smiley Kampreferater efterår 2015 og frem smiley

 


 

Arentsminde - Skovsgaard (serie 3)

 
AIF-reserver kunne intet stille op mod Skovsgaard.
AIF spillede fredag aften sæsonens næstsidste kamp, da Skovsgaard kom på besøg. Det var dog et ekstremt afbudsramt AIF hold, med hele 10 afbud fra den normale kamp trup og hele 5 sæson debutanter. AIF formåede at holde Skovsgaard stangen i de første 19 minutter, men da først Skovsgaard fik hul på bylden, så de sig ikke tilbage.
De var ganske enkelt bedre hele vejen rundt og AIF kunne kun forsøge at mindske nederlaget. AIF måtte indkassere sæsonens største nederlag på 12-0, men var dog ganske tæt på at pynte på resultatet, til allersidst da Bulle blev spillet til en friløber på et hurtigt taget frispark.
Sidste kamp er først lørdag den 18 Juni kl 13.30 hvor topholdet fra NUBI kommer på besøg.

 

Arentsminde - Nørhalne(serie 3)

 
Solen skinner atter over AIF!
AIF tog mandag aften imod Nørhalne hjemme i Gryden, som på dagen i den grad levede op til sit navn.
Der var således drøn varmt på banen. Det til trods havde AIF lagt en taktik om at presse et normalt velspillende Nørhalne hold. I hvert fald på den sidste tredjedel. Nørhalne har tidligere voldt AIF store problemer, bl.a. ved hele 2 gange at have slået AIF med 8-1.
Men AIF havde lært af alle de tidligere opgør, og vidste at Nørhalne har gode bold spillere længere fremme på banen, men til gengæld har dårlige bold spillere bag til, men alligevel vælger at spille bolden op nede fra hver gang.
AIF lykkedes dog ikke for alvor med at presse modstanderen. Ganske som ventet var de ikke helt bold sikre, men AIF havde ikke kræfterne og disciplinen til for alvor at ligge pres på de bagerste. Dette resulterede ganske som ventet at Nørhalne fik plads til at spille mange bolde dybt på deres backs, som kom stormende og udnyttede det rum som deres kanter og vores backs efterlod. Men heller ikke Nørhalnes backs var de stærkeste på bolden, så selv om det kostede en del kræfter, fik Nørhalne ikke draget fordel af disse situationer.
AIF holdt trods nogle problemer med ovenstående fast i taktikken og forsøgte at presse Nørhalnes bagkæde. Og de gange det lykkedes at få lagt et pres var det også tydeligt at se at de var usikre. Netop dette giver for AIF pote efter ca. 20 minutter, hvor Nørhalne spiller bolden op i deres venstre side. Her bliver de minimalt presset, men smider alligevel en presset bold ind på deres defensive midtbane, hvor Møller ligger klar lige i røven af ham, og får ham presset til at lave en dårlig aflevering tilbage til målmanden. Her kommer en overvågen Fernando netop først på bolden, foran den fremstormende målmand, som rammer Fernando i forsøget på at nå bolden. Fernando bliver dog ganske sportsligt på benene og sparer bolden i nettet til 1-0. Dette skal Nørhalne nok være glade for, da det hurtigt kunne have udløst både straffe og rødt kort, hvis målmanden havde fået ordentligt fat i Fernando.
Målet gav luft til AIF som fik lidt mere tro på tingene, med det første mål i 3 kampe. Men kamp billedet ændrede sig ikke. Det var fortsat Nørhalne som var mest i boldbesiddelse og AIF som forsøgte at lukrere på fejl, samt stå imod defensivt.
Første halvleg bød ikke på så mange flere chancer. Dog en enkelt stor til AIF, da vi spiller rundt i venstre siden, hvor Steffen slår en præcis bold ind bag Nørhalnes modsatte back hvor Christopher kommer løbende. Det resulterer i en friløber fra en lidt spids vinkel. Chris som efterhånden må siges at sidde solidt på tronen for brændte chancer i denne sæson, vælger at tonse til bolden, men får desværre ikke sat den uden for målmandens rækkevidde, og han parere den derfor nemt til hjørne.
Pausen blev brugt til at få justeret hvornår der skulle presses på og hvornår der ikke skulle, for at undgå de mange gange Nørhalne havde fået plads i vores frimærker bag vores backs. Og det lykkedes stort set ikke Nørhalne at skabe disse situationer i anden halvleg. Til gengæld lykkedes det fra anden halvlegs start at presse rigtig meget på, mod de usikre Nørhalne defensiv spillere. Og efter få minutter er det tæt på at give pote endnu engang. En tilbageaflevering til målmanden som han får clearet direkte i ryggen af Møller, som kommer først på den løse bold og spiller den ind foran til Fernando, resulterer i en fri chance hvor målmanden ikke er nået tilbage i målet. Desværre skød Fernandos venstre ben med meget løst krudt i denne omgang, og en Nørhalne forsvarer når tilbage og sparker bolden væk inden den triller ind over stregen.
Den flotte start af AIF bliver efter ca. 10 minutter afløst af et massivt Nørhalne overtag. Der var brugt en del kræfter i varmen på at ligge presset de første 10 minutter, og det begyndte at kunne ses på AIF spillerne.
Og efter 10 minutter med Nørhalne overtag måtte Fernando en tur på sidelinjen med et gult kort, efter han kom for sent i en tackling. Det gav yderligere 10 minutter med maksimalt pres på AIF. Og Nørhalne kom meget tæt på. Først da en retur efter et hjørnespark falder ned lige omkring det lille felt til en fri Nørhalne spiller. Men en efterhånden altid velspillende Mark i målet kommer stormende frem og blokerer skuddet.
Det var også tæt på et deja vu fra sidste kamp, da et indlæg bliver rettet af af Mark og rammer Gren på knæet efterfølgende. Heldigvis gik bolden forbi mål denne gang.
Efter AIF blev fuldtallige igen, lykkedes det igen AIF at gøre kampen mere lige og komme med en del modangreb. Men med 15 minutter tilbage var det naturligt at det var Nørhalne som var bagud der jagtede mest. Og de fik også lidt hjælp af dommeren, da Peter stormer frem og header en hoppende bold væk for næsen af en Nørhalne spiller. Her bliver han ramt af Nørhalne spilleren og dommeren dømmer til alles overraskelse for farligt spil til Nørhalne! Kendelsen virkede yderst besynderlig, eftersom Peter var først på bolden som hoppede i tæt på 2 meters højde…
Med 11 mand i AIF målet klar til at storme frem og blokerer bolden, vælger Nørhalne at spille bolden langt til siden og dermed uden om AIF’s mur. Heldigvis rammer Nørhalne spileren bolden fuldstændig skævt og den triller ud til målspark.
Det blev intenst til sidst, men det lykkedes AIF at holde stand og snuppe årets første sejr til stor glæde for både spillere og den store flok af trofaste fremmødte fans.
Allerede fredag skal AIF forsøge at fortsætte stimen når Skovsgaard kommer forbi.

 

Trekroner - Arentsminde (serie 3)

