampens start var det tydeligt at kun et hold var kommet for at spille fodbold. Thorup/Klim clearede så mange bolde de kunne komme afsted med, og satsede ellers på dueller og tilfældigheder. Det var derfor op til AIF at skabe kampen, og sikrer at der blev scoret de mål der skulle til.
Det begyndte også godt. AIF lagde et solidt tryk, og fik masser af gode løb oppe omkring Thorup/Klims forsvar. Samtidig fik vi hurtigt tilbageerobret bolden og spillede generelt fint. Men de oplagte chancer og mål udeblev. Vi skulle næsten halvvejs i første halvleg inden et indkast føre til en løs bold på kanten af feltet. Denne søger Christopher ned og fanger, og som en ægte angriber vender han rundt og sparker bolden i mål, uden for målmandens rækkevidde til en fortjent 1-0 føring.
Christopher havde kort efter muligheden for at blive dobbelt målscorer, da han får en bold sparket dybt. Her får han, med en glimrende førsteberøring, en løbeduel hvor han fysisk slår sin modstander, hvilket fører til frit løb mod målmanden. Men hvor Chris i første omgang viste sig som en ægte angriber, vælger han i denne omgang at smide en uskarp aflevering på tværs, som opsnappes af en forsvarer.
Føringen kunne af flere omgange godt have været udbygget tidligere, men vi skulle hen til 10 minutter før pausen, hvor det er Gren som fører bolden op i venstre siden, her tager Peter et veltimet løb bag forsvaret og får bolden serveret, så han blot skal løbe ned og prikke den forbi målmanden til 2-0.
Thorup/Klim sendte konsekvent alle målspark, frispark og indkast så langt op mod vores felt som muligt. Det betød en del dueller i vores felt. Den opgave løste vi dog ganske fint, og det var hvad Thorup/Klim havde at komme med. Men kort før pausen har de et hjørne spark, som Mark i målet går forkert af. Bolden ryger over Mark tæt under mål, men heldigvis har Brander søgt ind på stregen og kan heade bolden væk.
Anden halvleg starter som første. AIF i massivt overtag og med håb om hurtigst muligt at få lukket kampen til 3-0, så man kunne spare kræfter, med henblik på topkampen mod Sulsted allerede onsdag. 3-0 blev det da også efter ca. 10 minutter. AIF formåede at holde højt pres og generobre gentagende gange, hvilket til sidst betød der blev kombineret i højre siden, hvor Møller får bolden inde i feltet. Her ligger han den tilrette for sig selv lidt ud af i banen, hvorefter han på fantastisk flot vis curler den med venstre poten, helt over i det lange hjørne. Flot mål.
Presset bliver holdt og kort efter er det Bob som spilles dybt i venstre siden. Her ligger han den skarpt ind mellem forsvar og målmand og ved bagerste stolpe er det den nye AIF-mand Anders Hjorth, som nemt kan gøre det til 4-0. Der skulle ikke gå længe inden AIF satte det sidste søm i. Efter et indlæg fra højre siden, lander bolden efter en duel ned for fødderne af Peter der nemt gør det til 5-0.
Herfra var det som om AIF trak sig lidt. Der var fortsat perioder med tryk på fra AIF, men vi begyndte at sløse en del, og den sidste lille halve time blev aldrig rigtig køn. Vi måtte også indkassere et mål, da et Thorup/Klim frispark rammer overliggeren og efterfølgende demonstrerer at AIF ikke var helt 100 % tilstede i forbindelse med retur bolden, som bliver sparket ind til slutresultatet 5-1.
En god første time, der skulle have været vundet større, at vi så falder i niveau efter kampen er afgjort, det var mindre vigtigt. Desværre måtte vi se Peter humpe skadet fra banen, og han vurderes yderst tvivlsom til ugens 2 kommende topkampe.