 
Trekroner endnu engang mest effektive, da AIF får forseglet deres skæbne.
AIF har haft et forfærdeligt forår, med kampe hvor vi er blevet kørt over, men også med en del kampe hvor man har følt det var lige ved og næsten. Sådan en kamp var det i særdeleshed i forrige runde mod topholdet Saltum, og sådan en skulle det blive endnu engang mod bundholdet fra Trekroner, som trods manglende væsentligt højere niveau end AIF, bare må siges at have krammet på os.
Kampen starter med 2 hold som spiller rimelig rodet. Men AIF midtbanen hænger slet ikke sammen i starten, hvilket gør at Trekroner får nogle store områder at spille i, lige foran AIF forsvaret. De får dem dog ikke udnyttet. Men AIF er tydeligt frustreret over ikke at kunne få det til at hænge sammen.
Efter 15-20 minutter slår Trekroner en kontra, mange af AIF spillere havde slet ikke disciplinen til at løbe tilbage, og da Morten Forby blev skadet midt på banen i sit indgreb, var det kun dårlige trekroner bold omgang, der gjorde at 5 Trekroner spillere ikke fik scoret mod de 3 AIF forsvarer.
Men AIF vågnede stille og roligt op, og fik kæmpet sig ind i kampen. Det sidste kvarter af første halvleg stod der således rigtig meget AIF på, og Trekroner kom sjældent over midten. Det var derfor et AIF ved godt mod der gik til pausen.
Anden halvleg starter mere lige end første halvleg endte, men AIF følte fortsat kampen lå til os. Christopher kommer også til hele 3 store chancer. Den ene hvor han selv erobre bolden fra en Trekroner back, og kommer til afslutning. I første omgang lige på målmanden, men i anden omgang er målmanden nede og ligge, og bolden skal blot sparkes i et tomt mål, dog fra en spids vinkel. Afslutningen ryger desværre forbi den ene opstander.
Lidt efter på frispilning hvor han sparker første gang og bolden stryger lige over mål, og sidste gang hvor Jonas ligger et godt indlæg fra højre siden, som Chris header lige forbi stolpen.
Og som skrevet så mange gange tidligere dette forår, ja så bliver det straffet når man ikke udnytter sine chancer. Trekroner er i angreb og kommer til en ok chance inde i feltet, som dog ikke er til fare for at passere Mark i målet. Men skuddet pareres direkte ud i en fremadstormende Møller, og hverken han eller Mark kan nå at forhindre bolden i at ryge i mål, da den rammer Møllers lår.
Fortjent eller ej, så var AIF endnu engang bagud! Dette ændrede ikke kampbilledet. Der var slagudveksling i begge ender, og der blev kæmpet for hver en meter. Men med et kvarter tilbage bryder Trekroner igennem i vores højre side, og får spillet 2 gode bolde hvor AIF ikke får bakket ordentligt op, og en flot vending på en AIF forsvarer til sidst og en afslutning mellem benene på Mark fra en spids vinkel, lukker endegyldigt kampen.
Med små 10 minutter igen kommer der lidt drama på, da en Trekroner spiller stempler Jesper(hvorvidt det var forsætligt eller ej er der delte meninger om) Men frustrationerne får frit løb, hvilket resulterer i gult kort til både Jesper og Steffen, samt en Trekroner spiller.
Kampen slutter 2-0 til Trekroner, et resultat man som AIF spiller igen føler kunne have gået den anden vej. Men med dette forsømte forår, skulle det ikke være tilfældet.
Nederlaget betyder samtidig at AIF endegyldigt er rykket ud af serie 3.

 

Arentsminde - Saltum (serie 3)

 
Arentsminde tæt på at kæmpe sig til sæsonens første sejr mod topholdet fra Saltum.
Arentsminde tog torsdag aften imod Saltum. Og det var 2 hårdtkæmpende hold(Saltum for at holde fast i førstepladsen og AIF for at få point på kontoen) Saltum tog teten de første minutter hvor AIF lige skulle i gang. Det resulterede i et hjørnespark, som Saltum har vist sig uhyr farlige på. Dog undgik AIF for 5 kamp i træk at lukke mål ind efter hjørnespark.(mod 10 mål i de første 5 kampe)
Men AIF fik allerede efter få minutter rystet Saltums start af sig, og fik spillet bolden frem over banen. Her får Ulrik slået bolden ind over efter en retur bold, som Christopher kommer først på og header på trekantssammenføjningen. Chancen gav AIF tro på tingene og selv om Saltum var klart mest på bolden, så var det faktisk AIF der fik de største chancer.
Efter ca. et kvarter er AIF endnu engang tæt på. Christopher bliver sendt i dybden, men når akkurat ikke ind foran sin direkte modstander, men får spillet bolden retur til Steffen, som på kanten af feltet tager et træk forbi en modstander og sparker bolden uden for målmandens rækkevidde. Desværre er træværket endnu en gang i vejen for AIF.
Saltum er fortsat dem med størst initiativ og flest ”chancer”. Men AIF forsvaret og Mark i målet greb sikkert ind hver gang der var optræk til noget. Så chancerne nåede aldrig at blive store.
Efter en lille halv times spil har AIF hjørnespark. Det resulterer dog i kontra til modstanderen, hvor AIF dog er nogenlunde på plads. Alligevel satser Møller i en tackling ude ved sidelinjen oppe ved midten, og det koster korrekt et gult kort.
De 10 minutter i undertal resulterede naturligvis i at AIF blev skubbet længere tilbage, men med hårdt arbejde og disciplin kom AIF igennem de 10 minutter med fortsat 0-0.
Med 5 minutter igen fik Saltum et gult kort for brok, og AIF fik lidt luft.
Anden halvleg fortsætter som første. Begge hold leverer noget frem over banen, men det er fortsat Saltum som er mest på bolden. Som halvlegen skrider frem, begynder kampen dog at tippe mere og mere i Saltums favør. AIF får sværere og sværere ved at lave modangreb, og Saltum begynder at have chancer hvor de med kvalitet i afslutningerne kunne have bragt sig i front. Men helt tæt på kommer Saltum ikke, da de bliver afvist gang på gang.
Og da Saltum med et kvarter igen får endnu et gult kort for brok, er kampen for alvor åben til at begge hold kan nuppe en sejr. Og kort efter er det AIF som er uhyr tæt på. Bolden ligges ind langs jorden i Saltums felt, som Ulrik kommer først på, han får med en smart hæl aflevering spillet Bob fuldstændig fri ved bagerste stolpe. Bob får dog slet ikke afsluttet opspillet efter fortjeneste og kampens største chance bliver sparket forbi mål.
Også går det som det plejer når top møder bund. Saltum er i et kontra angreb, hvor AIF når at komme på plads. Alligevel får Saltum afsluttet fra kanten af feltet. Det ikke særligt hårde skud passerer mellem venner og fjender inden en AIF tå får prikket til bolden og Mark akkurat ikke kan nå at få fingrene på den, hvor efter den går i nettet til 1-0.
Et rigtigt ærgeligt mål, på en meget lille chance. AIF gav dog ikke op, og knoklede videre for at få point. Det lykkedes desværre ikke, og Saltum kunne trække sig tilbage med sejren.
Resultatet var som sådan ikke ufortjent, men målt på antallet af store chancer AIF havde, og hvor få store chancer vi holdte Saltum på, samt det arbejde AIF lagde i kampen i dag, så havde det bestemt heller ikke været ufortjent hvis AIF havde nuppet 1 point eller 3, som vi ikke var langt fra.

 

Brønderslev - Arentsminde (serie 3)

 
AIF lider endnu et nederlag.
AIF var lørdag i Brønderslev, for at duellere med oprykkerne for anden gang. Sidst de 2 hold mødtes trak Brønderslev lige præcis det længste strå med en 3-2 sejr. Og Brønderslev, der på overraskende vis har fået skrabet point nok sammen til at blande sig i toppen, var helt som forventet et hold AIF godt kunne tale med. Første halvleg bølger meget frem og tilbage, med chancer i begge ender og uden nogle af holdene får sat sig på kampen.
Men som så ofte før er det modstanderen der får taget det første stik, som gør at AIF skal til at arbejde op af bakke. Det sker da en ellers ufarlig bold som ryger helt ud til hjørneflaget, får lov at blive slået i felt trods 2 AIF spillere til at forhindre det. Herinde er en Brønderslev spiller farligst og flugter læderet i kassen.
Kort efter misser en AIF spiller en aflevering midt på banen, som resulterer i at en Brønderslevspiller kan stikke af sted mod mål. Hårdt presset af en forsvarer udplacerer han alligevel sikkert Mark i målet og gør det til 2-0.
Efter 2-0 målet er det som om Brønderslev trækker sig lidt, og begynder at spille på lange bolde, som AIF har ganske fint styr på. Men frustrationerne blandt AIF spillerne er tydelige, da Brønderslev går til pausen med 2-0, trods det ikke er et nævneværdigt bedre hold.
Anden halvleg fik dog samlet AIF tropperne hurtigt, hvor der de første 20-25 minutter stod AIF på alt. Brønderslev forsøgte fortsat kun med lange bolde, men ramte en AIF spiller hver gang, så AIF kunne beholde trykket. Det endte da også med en reducering, da AIF smider en bold i feltet, hvor Møller samler returen op, og køligt sparker bolden ind over målmanden med venstre benet.
Målet gav AIF blod på tanden. Og det er også tæt på at blive til en udligning, hele 2 gange, først da Fernando spilles fri højre siden og ligger den ind til holdets nye mand Ricardo. Desværre får Ricardo ikke rigtig afsluttet den store chance, hvorfor det hele løber ud i sandet.
Den anden gang er det Fernando der selv er på spil og erobre en bold fra en Brønderselv forsvarer. Desværre får han ikke udplaceret målmanden, men trækker et gult kort på forsvareren som forsøger at holde ham.
Med en mand i overtal lugter AIF endnu mere blod, men samtidig får Brønderslev en kort god periode, hvor AIF får holdt trykket helt så godt som tidligere. Og da Brønderslev så får et indirekte frispark for farligt spil på kanten af feltet, så udnytter de deres første chance i anden halvleg. Bolden trilles til siden og en Brønderslev spiller laver årets mål ved at kanonere bolden op i fjerneste mål hjørne fra 25-30 meter.
Målet var en gedigen mavepuster på AIF der ikke formåede at få lagt det samme tryk som de havde i starten af anden halvleg. Chancerne udeblev af samme grund i en slutfase hvor AIF tydeligt var trætte både fysisk og mentalt, og Brønderslev var tættere på at gøre det til 4-1 end AIF var på at åbne kampen op igen.
AIF måtte dermed indkassere sæsonens 8 nederlag. Denne dag på 3-1 mod et af de hold AIF ellers kunne forvente at trække point mod. Chancen for overlevelse ser efterhånden minimal ud, men måske en træningstur til Hamborg i næste weekend kan skabe et mirakel…

 

NUBI - Arentsminde (serie 3)

 
Arentsminde på hårdt arbejde på helligdagen.
AIF drog torsdag til NUBI for at møde nedrykkerne fra serie 2. Og det var et hjemme hold som var stor favoritter, og bookmakerne gav da også hele odds 17 igen på en sejr til de røde. Kampen starter også med NUBI i stor boldbesiddelse. AIF har svært ved at få afleveringerne til at hænge sammen frem i banen, og har derfor kun bolden kort tid af gangen. Samtidig er NUBI meget bold stærke, og får udnyttet den plads AIF efterlader godt.
Mark måtte efter ca. 10 minutter helt ud i fuld længde for at holde NUBI fra scoring på et lang skud. Men trods den flotte redning gik der ikke længe før NUBI fik udbytte af deres momentum. Efter et indlæg der bliver halvclearet sendes bolden retur over AIF forsvaret, der lidt panisk vinker for offside. Det var der dog ikke, bolden spilles forbi en fremstormende Mark, og indover, hvor den efterfølgende afslutning rettes af og tager stolpen. Den efterfølgende retur kan ingen dog stille noget op overfor.
AIF fortsatte med at være på hælende og måtte indkassere endnu et mål, da NUBIs venstre kant, som var en af deres bedre, leverede endnu en god tur, og et godt assist.
AIF begyndte derefter at få en lille smule mere fat. Dog uden rigtig at kunne holde på bolden. Til gengæld kunne Fernando presse NUBI forsvaret i forbindelse med en dårlig aflevering. Her bruger han sin fysik og fart til at komme foran NUBI forsvareren og skaffe sig selv en friløber som han sætter sikkert ind ved fjerneste stolpe.
Målet og 2 udskiftninger gør at AIF får bedre fat i spillet, og har en periode på de sidste 10-15 minutter af første halvleg, hvor kampen næsten er lige. Og med lidt tur i den var AIF kommet på uafgjort inden pausen. Et indlæg fra højre siden skaber en retur bold som Chris kommer først på. Desværre preller afslutningen af på stolpen og springer i spil igen. Endnu en løs bold er tæt på at blive farlig, men det hele løber ud i et frispark på kanten af feltet, som sparkes en lille halv meters penge forbi målet.
God afslutning på første halvleg gav AIF en lille tro på at de kunne være med. Desværre holdt det ikke ret længe, for NUBI var alt dominerende fra anden halvlegs start og til der blev fløjtet af. Både fordi AIF ikke fik genfundet deres momentum, samt at NUBI lige fik oppet sig igen oven på den dårlige afslutning på første halvleg. Den første del af kampen hvor AIF fortsat havde luft, kunne holde NUBI fra at lukke kampen i starten, men da luften slap op i anden halvleg, var det blot et spørgsmål om hvor stor sejren skulle blive. Især de sidste 20-25 minutter var rigtig skidt for AIF, og det eneste positive der var at tage med i den periode var Mark der reddede et straffespark.
Kampen endte fuldt fortjent 7-1. NUBI var den sværeste modstander af dem vi har haft, og ligner bedste bud på en oprykker. AIF fik vist at de i en enkelt periode kunne spille med imod dem, men samtidig også at niveauet er langt fra den absolutte top i serie 3. Men det var også helt forventet at det ikke var NUBI der skulle point imod.
Heldigvis kommer der en ny chance allerede på lørdag i Brønderslev, som i det omvendte opgør var en ganske lige kamp, der først blev afgjort til aller sidst.

 

Arentsminde - Birkelse (serie 3)

 
Arentsminde på tavlen for første gang i sæsonen.
Arentsminde tog fredag aften hjemme imod Birkelse. Birkelse havde siden sejren i første kamp over AIF tabt alle deres kampe. Så der var indiskutabelt tale om et bundopgør. Kampen starter ganske jævnt. AIF har held med at udnytte en velspillende Christopher Henriksens hurtighed i front, og han bliver sat op i flere farlige situationer i første halvleg. En enkelt hvor hans træk bliver for langt og en anden hvor forsvareren når tilbage og presser til en dårlig afslutning. Birkelse får derimod nogle gode muligheder i nogle situationer hvor AIF smider bolden væk ved uprovokerede fejl.
Første halvleg var ganske jævn. AIF havde dog svært ved at få spillet til helt at flyde, og var for passive på de løse bolde. Det betød Birkelse til tider pressede mest på og bl.a. fik en masse dødbolde, som AIF for anden kamp i træk undgik at lukke mål ind på. Til gengæld var AIF farlige når der kom en smule plads og Christopher derefter kunne udnytte hans hurtighed mod et langsommere Birkelse forsvar. Og netop dette gav også kampens første scoring, da bolden med nød og næppe bliver spillet/prikket op gennem banen, inden den lander ved Jonas som spiller den helt rigtige bold til chris, som under maksimalt pres fra en Birkelse forsvarer bare knalder til læderet, som på den våde bane reflektere målmandens handske og ryger i netmaskerne til 1-0.
Dette blev resultatet efter første halvleg, og AIF kunne for første gang i sæsonens i alt 13 kampe gå til pause med en føring.
Anden halvleg startede dog slet ikke som AIF ønskede. Birkelse får allerede efter få sekunder deres første chance, og det var startskuddet til en lang periode hvor der stod Birkelse på det hele. Birkelse var langt mere aggressive og AIF havde svært ved at få skubbet frem, for hver gang bolden var på røde fødder blev den alt for hurtigt smidt væk igen, hvorfor alle kræfterne konstant skulle bruges på at løbe efter Birkelse. Flere gang måtte Mark vise, at han efter en sløj sæson start, igen har fundet niveauet som var marginaler fra at gøre ham til årets spiller sidste år. Men ind kommer bolden ikke.
Efter et kvarter hvor der stod Birkelse på det meste, blev situationen forværret da Møller kommer alt for hårdt ind i en tackling. Situationen var ude ved sidelinjen midt på banen, hvorfor det ikke havde været nødvendigt at satse så meget.
Dette ændrede ikke kamp billedet, men gjorde det naturligvis endnu sværere for AIF at få fat i kampen igen. Der stod Birkelse på alt, og de spillede den fint rundt og tvang os til at løbe. Især deres angriber var også tæt på med et par hovedstødsforsøg. Men Birkelse kunne ikke selv få den i kassen i dag, og derfor var det ekstra ærgerligt at vi selv skulle give dem en hjælpende hånd. Altid aggressive Morten Forby går ned i en glidende tackling i feltet, hvor han ganske vist rammer bolden, men i den grad også manden. I situationen var Birkelse spilleren på vej væk fra mål og mod baglinjen, så nødagtig som med det gule kort til Møller, var det unødvendigt at satse og give Birkelse et straffe.
Intet desto mindre blev det dømt, og omsat til 1-1. AIF var fortsat under pres og en mand nede, så det var Birkelse der nu jagtede sejren. Og de kom et skridt nærmere lige før AIF blev fuldtallige. Endnu engang var det AIF selv som i bogstavelig forstand gav en hjælpende hånd. Chris kommer først på bolden ude ved siden efter et Birkelse indlæg, her tager han som den angriber han er, men modig beslutning og forsøger at drible sin modstander med et smart træk, som mislykkedes. Dog er der ingen Birkelse spillere i nærheden af den bold der så slåes i felt, men på ufattelig og uheldig vis lykkedes det både Gren og Steffen at ramme bolden med armen, hvorfor dommeren dømmer straffe. Begge ”hands” virker temmelig tilfældige og er ikke nævneværdigt ud for kroppen. Mit personlige bud på hvorfor han dømmer straffe er at der netop er 2 situationer i samme sekvens. Uanset er det frygteligt at være vidne til og Birkselse omsætter endnu engang og gør det til 2-1.
Med 20 min igen, fuldtallige og bagud med en enkelt, vender kampen igen. Ikke til suveræn AIF dominans, men AIF vil tydeligt mest i denne fase, og viser også langt mere vilje end i starten af halvlegen. Kampen bølgede dog fortsat en del frem og tilbage. Men med 10 minutter tilbage kommer forløsningen for AIF. Endnu engang er det Chris som sendes afsted i et dybdeløb, her spiller han bolden på tværs til en fremadstormende Fernando, der fra kanten af feltet sparker første gang, her rettes skuddet af, af en Birkelse forsvarer og ryger ind ved den ene målstolpe til 2-2.
De sidste 10 minutter er der 2 hold som jagter sejren. Og begge hold kom også tæt på. Først ved Chris, i en situation hvor hele Birkelse holdet står og brokker sig over en duel i den ene side, og slet ikke er opmærksomme på at Chris står fri i den anden. Han modtager bolden og tager et par træk, men i modsætning til første halvleg hvor den bare bliver knaldet i mål, tøver Chris af en eller anden årsag rigtig længe og ender med at blive tacklet.
Kort før slutfløjtet er det Birkelse som er tæt på, da AIF forsvaret overraskes af et tidligt og godt indlæg som deres angriber kommer først på ved den bagerste stolpe. Helt fri og under 5 meter fra mål er det utroligt at han ikke som minimum udfordrer Mark. Men bolden snitter kun hans fod og ryger langt forbi mål.
I sidste moment er det AIF som er tæt på at nuppe alle 3 point, da der kommer et indlæg fra højre siden. Det ligner en bold som Birkelses forsvarer kan cleare, men i sidste øjeblik vælger han at trække benet væk, hvorfor bolden passerer til Fernando lige bag ham. Det kom dog som en stor overraskelse for alle, inklusiv Fernando at bold kom igennem, hvorfor han ender med at tæmme den udover baglinjen, selv om han var helt fri ved bagerste stolpe.
Kampen endte 2-2 og det må nok siges at være fortjent. Begge hold kan med rette føle de burde have fået sejren. Men AIF er ikke skarpe nok på de chancer de får og Mark forhindrer Birkelse i at udnytte deres, på nær de straffe spark som kunne have været undgået.
Med resultatet er AIF fortsat isoleret sidst i puljen, her hvor halvdelen af kampene er spillet. Selv om alt kan ske i fodbold og der er set større comebacks end det AIF står overfor, er der også bred enighed i truppen om at det vigtigste pt er at sikre holdets fremtid, både fodboldmæssigt som socialt, hvad end det hedder serie 3 eller 4 efter sommerferien.