 

Biersted - Arentsminde (serie 4)

 
AIF brager fra start og sikrer sikker sejr over Biersted.
Sidst AIF var i serie 4 var Biersted det eneste hold som slog AIF. Endda hele 2 gange. Det var da også et Biersted hold som var kommet godt fra start, med et par storsejre i de første kampe. AIF skulle ud og følge op på 2 sejre i træk, bl.a. efter den sene sejr i lokal opgøret mod Birkelse.
AIF havde op til kampen stor fokus på organisationen og det gav pote med det samme. AIF fik stresset Biersted i deres opspil. Biersted insisterede, det til trods, på at forsøge at spille bolden frem fra forsvaret. Dette resulterede i at AIF flere gange kunne opsnappe bolden på Biersteds banehalvdel. Dette gav pote allerede efter 3 minutter. Bob læser en Biersted aflevering over i venstre siden og sender den i dybden til både Peter og Christopher som har taget løbet. Det resulterer i lidt tacklinger og klumpspil inden Christopher nemt kan trille bolden i mål, forbi en målmand der er kommet skævt ud af målet.
Fantastisk start af AIF, som dog hurtigt skulle blive endnu bedre. Peter tilkæmper sig et frispark få minutter senere, godt 25 meter fra mål. Han sparker selv og placerer den helt oppe i det korte målhjørne, hvor Biersted målmanden kun kan sprælle forgæves.
Men det skulle blive endnu bedre!
AIF følger op på et pres i højre siden, hvor Biersted ikke kan få clearet bolden længere end ud til AIF midtbanen. Her bliver bolden spillet modsat til en fri Gren der er stødt med frem på midtbanen. Han sparker et præcist indlæg retur til Christopher som er blevet i bagerste område. Chris får med en god førsteberøring taget bolden med mod baglinjen, hvor han tæt ved mål centrere bolden langs jorden til en helt fri Peter, som blot skal sætte indersiden på for at gøre det til 3-0.
3-0 var stillingen efter 7 minutter og AIF måtte siges at have fået en sand drømme start!
AIF fortsætter med at ligge et klogt pres på Biersted, men Biersted blev bedre og klogere til at undgå at blive fanget i presset. Men presset var fortsat nok til at Biersted sjældent havde bolden på AIFs halvdel.
Men AIF chancerne blev færre, hvilket vi jo sagtens kunne leve med, grundet den store føring.
Føringen kunne dog have blevet udbygget da Biersteds 2 midtstoppere vælger at skubbe hinanden væk i en hovedstødsduel, som giver Fernando en friløber. Desværre bliver Fernandos træk for langt og keeperen kommer ud og clearer bolden.
Efter 37 minutter må Gren indkasserer et gult kort efter en hård tackling. Dette pressede AIF noget længere tilbage på banen, dog uden at give chancer til Biersted. AIF tog tempoet ud af kampen og sørgede for at de 10 minutter gik uden Biersted blev farlige, selv om de fik etableret spil på AIFs halvdel.
Da AIF blev fuldtallige igen lykkedes det dog ikke at overtage det samme pres igen, som vi havde i det meste af første halvleg. Men vi var fortsat i kontrol, da vi stod rigtig solidt og velorganiseret på banen, hvorved vi undgik chancer til Biersted. Det samme kan man ikke sige om Biersteds organisation, der tillod at AIF fik et par muligheder til at lukke kampen helt.
Et kvarter inde i anden halvleg måtte også Jesper 10 minutter ud med et gult kort. Dette virkede dog som en meget tynd kendelse. Men AIF viste igen stor rutine, ved at trække sig lidt længere tilbage på banen og sikrer at Biersted ikke blev farlige, til trods for at de havde bolden en del. Da AIF blev fuldtallige igen var det ved at være sidste chance for Biersted, hvis de skulle lave et comeback. Det skete dog ikke. De fik ike fremtvunget en eneste reel redning fra Mark igennem de 90 minutter. Til gengæld fik AIF chancen for at udbygge føringen mod slutningen. Først da bolden bliver spillet dybt på Anders, der er ny mand i klubben og havde debut, han valgte ganske uselvisk at spille den videre til en helt fri Christopher. Han brugte dog alt for lang tid på at få afsluttet, og målmanden kunne nå tilbage i målet.
Også Peter fik en sidste kæmpe chance, da han opsnapper en aflevering fra målmanden, der giver ham mulighed for en friløber, men en skidt førsteberøring og hvad der lignede træthed resulterede i en skidt afslutning som målmanden nemt kunne redde.
AIF vandt stensikkert 3-0.
Der er ingen kampe i den kommende uge. Til gengæld er der kamp både mandag, onsdag og lørdag i ugen efter. Først på hjemmebane kl 18.30 mod Thorup/Klim

 

Birkelse - Arentsminde (Serie 4)