 

Skovsgaard - Arentsminde(serie 3)

 
Arentsminde viste potens men kunne fortsat ikke score nok
Efter Trekroner nederlaget, var det et yderst ydmygt AIF hold der mødte op til kamp mod Skovsgaard. Holdet er uden selvtillid efter 10 nederlag i 11 kampe og vidste at det ville blive meget svært mod et fysisk hårdtarbejdende Skovsgaard hold.
AIF fortsatte med de taktiske ændringer fra forrige kamp, og lykkedes i noget større grad med disse i dag. Der blev presset højere op og banen blev gjort større hvilket gav AIF mulighed for at spille sig ud af problemerne.
Skovsgaard var som altid kyniske og spillede konsekvent på lange bolde efter deres spidsangriber. AIF ønskede mere at spille bolden igennem, og de 2 kontraster var meget tydelige i første halvleg, hvor der var en helt lige kamp.
Ved AIF’s angreb lykkedes det at få skubbet en masse spillere med frem helt op i feltet. Det betød at en del 2-bolde blev vundet, især på midtbanen, hvor Skovsgaard i flere situationer blev tvunget langt tilbage med deres 2 4-kæder, så Ulrik og Møller på midten kunne samle op. Og det var præcis sådan en situation der gav bonus allerede 10-15 min inde i kampen. Møller samler en løs bold op på kanten af feltet, her får han den prikket videre til Moreau, som kan spille Chris fri i højre siden inde i feltet. Her bliver bolden langt ind i klumpen i midten, hvor Jonas til sidst får sat en lang tå på, der prikker den bagud til en fri Møller, som fra ca. 12 meters afstand sætter den ind ved fjerneste stolpe til 1-0.
Målet var en forløsning for AIF der endnu ikke havde prøvet at være foran, og det gav en tro på at det godt kunne lade sig gøre at få noget med herfra.
Kamp billedet ændrede sig ikke. Men AIF spillede klart med større selvtillid end tidligere set. Skovsgaard blev ved med at pumpe bolde frem og AIF fortsatte med at forsøge at få bolden på jorden.
Chancer kom der ikke mange af resten af første halvleg, men da Morten får et gult kort efter ca. 30 minutter, kunne det se svært ud for AIF. Men trods en mand i undertal, lykkedes det fortsat AIF at gøre kampen lige og have nogle lange aflastningsangreb. Desværre endte netop et af disse aflastningsangreb med at blive skæbnesvangre. Skovsgaard kommer i mellem i en aflevering, som dog ryger videre hen til en anden AIF spiller, men da de også her opsnapper afleveringen er der straks fare på færde. Skovsgaard sender hurtigt bolden op til deres en-mandshær i Kasper Als, som bruger sin fysik til at vinde den første duel, hvor efter han i høj fart sætte afsted. Nik satser alt i en tackling, men misser den lige nøjagtig og den sidste AIF forsvarer kan ikke nå at komme tæt nok på hverken modstander eller bold til at forhindre Als i at ligge den forbi Mark og i mål til 1-1.
Målet var hverken fortjent eller ufortjent, men det rystede AIF. Ikke fordi vi begyndte at spille anderledes, men fordi vi havde følelsen af at alt bare skulle gå galt. Igen.
Anden halvleg blev for AIF aldrig så god som første. Ubevidst kommer vi til at trække os for langt tilbage på banen, og vores angribere ender i store perioder med at spille kanter. Det gør det sværere for AIF både at skabe chancer, men også at få plads til at spille bolden rundt, da pladsen er mindre. Allerede efter 5 minutter bliver det også straffet, da Skovsgaard laver et klassisk Skovsgaard mål, hvor de 3-4 gange bliver tacklet, men med deres store fysik kommer den næste Skovsgaard spiller ind i den næste tackling, efter den næste løse bold og pludselig ryger den over til en fri Skovsgaard spiller ved fjerneste stolpe.
AIF fortsætter med at spille og det er egentlig en helt lige kamp. Men da bolden mistes i AIF forsvaret bliver det endnu engang straffet af Skovsgaard der gør det til 3-1 med knap en halv time tilbage.
Det var ikke mange chancer kampen yderligere bød på. Nik sætter hovedet på en afslutning som er tæt på at resultere i et selvmål, men overliggeren var ”i vejen”. Med 10 minutter tilbage slår Gren et perfekt hjørne spark til bagerste stolpe, hvor flere AIF spillere er frie til at sætte panden på. Den heades retur på tværs af målet, hvor det er tæt på en reducering, men ingen rammer bolden. Den ryger til gengæld over til Bagerste stolpe hvor Christopher får knæet på den løse bold som triller mod mål. Men stolpen redder for Skovsgaard og får blokeret på returen.
Den sidste chance for AIF kom med få minutter tilbage, hvor Moreau tager et par snævre træk ind i feltet, her hægtes han af en Skovsgaard spiller der ikke kommer på bolden. Der kunne være dømt straffe for et benspænd, men dommerens fløjte forblev tavs.
Kampen lukkes i sidste minut af Skovsgaard, hvor en bold spilles på tværs på kanten af feltet til Skovsgaards venstre midt. Her er Moreau fuldt med ind og blokerer afslutningen, men i bedste bundholdsstil ryger bolden retur på Skovsgaard spilleren og over til en anden fri Skovsgaard spiller som nemt sparker den ind til slutresultatet 4-1.
Klare forbedringer for AIF, især i første halvleg, men Skovgaard havde kynismen til at straffe os hvor det gjorde ondt.