 
Vanvittig afslutning i tæt lokalopgør, sikrer AIF deres anden sejr i træk for første gang i over 10 måneder.
AIF var lørdag forbi Birkelse, der ligesom AIF er rykket ned fra serie 3 i forrige sæson. Birkelse havde ligesom AIF fået en svingende sæson start, men hvor AIF kom fra en 2-1 sejr i sidste weekend, kom Birkelse fra en regulær nedslagtning på 7-0 mod Biersted.
Det var dog tydeligt at Birkelse havde fået nogle forstærkninger til dagens kamp, hvor især offensiven havde fået nyt krudt at skyde med. AIF havde samtidig noget nær stærkeste hold med, så der var lagt op til en intens kamp. Og det blev det!
Birkelse starter kampen bedst, hvor de i et par minutter lykkedes med at erobre adskillige indkast langt oppe på AIFs halvdel. AIF havde i sekvensen svært ved at matche Birkelses fysik, hvorfor det blev svært at få bolden ordentligt clearet. Birkelse får dog ikke noget ud af presset i starten, og AIF kommer stille og roligt helt ind i kampen.
AIF var dem som skabte flest chancer i første halvleg. Bl.a. var Møller på spil da han tæmmer en bold med brystet lige inde i feltet, og flugter på anden berøringen. Desværre fik målmanden lappen på og viftet den over mål via overliggeren. I mål kom bolden dog lidt senere, da Møller dribler foran feltet og spiller den ind bag forsvaret. Her kommer Thomas løbende bagfra og sparker sikkert bolden i nettet. Dommeren vurderer dog at Thomas er løbet ind i offside i afleveringsøjeblikket, hvorfor målet bliver underkendt.
Kampen bølgede en del frem og tilbage og efter en halv time er det AIF som slår en kontra. Bolden spilles hurtigt op fra feltet og ud til Peter Eriksen i venstre siden, der fra midten af banen sætter fart på. Så høj fart at han lykkedes med at sprinte hele vejen mod mål før forsvarerne kan nå imellem. Her sætter han sikkert bolden i nettet til 1-0, som fordelt på chancerne, måtte siges at være fortjent.
Føringen skulle kort efter have været udbygget da Christopher bliver sendt dybt i højre siden, her centrere han præcist bolden til en helt fri Steffen, der burde have udbygget føringen, men han afslutter lige på den fremstormende keeper.
Det sidste kvarter af første halvleg, bølger kampen fortsat frem og tilbage, men nu er det i stedet Birkelse som kommer til chancerne. Og dem skulle de ikke bruge mange af for at afgøre det. En Birkelse angriber dribler alt for nemt mellem 2 mand ude i vores venstre side, og Moreau kommer i en en-mod-en situation, her kan han ikke forhindre Birkelse manden i at få sendt en hård afslutning afsted fra ca. 10 meter. På det våde græs kan Mark ikke forhindre bolden, der sjutter lige omkring ham, i at stryge ind i netmaskerne til 1-1.
Godt 5 minutter senere er Birkelse endnu engang effektive da de slår et hjørnespark ind ved forreste stolpe. Her stiger en Birkelse spiller op og pander den ind til 2-1. Så på under 10 min gik AIF fra at være i front og i nogenlunde kontrol, til nu at være bagud. Dette rystede naturligvis AIF en smule, og lige inden pausen kunne det have gået helt galt. Bob modtager bolden fra et indkast, helt fri midt på banen, men da han er alt for længe om at få afviklet spillet, bliver tacklet af en Birkelse spiller som får en friløber direkte mod Mark. Heldigvis kommer Mark flot ud og læser Birkelse spillerens træk. AIF slipper dermed med skrækken og kan gå til pause bagud 2-1.
Anden halvleg når ikke for alvor at sætte sig, inden AIF anfører Kenneth Møller indkassere et gult kort, da han i forbindelse med et Birkelse frispark bliver ved med at stå lige foran bolden så Birkelse ikke kan sætte spillet hurtigt i gang. Men hvor anføreren ikke viste rutine gjorde resten af AIF mandskabet det heldigvis. Trods at man var bagud var det tydeligt at alle AIF spillere var med på, at de næste 10 minutter udelukkende handlede om at få tiden til at gå og spille til nul. Den mission lykkedes til UG.