 

Arentsminde - Trekroner(serie 3)

 
Arentsminde fejler igen, da bundholdet Trekroner kom på besøg
Arentsminde lagde bane til en vaske ægte bundgyser, da Trekroner i onsdags kom forbi. Begge hold lå før kampen med 0 point, så det var i den grad en kamp om hvem der skulle hænge på de resterende hold.
Der var lavet flere taktiske ændringer op til dagens kamp, som bl.a. betød et system skifte. Ændringerne var tydeligvis nogle som AIF skulle arbejde på, for at få til at sidde i skabet. Om det var den nye taktik eller blot niveauet, så var det Trekroner som var mest på bolden i første halvleg. AIF fik ikke sat tacklingerne ind og havde Trekroner været bedre havde de udnyttet den plads de fik.
Men de blev egentlig kun farlige i forbindelse med et par omstillinger. Omvendt havde AIF hele 3 situationer hvor de er alene igennem med Trekroner målmanden. Først ved Møller der fra sin midtbane position tog et dybt løb. Helt fejlagtigt vælger han dog at forsøge at loppe bolden over den 2 meter høje Trekroner målmand, og det lignede mest af alt en tilbageaflevering…
Senere er Gren vågen da en Trekroner forsvarer rammer ved siden af bolden. Desværre bliver hans træk en kende langt og målmanden kommer ud og får lukket hans afslutningsvinkler ned.
Den sidste er knap så direkte, men ender med at blive blokeret da den bliver spillet på tværs.
En rimelig lige første halvleg, hvor Trekroner havde været bedst, men AIF med de største chancer.
Anden halvleg blev en lang nedtur for AIF. Det starter egentlig som det sluttede, men da Trekroner scorer efter hjørne(det 11 mål mod AIF i denne sæson på hjørne) så er det som om alt bare går Trekroners vej. AIF får ikke afviklet spillet særlig godt, og bliver stort set ikke farlige i anden halvleg. Tættest på kom vi da en velspillende Gren opsnapper en kommunikationsfejl mellem Trekroner målmanden og forsvareren. Desværre får han i en presset situation sendt bolden forbi det tomme Trekroner mål.
Kampen afgøres reelt af at Trekroner straffer AIF for deres fejl i anden halvleg, og vurderet ud fra det er 5-0 ikke et misvisende resultat, som var det kampen endte.

 

Saltum - Arentsminde (serie 3)

 
Arentsminde lider endnu engang smertefuldt nederlag.
Arentsminde var lørdag forbi Saltum som var kommet godt fra start i årets serie 3. Saltum var også i puljen sidste år, hvor det blev til et 3-1 nederlag og en 4-1 sejr. Desværre var AIF endnu engang op til kampen presset af skader og afbud, og forsøgte forgæves at få kampen flyttet. Men da de sidste folk blev klarmeldt lykkedes det egentligt at stille med et slagkraftigt hold, situationen taget i betragtning, dog kun bestående af 12 mand.
Kampen begyndte da også ganske lige. Saltum er hurtige til at få et hjørnespark tilkæmpet, men derefter tager AIF egentlig godt fat i kampen. Saltum stillede som altid op med en velspillende central midtbane, og planen var at sikre disse spillere ikke fik for meget plads. Dette lykkedes delvist i starten. Vi får i hvert fald siddet tæt i mange situationer og får brudt en del bolde.
Chancer blev det dog ikke det store af i nogle af enderne, men AIF havde nogle opspil hvor der er optræk til muligheder. Omvendt får Saltum lagt pres på i dødboldsituationer. Og netop disse dødboldsituationer og især hjørnespark skulle desværre vise sig endnu engang at blive en akilleshæl for AIF. Efter ca. et kvarter trækker Saltum hele det tunge skyts frem på et hjørnespark. Et flot slået indlæg sidder lige i panden på deres klart dygtigste header, som sikkert pander den ind i nettet til 1-0.
Træls start for AIF, der op til kampen havde været opmærksom på vi skulle undgå at lukke mål ind efter hjørnespark.
Og som et klassisk symptom for et bundhold skulle ondt blive ondt værre. For trods den relativt lige kamp ude på banen, så var AIF rystet i forbindelse med dødboldene. Så blot 5 min efter det første mål, får AIF ikke sparket en bold ud af feltet efter et hjørnespark, til trods for at muligheden var der og klassisk for et tophold, så udnytter de situationen prompte. 2-0.
AIF var rystet men fortsat fast besluttet og fuldt med i kampen. Men AIF skulle rigtig meget modgang igennem denne dag. Og 5 minutter efter 2-0 målet må AIF for 3 gang hive bolden ud af nettet efter et hjørnespark. Denne gang symboliseret hvor lidt selvtillid vi pt har i disse situationer. Igen kommer der et godt indlæg og det er Saltums bedste mand som vinder duellen. Bolden bliver dog i første omgang holdt ude af Mark, og ligger tæt ved ham under mål. Men i stedet for at Mark får samlet bolden eller en af de 2 AIF forsvarer som står ved siden af clearer bolden væk, breder der sig en panisk reaktion blandt de 3, som alle kaster sig ned efter bolden og i fællesskab får den fumlet ind over stregen til 3-0.
Det var svært at se hvordan AIF skulle kunne klare sig, når alt bare gik ind.
Herefter fik AIF dog en smule medvind. Først får Saltum et tyndt gult kort. Så får de korrekt underkendt et mål for frispark i forbindelse med endnu et hjørnespark, og 5 min før pausen får de endnu et gult kort.
AIF er opsatte på at fange momentum hvilket lykkedes med henholdsvis en og 2 mand i overtal. Men desværre måtte også AIF og Kenneth Møller indkassere et tyndt gult kort. Og med midtbane katalysatoren ude tabte AIF en smule af pusten.
I pausen måtte AIF konstatere at de havde været fuldt med i kampen, men alligevel var bagud med 3-0. Planen var at fortsætte det gode arbejde, og forsøge at få den scoring der kunne bringe lidt liv tilbage i kampen.
Saltum fik hurtigt efter pausen deres først spiller ind igen, og kort efter blev de fuldtallige, mens AIF fortsat havde Møller ude. Pausen og Møllers udvisning faldt rigtig uheldigt i forhold til det overtal vi ellers havde. Så det blev langt fra udnyttet så meget som man kunne have håbet.
Men da AIF igen blev fuldtallige lykkedes det faktisk at sætte sig godt på kampen. Fortsat en meget lige forestilling, men med AIF som det jagtende hold og med Saltum der trak sig lidt tilbage. Og 15-20 minutter inde i anden halvleg lykkedes det AIF at få bragt liv i kampen. Christopher dribler i venstre siden ind foran mål hvor han forsøger en afslutning. Denne rammes dog helt skævt og sender en skru bold ind bag Saltums forsvar. Her får AIF lagt pres på forsvareren som misser sin clearing hvorfor bolden passerer helt over bagerst hvor en sjælden målscorer, i form af træneren selv, havde sneget sig over. Fra tæt hold klasker han læderes ind i netmaskerne og bringer spænding tilbage i kampen.
Dette gav lidt ekstra energi til AIF som nu kunne øjne et muligt comeback. Desværre fik det ikke Saltum til at ryste. De virkede tværtimod til at skrue op for rutinen. De efterfølgende 10-15 minutter var en kamp om hvem der skulle sætte sig på kampen til sidst. Og denne kamp tabte AIF langsomt på kondien. AIF havde kun 12 mand med og flere AF folk begyndte at halte efter.
Dog vidste man at enkelt mål mere kunne ændre det hele, så ingen gik ned, men det var svært at få skabt noget da Saltum tog mere og mere over på bolden.
Med ca 15 min tilbage falder afgørelsen så, da en Saltum angriber bryder igennem i feltet i højre siden og spiller den ind foran til en fri Saltum mand der nemt gør det til 4-1.
De manglende kræfter kom nu endnu mere øjensynligt frem, og selvom Saltum med 10 minutter igen får et gult kort og AIF igen lygter en minimal åbning, så var der bare ikke flere kræfter tilbage i holdet. De sidste 10 minutter lignede AIF således et hold som var en mand i undertal fremfor en i overtal. Saltum kørte simpelt bolden rundt i trekanter og AIF var flere meter efter på dette tidspunkt, hvorfor begge hold nu bare ventede på at få kampen fløjtet af.
Det blev den med slutresultatet 4-1. Et resultat som mest af alt afspejler at det var top mod bund, mere end at AIF ikke havde nogen chance.
Efter 4 kampe er der endnu ikke kommet point på tavlen. Og der er meget at arbejde med. Men vigtigst af alt så er det med at få spillerne skadesfri igen. Gejsten er der fortsat og bedre tider er bestemt i vente for AIF ifølge en fortsat optimistisk træner. 