Med AIF fuldtallige igen blev kampen igen helt lige, uden det dog førte til de store chancer. Dog var der 2 gange hvor Fernando følger op på en AIF afslutning. Den første gang får han den sparket direkte i sidenettet fra en spids vinkel og den anden gang sætter han den sikkert ind, men dommeren mener han er offside.
Uret arbejdede for Birkelse hvorfor AIF blev mere og mere toneangivende, da det var os som skulle jagte. Med et kvarter igen tager vi så hul på en helt vanvittig afslutning. Birkelse modtager 2 gule kort indenfor 2 minutter. Det første i forbindelse med et frispark ude ved sidelinjen. Her kan det gule kort diskuteres. Det kan det næste dog ikke, da det falder til Birkelses midtbanemotor, som har lavet frispark på især Møller hele kampen igennem.
Med 2 mand i overtal er sætter AIF naturligvis fuldt tryk på alle kedlerne, og Steffen som har været skiftet ud siden 50 min kommer tilbage i angrebet, og han skulle vise sig at få en afgørende rolle. Inden da var det dog Bob der forløste AIF presset, da han med under 10 minutter igen, gør det til 2-2 efter en gang klump spil i feltet. Målet gjorde blot AIF endnu mere ivrige efter at beholde trykket og tage alle 3 point.
Den opgave blev gjort endnu nemmere kort efter, da Birkelse netop som den første udvisning udløber begår et hårdt frispark på Bob 10 meter uden for feltet. Det koster endnu et gult kort, som heller ikke var til nogen diskussion. Steffen er manden der skal forsøge at omsætte frisparket til mål, og det lykkedes han helt perfekt med. Han sparker den højre rundt om muren, og lader den lige sjutte på græsset 5 meter fra målet, inden bolden stryger ind ved fjerneste stolpe til AIF føring på 3-2.
AIF jublen er stor men der mangler fortsat ca. 5 min, så det var vigtigt at man fortsatte med at udnytte overtaget på 2 mand. Kampen er tæt på at blive åbnet op igen, da Birkelse smider et indlæg mod bagerste område. Her løber Moreau ned for at forsøge at undgå at bolden ryger helt over. Her får han netop hovedet på bolden på kanten af feltet, men får slet ikke dirigeret den i den ønskede retning. I stedet får han headet direkte mod mål. Heldigvis var Mark blevet inde i målet og kunne nemt gribe bolden.
Kort efter spiller AIF bolden dybt, mod det nu højt pressende Birkelse hold. Her løber Fernando nemt mod baglinjen i venstre siden. Den enlige tilbageværende Birkelse forsvarer løber ud for at skærme hans vinkel direkte mod mål, hvorfor Fernando nemt kan ligge bolden ind til en helt fri Steffen der sikkert sparker den i mål til 4-2.
Kort efter bryder Bob bolden i en duel som dommeren takserer til både frispark og gult kort til Bob, hvilket bestemt også kunne diskuteres. Så Birkelse kunne med 10 mod 10 forsøge at ligge et sidste tryk på AIF. Det lykkedes dog ikke for alvor og AIF kan lukke kampen med endnu en scoring. Det sker da Steffen fuldender sit vigtige hattrick på under 10 minutter. En AIF klassiker, hvor Peter Eriksen tager målspark og kanonere bolden langt op på modstanderens banehalvdel, hvor Steffen står i offside. Men da det ikke er muligt at være strafbar offside på et målspark, kan Steffen i kølig stil løbe alene ned mod målmanden som han runder med et enkelt træk og sparker bolden ind i det tomme mål.
En vigtig sejr for holdet, der ender på hele 5-2, i en meget spændende top kamp!
Næste kamp er først lørdag om små 14 dage mod Biersted der sidst AIF var i serie 4, var det eneste hold der formåede at slå AIF. Også endda 2 gange…


Nørhalne - Arentsminde(serie 4)

 
Forvandlet AIF hold kommer på tavlen med sejr.
Lørdag tog AIF til Nørhalne for at møde deres andet hold. I foråret trak AIF en enkelt sejr i land mod netop Nørhalnes første hold. Men ovenpå den ringe AIF præstation mod Ørebro få dage inden, var intet givet forud for denne kamp.
AIF kom dog ud i ændret formation og fuldt fokus på at stabilisere holdet med en solid defensiv og hård fight. Nørhalne var dog et hold som var til at snakke med, så det hårde arbejde og fokus på defensiv, blev hurtigt afløst af en del spil.
Nørhalne havde medvind i første halvleg, og det betød at hver gang de erobrede bolden, skulle de blot presses en smule før de smed den lange bold frem, som hver eneste gang røg med medvinden helt tilbage til vikarierende målmand Jonas.
Det var det simple spil AIF praktiserede og det betød et pænt overtag, med en del chancer til følge. Peter og Steffen på toppen var en trussel for Nørhalne forsvaret, der især havde problemer med Peters hurtighed, som i sig selv skaffede et par chancer. Midt i første halvleg er det også det som bliver udslagsgivende, da Peter får en bold spillet op i fødderne og på sin første berøring sætter din direkte modstander og spurter mod baglinjen fra midten af. Her afleverer han bolden ind foran til en helt fri Steffen der nemt kan sætte bolden i mål til en fortjent 1-0 føring.
AIF kunne godt have scoret mere i første halvleg, men manglede lige det sidste i afslutningen eller den afgørende aflevering, og måtte derfor nøjes med en fortjent 1-0 føring ved pausen.
Anden halvleg fortsætter hvor første slap. Eneste ændring var at Nørhalne nu var i modvind, hvorfor AIF kunne skubbe længere frem og holde presset på modstanderens banehalvdel. Her får AIF endnu engang kombineret med bolden, og presset godt uden bolden. Men AIF har fortsat problemer med at få det omsat. Men midt i anden halvleg lykkedes det alligevel, da Thomas tager sagen i egen hånd ude på højre fløjen, hvor han dribler til baglinjen, og afleverer bag ud i feltet hvor Steffen ganske køligt ligger bolden til rette og spiller den ind i målet til 2-0.
Det lignede en afgørelse på kampen, men AIF blev ramt af et tvivlsomt gult kort, da Jesper som sidste mand oppe ved midterlinjen er i en duel hvor begge spillere falder til jorden. Hvad der ligner et tilfældigt sammenstød takserer dommeren til et frispark og gult kort. Dette sammen med et jagtende Nørhalne hold resulterede i et AIF hold som faldt længere tilbage på banen. Samtidig begyndte strukturen, som havde sikret total AIF kontrol i den første time, at slå revner både grundet træthed og ændringer på holdet.
Nørhalne kom tæt på ved et lumsk skud som tog ydersiden af stolpen, samt et frispark hvor en velspillende Jonas i målet måtte strække sig. Men Nørhalne kom ikke tættere på og AIF blev igen fuldtallige. Men kræfterne var tydeligvist ikke hvor de var i starten af kampen, og det var svært at få sat sig 100% på kampen igen, hvorfor Nørhalne havde held til at få sat nogle angreb op på vores halvdel.
Da viseren rundede 87 minutter gik det så galt for AIF. Da der flere Nørhalne-spilstationer i træk ikke blev tacklet af, kunne de spille vores højre side helt tynd og gøre det til 1-2.
De sidste 5 minutter blev ren overlevelses fodbold for AIF, dog uden at Nørhalne kom tæt på.
Kampen ender 2-1. Fuldt fortjent sejr som der ikke burde have været spænding om til sidst. Men i AIFs nuværende forfatning tæller de 3 point vigtigst og i modsætning til sidste kamp, er der i den grad noget at bygge videre på.
Næste kamp er mod det andet nedrykker hold fra Birkelse. Det sker på lørdag kl 16.00 i Birkelse.

 

Arentsminde - Ørebro (serie 4)