 

Nørhalne - Arentsminde(serie 3)

 
Afbudsramt AIF-hold kæmpede bravt men måtte give fortabt på umulig mission.
AIF stod i lørdags overfor Nørhalne, som tidligere har vist sig at være en stor mundfuld for AIF. Denne gang var den dog noget større end normalt, for det var næsten umuligt for AIF at stille et hold. Til kamp start var der blot 10 mand på banen, og da alle var kommet var der 12, hvor af en af spillerne var helt ny og uprøvet i den røde trøje. Ikke nok med det, så var de 4 forreste for AIF’s hold tydeligt mærket af småskader. Så med andre ord var det nærmest mission impossible som AIF stod overfor denne dag.
Dog havde AIF naturligvis ikke tænkt sig at ligge sig fladt ned, og efter de første 5 minutter i undertal, fik AIF faktisk noget mere fat i kampen end Nørhalne bænken var glad for.  Inden kampen var vi bevidst om at der ville være muligheder i at presse Nørhalne defensiven, da den slet ikke står mål med deres stærke offensiv. Og det viste sig igen at være korrekt, og de første 10 minutter med 11 mod 11 var en ganske lige kamp, hvor AIF fik de største chancer. I 2 tilfælde på hjørnespark var AIF faktisk meget tæt på at bringe sig i front, bl.a. da Gren sendte bolden direkte på overliggeren med sit hjørnespark.
Men ind kom bolden ikke, også viste Nørhalne desværre at deres offensiv blot skal bruge en enkelt fejl fra AIF defensiven for at bringe sig i front. Således gav et fejltimet AIF indgreb på indlæg en helt fri chance til Nørhalnes venstre kant, som blot skulle passere Mark. 1-0 til Nørhalne.
Det slog dog ikke troen ud af AIF, som bravt kæmpede videre og fortsatte med at komme til chancer. Og CHANCEN kom da også i en situation som må være den mest kontroversielle i hele kampen. Igen er det i forbindelse med et AIF hjørnespark som efterlader en ordentlig gang klumpspil hvor AIF i gentagne forsøg akkurat ikke får den sparket over stregen, samtidig med at Nørhalne heller ikke får den clearet. Ind kom bolden dog til sidst, men dommeren fløjter for at Fernando har haft arm på bolden. Dette må dog konstateres efterfølgende kun at være dommeren som så dette, da det ikke var tilfældet. Dette får naturligvis flere AIF spillere til at reagere. Ikke med noget voldsomt, situationen taget i betragtning, men det til trods vælger dommeren alligevel prompte at slynge et gult kort op til Fernando.
Fernando mener selv det må skyldes at han tidligere har været på kant med denne dommer. Og som den person tættest på dommeren i situationen må jeg sige det godt kunne ligne en personlig vendetta, for ellers kunne det lige så vel have været Møller eller undertegnede selv der var røget ud, da vi var noget tættere på dommeren og derfor havde været mere oplagte hvis han ville statuere et eksempel i forhold til ikke at ville hører på brok…
Så i stedet for en udligning til 1-1 måtte AIF spille yderligere 10 minutter i undertal, og det blev desværre det som endegyldigt afgjorde kampen. AIF blev presset tilbage af Nørhalne og det tunge pres gav flere chancer. Først blev det 2-0 efter hjørne. 3-0 på et indlæg. Og til sidst gik alt ind da de også scorede på et umiddelbart ufarligt langskud til 4-0.
De 10 minutter i undertal afgjorde dermed kampen. Trods den sure bet kæmpede AIF videre og der kom ikke yderligere scoringer de sidste 20 minutter af første halvleg.
AIF havde på nær i undertalsperioderne været fint med i kampen. Hvorfor planen til anden halvleg var at nulstille måltavlen og forsøge at få ”point” ud af anden halvleg. Desværre fik AIF ikke lige så godt fat i anden halvleg. Bob som var småskadet op til kampen måtte udgå midt i første halvleg, og Fernando fik lidt inde i anden halvleg et slag i hovedet som gjorde ham ukampdygtig i ca 10 minutter. Allerede efter få minutter fik AF et mål mod sig på hjørnespark, og det stod hurtigt klart at kræfterne begyndte at halte og at det ville blive en lang anden halvleg.
AIF holdte dog fortsat hovederne højt og arbejdede det bedste vi kunne. Men Nørhalne var stærke når vi var trætte og skadede spillere på banen. Nørhalne fik henover halvlegen scoret yderligere 3 mål, og situationen blev ikke bedre af at AIF indkasserede 2 gule kort for at komme for sent i tacklinger. Dog fik Nørhalne også en enkelt, som opvejde tingene lidt.
Med 5 minutter tilbage lykkedes det så for AIF at få pyntet på resultatet, da blev erobret en bold højt på banen ude i højre siden. Her blev den spillet hurtigt dybt til Quang som med flotte træk sætter 2 Nørhalne forsvarer, inden han spiller Steffen fri på kanten af feltet. Han trækker uden om sin direkte modstander med en skudfinte og sætter sikkert bolden ind i sidenettet til slutresultatet 8-1.
Desværre blev de sidste 5 minutter nogle knap så kønne. Først da en Nørhalne spiller lige efter scoringen valgte at skubbe Quang i hovedregionen, hvilket skabte mindre tumult-agtige scener, som resulterede i et rødt kort til Nørhalne spilleren. Til sidst modtog Jesper et gult kort for et frustrationsfrispark.
AIF tabte kampen 8-1. Nederlaget var helt forventet efter de afbud som der var. Og hvis ellers AIF kan få spillerne klar igen, så er det ikke denne kamp der skal danne præcedens for sæsonen.
Næste kamp er på lørdag ude mod Saltum.

 

Arentsminde - Brønderslev(serie 3)

 
AIF lider endnu et nederlag mod en oprykker og har fået en svær start på anden sæson i serie 3.
AIF skulle mandag ud at revanchere nederlaget mod oprykkerne fra Birkelse(her kan det lige indskydes, at Birkelse i deres efterfølgende kamp havde sendt deres 4 bedste spillere, fra kampen mod os, op at spille Jyllandsserie om mandagen.) Det skete mod Brønderslev som ligeledes er nyoprykket.
AIF er vant til gode bane forhold når de spiller hjemme i Gryden. Men denne dag var en stor undtagelse. Der var en strid blæst på langs af banen, som havde stor indvirkning på spillet. Det betød at AIF i første halvleg havde kraftig medvind, hvilket gjorde det muligt at skubbe højt op og presse Brønderslev. Men som så ofte set før, når man har så meget medvind, så render bolden fra en når man spiller den frem i banen, og det skete således også for AIF i første halvleg, der med hjælp fra vinden lykkedes med at være holdet i teten.
Dog blev der ikke skabt de store chancer. Det tætteste AIF kom på at score, var da Møller smækkede bolden ind over fra tæt ved baglinjen. Her var vinden tæt på at tage bolden henover målmanden, men han fik fingrene på at viftet den ud til hjørnespark.
Brønderslev fik bedre og bedre styr på at spille i modvind som halvlegen skred frem og AIF virkede til at være stressede over ikke at have fået medvinden omsat til mål. Så med AIF på vej mod en anden halvleg hvor de skulle spille i modvind og dermed måtte forvente at få det svære, skete der det der ikke måtte ske. AIF får ikke passet sin markeringsopgave i forbindelse med et hjørnespark, hvilket resulterer i at en Brønderslev spiller alt for nemt kan heade bolden ind til 1-0.
Anden stod som nævnt på modvind, men det skulle vise sig ikke at være så slemt som frygtet. Det var naturligvis svært i forbindelse med målspark og lignende, men i angrebsspillet var det en fordel at bolden ikke løb fra en. Og det blev netop en bold i dybden fra Møller 10 minutter inde i anden halvleg, der sendte Christopher afsted i en friløber, hvor han med stor kølighed trækker venstre om målmanden og ligger bolden ind i det tomme mål til 1-1.
AIF var med igen og begge hold jagtede nu at få mere ud af kampen. Det resulterede i masser af figth men knap så meget godt spil. AIF havde derfor svært ved at få kvalitet nok i spillet til at skabe chancer.
Brønderslev fik dog heller ikke de store muligheder, så det begyndte så småt at ligne en 1-1 kamp, da en gang klumpspil/tacklinger 10 meter fra AIF feltet, pludselig resulterer i en dyb bold i feltet. Mark kan lige nøjagtig ikke nå ud til den og Brønderslev angriberen sparker med stor sikkerhed bolden forbi Mark og ind i målet til 2-1.
Få minutter senere lykkedes det modstanderen, ligesom i Birkelse, at lukke kampen på en dødbold. Denne gang er det et hjørnespark der med hjælp fra vinden får lov at ryge direkte i mål til 3-1.                            
Med et kvarter igen så det skidt ud. Men AIF fortsatte figthen og 4 minutter før tid gav det pote, da bolden bliver spillet dybt i højresiden, hvor den bliver spillet ind til Jonas, som flot trækker uden om en modstander og ligger bolden mellem benene på målmanden.
AIF jagtede udligningen men måtte sande at tiden løb ud inden der kom yderligere chancer.
Med 2 nederlag i træk må det konstateres at AIF er at finde i bunden af rækken. Oven i det er skadeslisten ved at se meget kritisk ud, hvorfor det må siges at være en svær periode AIF går i møde, med kampe mod Nørhalne og Saltum som de næste.