 
AIF skidt fra start i serie 4.
AIF spillede i går aftes første kamp efter nedrykningen til serie 4. Efter et forår som aldrig kom til at fungere, havde man håbet på lidt oprejsning nu hvor det ikke længere hed serie 3 men 4. Men AIF lignede fra kampens start ikke et hold som var kommet fra sommerferie.
Modstanderen hed Ørebro, som der altid kom med et kompakt og arbejdsomt hold. Det var mere end hvad man kunne sige om AIF, som var meget på hælende og slet ikke fik sat pres på deres modstander. AIF måtte derfor slide sig ind i kampen, der foregik på Ørebros præmisser.
Men stik imod spil og chancer var det faktisk AIF som bragte sig i front efter ca 20 min. Thomas trækker ind i banen med bolden fra højre siden. Her spiller han den videre til Bob, som optimistisk sparker på mål langt ude fra. Målmanden får pareret skuddet og er lang tid om at komme op til returen. Det udnytter en altid årvågen Fernando der sparker bolden i mål til 1-0.
Målet gav lidt ro på for AIF, der så småt begyndte at sætte en smule mere spil sammen. Men tendensen var fortsat den samme. Når vi havde bolden tyede vi rigtig ofte til den nemme løsning(reelt set den svære løsning, vurderet ud fra vores mulighed for at få noget ud af det) med at sparke bolden frem af banen. Der fik vi en gang imellem fat i den første bold, men det var Ørebro som vandt de fleste. Hvad værre var, var at vi var sat fuldstændig af hvis vi ikke vandt den første duel. Der var en ekstrem passivitet i forbindelse med de løse anden bolde, hvor AIF agerede tilskuere!
Dette resulterede i flere Ørebro angreb, og med 10 min til pausen gik den ikke længere. Ørebro spillere bolden op nede bag fra, og AIF spillerne skubber konsekvent frem og ligger pres 1 sekund for sent. Det betyder Ørebro hver eneste gang kan nå at spille bolden rundt om den ene mand som presser, og da næste AIF mand lige så reagere for sent, bliver bolden kombineret op gennem midten, indtil den bliver spillet dybt i det kæmpe hul der er kommet i midterforsvaret. Mark er heldigvis årvågen og kommer langt ud og får tacklet, men desværre lykkedes det angriberen at få bolden med sig, og kan presset af 2 AIF forvarer prikke den ind i det tomme mål til 1-1.
Herfra blev situationen værre. Ørebro er på spil igen efter et AIF målspark, hvor der igen er fuldstændig passivitet på midtbanen der nemt erobre anden bolden og upresset sender den i dybden, til en fremstormende venstre kant, som Moreau fra sin højre back position ikke får tacklet af på, hvorfor Ørebro spilleren igen alt for nemt kan gøre det til 2-1.
2 min før pausen bliver AIF-passiviteten endnu engang straffet. Der er frispark til Ørebro på kanten af feltet. Den bliver tilfældigt reflekteret på muren, hvilket gør den meget svær for Mark i målet, der forgæves spræller efter den. Bolden rammer overliggeren og ligner en der går ind over stregen. Den bliver dog ikke dømt inde, men med 4-5 årvågne Ørebro spillere der var ivrige efter at sparke bolden ind, var det ingen sag for Ørebro at gøre det til 3-1 mod et AIF hold der viste verdens klasse i passivitet!
I pausen bliver der lavet enkelte ændringer og AIF kommer faktisk bedre ud til anden halvleg. I hvert fald er vi bedre til at have bolden, og lidt friske kræfter på midtbanen viser lidt iver efter at erobre nogle bolde. Men trods et overtag de første 5-10 minutter indkasserer AIF alligevel det første mål. Det sker efter en bold som bliver slået i AIF feltet og bliver fint clearet i første omgang. Men retur bolden er der ingen som får skubbet op til, og selv om det er langt ude fra Ørebro spilleren har held til at sparke bolden i mål fra, må vi endnu engang sande at AIF passivitet koster et mål.
Målet punkterede det AIF overtag der var skabt, og 10 mintter senere lukkes kampen endegyldigt, da Ørebro sender bolden i dybden hvor Møller vinder løbeduellen, men da han vil sparke bolden tilbage til Mark får han i stedet givet en friløber til Ørebro.
Med 5-1 var kampen endegyldigt lukket. Resten af forestillingen bærer præg af 2 trætte hold som venter på et slut fløjt. Kun i sporadiske forsøg bliver der budt ind med noget reelt, og Gren er fra sin venstre back meget aktiv offensivt hele anden halvleg igennem. Det er også ham der med et gennembrud i venstre siden og en flot 1-2 med Steffen får lov til at pynte på resultatet 5 minutter før tid.
AIF taber således fuldt fortjent premieren med 5-2 og må sande at have en masse arbejde foran sig hvis ikke holdet skal tilbringe hele sæsonen i den helt tunge ende af serie 4.
Næste kamp er allerede på lørdag kl 15.00 i Nørhalne.
Arentsminde IF | Langeslund Alle 4 | 9460 Arentsminde | Tlf.: +45 28596333