 

Birkelse - Arentsminde (Serie 3)

 
Birkelse for stor en mundfuld for AIF i sæson debuten.
Birkelse lagde skærtorsdag græs til årets første serie 3 kamp. Birkelse, som AIF har skiftet bekendtskab med i serie 5, havde ligesom AIF gjorde sidste år, taget turen direkte op gennem serie 4. Men i modsætning til AIF har Birkelse skiftet det meste af holdet ud siden AIF mødte dem i serie 5. Og det kunne tydeligt ses på kvaliteten.
Birkelse var fra start af det bedste hold. De var gode på bolden og gav minimalt plads til at AIF kunne få lov at spille. Dog var AIF fra kampens start besluttet på at der skulle arbejdes igennem, hvilket blev AIF’s varetegn i denne kamp.
Men Birkelse var dygtige til at bevæge sig rundt på banen, og altid udnytte de rum som AIF efterlod. Dette betød at AIF hele tiden kom en halv meter efter. Birkelse lykkedes på den måde også flere gange med at få spillet rundt om vores angreb og efterfølgende midtbane. Men det blev som oftest ikke rigtig farligt.
Med Birkelse som holdet der sad på kampen, var det heller ikke unaturligt at det skulle være dem der kom foran. Og det skete også, dog på en noget træls måde. Birkelse har hjørnespark som de slår ind ved forreste stolpe. Her kommer Morten først på med hovedet, men bliver angrebet og ramt af en modstander med foden. Klart frispark i min bog, men dommerens fløjte forblev tavs. Den løse havner efterfølgende på kanten af feltet, hvor Birkelse havde en mand, der både nu og senere skulle vise sig at have et godt langskud. Han får den således lagt uden om Marks rækkevidde til 1-0 efter 20-25 minutter.
Målet ændrede som sådan ikke kamp billedet. Men AIF lykkedes mere og mere med at arbejde sig ind i kampen, dog uden på nogen måde at få overtaget. Kort efter er AIF dog tæt på at forære hele kampen væk, da Gren og for en stund tilbagevendte Kristian Forby ikke får afviklet et indkast ordentligt, hvilket resulterer i en bold der bliver slået ind til en enlig Birkelse angriber. Kun en dårlig førsteberøring gør at hans afslutning bliver presset til at gå forbi mål.
AIF kom fortsat ikke til de store chancer, men måtte nøjes med det løse samt dødbolde, som birkelse højdemæssigt havde en klar fordel i. Men med ca. 10 minutter igen af første halvleg lykkedes det Christopher i et en-mandspres at erobre bolden fra Birkelses 2 midtstoppere. Desværre bliver han presset ud i en spidsvinkel til en venstrebens afslutning, og må nøjes med et hjørnespark.
Pausen blev brugt til et system skifte, hvor AIF gik over i 4-4-2. Dette var for at få lagt bedre pres på Birkelses 2 midtstoppere som havde fået for meget plads til at spille bolden i første halvleg. Dette gjorde at Birkelse var mindre bold besiddende i anden halvleg. Men dog fortsat holdet i teten.
Derfor var det næste mål også meget vigtigt, for med 2-0 ville det se umådeligt svært ud. Og det lykkedes også fortsat AIF at holde Birkelse fra de oplagte målchancer. Desværre var det ikke nok. For et kvarter inde i anden halvleg smider samme mand som scorede til 1-0, et langskudsdrøn af sted fra midten af AIF’s bane halvdel. Det ryger med høj kraft henover hovedet på Mark og ind under overliggeren til 2-0.
Og det skulle blive endnu værre for AIF. For i det AIF giver bolden op igen, sætter Birkelse pres på og erobre et hjørnespark. Har lykkedes det Birkelse at vinde 2 hovedstødsdueller i træk og gøre det til 3-0.
Kampen synes afgjort, men AIF viste fortsat god moral og arbejdede benhårdt. AIF begyndte så småt at kunne true Birkelse en smule, og der var flere chancer for at der kunne være blevet åbnet op for kampen. Først ved Bob der tager et skarpt træk inde i feltet inden han bliver ramt af en modstander. Men igen måtte AIF sande at dommeren ikke fløjtede AIF’s vej i et par afgørende situationer. Det gjorde han dog kort efter hvor en Birkelse spiller måtte 10 minutter på sidelinjen pga brok. Dette brugte AIF til at udbygge det lille momentum, og det betød at det nu var en kamp som bølgede frem og tilbage, men nu med AIF i teten. Med må 10 minutter igen kom den største AIF chance i kampen. Den kom efter et frispark hvor Birkelse slet ikke får kommunikeret om hvem der skal cleare, og bolden ryger ned for en helt fri Gren der på kanten af det lille felt skal ligge den ind i et næsten tomt mål. Desværre bliver bolden sparket en halv meter over og det synes at slukke et hvert håb for AIF, der dog fortsat klør på.
Og AIF fik da også lov at pynte på resultatet. Fernando bryder godt igennem i venstre siden og ligger et glimrende indlæg til en helt fri Quang der sikkert header den ind ved bagerste stolpe til 1-3. Men med kun 15 sekunder tilbage kunne AIF ikke nå yderligere og måtte tage hjem med et 3-1 nederlag.
Kampen var på forhånd forudset som en kamp om nedrykning. Men med Birkelses niveau må man forvente det ikke er der de kommer til at ligge i tabellen. Samtidig må det siges at Birkelses sejr var fuldt fortjent, da de var det bedste hold, og at det var en acceptabel præstation af AIF, at holde kampen så åben at det i sidste ende kun var de små marginaler og skarpheden, samt enkelte dommerkendelser som reelt afgjorde kampen.
Så ingen grund til at hænge med næbet trods nederlag i sæson debuten. Der er heldigvis mulighed for at rejse sig igen allerede mandag hvor endnu et oprykkerhold, i form af Brønderslev byder op til dans i Arentsminde. Hvor AIF for indviet sit nye hegn som er sat op på kamp banen.

 

Arentsminde - Skovsgaard (serie 3)

 
Arentsminde skuffer endnu engang sit hjemmepublikum, og skal ud i afgørende sidste kamp.
Arentsminde spillede lørdag hjemme mod Skovsgaard, som AIF lidt overraskende havde slået 4-1 i første kamp. Skovsgaard har dog vist sig at ligge noget dårligere til i tabellen end forventet, og før denne kamp var de således kun 1 point foran AIF, og dermed fortsat med i nedrykningskampen. Skovsgaard har igennem sæsonen haft meget svært ved at score mål, da deres normale første angriber har været meget ude. Han var dog med i denne kamp, hvilket var et klart plus for Skovsgaard.
Skovsgaard kom bedst fra start, og Arentsminde havde, som så ofte før desværre, svært ved at stemple ordentligt ind i kampen. Dog lykkedes det ikke Skovsgaard at udnytte deres overtag.
Midt i første halvleg sker dog en AIF-fejl som bare ikke må ske. Steffen som spiller central midt, har i forbindelse med en nærkamp trukket en skade. Han får haltet tilbage på sin plads på midten, men halter fortsat rundt. AIF er i boldbesiddelsen og spiller bolden ind over midten, hvor Bob lader den kører gennem benene og videre til Steffen. Steffen står dog plantet som et træ og ømmer sig, hvilket gør at Skovsgaard med største lethed kan slå kontra mod et 100 % uorganiserede AIF hold, da både backs og midtbane slet ikke er placeret til et boldtab i denne situation. Bolden spilles hurtigt dybt, hvor Skovsgaards spidsangriber nemt gør det til 1-0.
Hvorfor Bob ikke har set Steffen er skadet, og hvorfor Steffen ikke forsøger at forhindre en så farlig situation skal være usagt, men urutineret var det i hvert fald, og AIF skulle nu arbejde op af bakke.
Chancerne kom dog, i ganske stor grad endda. Først da Christopher bliver spillet helt fri på et indlæg ved bageste stolpe. Hovedstødet bliver dog dirigeret ved siden af mål. Kort efter er det Nik der stiger til vejrs efter et hjørnespark. Her passerer bolden dog ligeledes akkurat forbi stolpen.
Kort før pausen må Nik indkasserer et korrekt gult kort, da han mistimer en bold, han efterfølgende får stoppet med hånden. AIF går til pause nede med en mand og et mål. I pausen ændre AIF over i en 442 opstilling, for at forsøge at ligge mere pres på Skovsgaard, og for at imødekomme at Skovsgaard havde haft succes med at sparke lange bolde henover AIF midtbanen.
Ændringen var dog ikke for alvor udslagsgivende. Det var fortsat en lige kamp, hvor AIF jagtede og Skovsgaard roligt lod tiden gå, og var fuldt med i kampen. Det medførte bl.a. at Christopher måtte se endnu et hovedstøds forsøg strøg ved siden af mål.
Det var dog tæt på at blive afgjort 10 min inde i anden halvleg, hvor Skovsgaard får spillet igennem i deres højre side og spiller den fladt indover til bageste stolpe, hvor der står en helt fri Skovsgaard spiller. Flere af de sort-gule er begyndt at juble, men en svag afslutning, og en suveræn refleks af Mark i målet resulterer i at AIF fortsat kun er bagud 1-0.
Det var dog en stakket frist, for da kampen havde rundet en time stiger en Skovsgaard spiller højst til vejrs, og viser de hovedstødsevner som AIF i flere omgange havde manglet på dagen, og pander den ind til 2-0. Og skidt skulle blive værre, for 1 min senere stiger temperamentet Fernando til hovedet, da han trods 2 advarsler fortsat brokker sig over dommeren. Gult kort og AIF 10 min i undertal.
Dog laves der ikke mine til at give op. AIF viser i takt med at der bliver mindre og mindre at tabe, mod til at gå op at presse modstanderen. Selv med en mand i undertal. Men det er 3 mål der skal scores, så da AIF bliver 11 mand er der kun en vej, og når det ikke bliver omsat, ja så koster det nogen gange i den anden ende. Og det gjorde det også her. Skovsgaard slår en dobbelt kontra, hvor Mark først får clearet den ene bold op af banen, men da midtbanen fortsat ikke er nået på plads, kan Skovsgaard igen kører på, og efter endnu en redning af Mark, sende den løse bold i nettet til 3-0.
Kampen var dermed definitivt afgjort. AIF kløede dog fortsat på, men alle vidste at det kun var for syns skyld. I sidste minut lykkedes det sågar Skovsgaard at gøre det til 4-0, da de erobre bolden i AIF højre siden, og slår et dårligt indlæg til bageste stolpe, som det ser ud til Mark nemt kan gribe. Han misser dog sit indgreb og en Skovsgaard spiller kan nemt lukke kampen til slutresultatet 4-0.
Meget skidt måde at lukke af på hjemmebane, hvor det i år kun er blevet til 4 point i 7 kampe. Heldigvis tabte Tranum endnu engang, og sidder således fortsat på nedrykningspladsen lige under AIF.
AIF møder i sidste runde Nørhalne på Nørhalne stadion. Kun en sejr kan sikre AIF overlevelse i serie 3, ellers vil vi være afhængige af at Saltum tager point mod Tranum.

 

Arentsminde - Fjerritslev (serie 3)

 
Arentsminde kæmper bravt, men må endnu engang se Fjerritslev nuppe sejren, grundet trælse mål.
Tirsdag aften lagde Arentsmindes træningsbane græstæppe til kampen mod Fjerritslev, som skulle bruge en sejr, for at hænge på Saltum i toppen. Samtidig kunne AIF med en sejr, stort set sikre sig endnu en sæson i serie 3.
Det var 2 hold som ønskede at spille fodbold, og som begge kom med noget af det bedste de har. I første halvleg skiftes holdene lidt til at have momentum, men mest Fjerritslev, da AIF havde svært ved at få holdet skubbet med frem til de hurtige kanter, og der samtidig kom nogle uprovokerede fejlafleveringer, som satte AIF under pres. Man kan vel sige at når Fjerritslev havde momentum, så fik de AIF lidt på hælene, hvorimod Fjerritslev nok har følt sig rimelig solide i de perioder AIF havde momentum.
Og Fjerritslev kom da også foran. Efter hurtigt op spil igennem vores højre side, får de spillet bolden ind midt i banen, her får en af deres midtbane spillere en smule plads, til at afslutte. Skuddet bliver dog ikke det helt vilde, hverken med fart eller præcision, det til trods har jordfræseren akkurat fart nok til at ryge forbi Mark der ser den sent. 1-0 til Fjerritslev.
Fjerritslev defensiven står som altid kompakt, og det er tydeligt at se hvorfor de har lukket færrest mål ind i rækken. Derfor kommer der heller ikke de helt store AIF chancer i en første halvleg, hvor kamp billedet var skræmmende identisk med den sidste kamp mod Fjerritslev.
Anden halvleg er det samme billede. Dog blev pausen brugt til at skifte Peter Eriksen ind på den centrale midt, og allerede i første aktion driver han bolden frem gennem midten, inden han lobber den over det centrale forsvar til Jonas, der dog ikke får en afslutning på inden han bliver tacklet. Men Fjerritslev må føle sig i kontrol, og AIF får kun i perioder sat struktur på deres spil. AIF kanterne var ved at være løbet trætte, hvorfor det blev tid til lidt udskiftninger. Her kunne det blive til et comeback til den levende AIF legende Thomas, som har været ude det meste af efteråret med en skade.
Det gav dog ikke bonus i første omgang, for Fjerritslev lykkedes igen med at ramme AIF, i en situation hvor vi ikke er nået på plads. Denne gang er det med gennembrud i vores venstre side, hvor de får slået et indlæg helt til bageste stang. Her kommer en Fjerritslev spiller på bolden lige for næsen af Brander, og header den retur til den fjerneste stolpe, forbi mark og i målet til 2-0 midt i anden halvleg.
Før kampen vidste vi, grundet Fjerritslevs gode defensiv, at vi skulle undgå at komme bagud. Så med 2-0 scoringen så det meget svært ud. Det til trods gav AIF dog ikke op. Tværtimod blev det et stormløb mod Fjerritslevs mål. Og især da AIF fjernede den defensive midt og smed en ekstra angriber ind med 15 min igen, stod der AIF på alt.
AIF får kombineret godt, alle fejl er næsten forsvundet fra spillet, og det lykkedes også at skabe chancer. Den ene på et hjørne spark hvor Peter kommer højst og får den headet på undersiden af overliggeren. Desværre blev bolden på den forkerte side af målstregen. Med 8 min igen lykkedes det alligevel Peter at komme på måltavlen, da han langt ude fra sparker på mål. Bolden ryger forbi en stillestående keeper og via stolpen i mål til 1-2.
Dette blev startskuddet til rent AIF pres, hvor backs og midtbane var langt oppe på modstanderens bane halvdel og alt blev generobret, og det som ikke gjorde, kunne Morten ene mand stå nede bag ved og få sparket frem igen. Der blev kombineret flot og chancer blev skabt, med hjørnespark og løse bolde til følge. En af de løse bolde faldt ned i højre siden, hvor Moreau fra sin højre back kom stormende frem, og med flugter tvang keeperen ud i en god redning.
Da alle mand er presset frem i de døende sekunder får Fjerritslev sparket bolden langt op af banen, her lykkedes det for første gang Fjerritslev at få fat i den, og de fik trukket et frispark. Trods der kun var 5 mand i AIF feltet i alt, blev bolden sparket ind over, hvor banens mindste spiller kunne stige op mellem Mark og Gren, der ikke havde fået afstemt hvem der skulle tage bolden, og gøre det til 3-1. Målet var dog lig gyldigt, for dommeren fløjtede af inden AIF nåede at give bolden op igen.
Flot AIF kamp, men Fjerritslev var bare den tand skarpere hvor for sejren var fortjent.

 

Tranum - Arentsminde (serie 3)

 
AIF indkasserer spinkelt nederlag, hvilket på ny åbner bundstriden op.
AIF skulle søndag middag til Tranum, hvor en sejr ville sikre endelig overlevelse. Ligeledes var Tranum, som var 5 point under stregen, tvunget til at hente en sejr, hvis de ville holde liv i håbet om overlevelse.
AIF var til kampen uden flere spillere, deriblandt 4 offensive spillere. Dette kunne tydeligt ses på AIF’s spil, som var temmelig tandløst. Kampen startede rodet, med et Tranum hold der havde det fint med at slå lange bolde, og et AIF hold der ikke kunne få deres spil til at fungere. Derfor blev kampen meget på Tranums præmisser, med en del dødbolde, nærkampe, luftdueller og løse bolde til følge.
Men lad det være sagt med det samme, der kom ikke mange chancer at skrive hjem om. Men lidt var der da. Fx da Bob bliver spillet dybt i højre siden midt i første halvleg, her finder han en fri Fernando i bageste område. Men Fernando’s hovedstød tager sidenettet. Det samme gjorde Jonas afslutning da han kom fri i højre siden.
Men en rodet første halvleg sluttede uden mål. Anden halvleg var begge hold en smule skarpere. Tranum fik lidt mere bid i deres dueller, hvor de på dødbolde blev farligere. Det betød at Mark 2 gange måtte hive en redning frem i farlige situationer. AIF fik mere gang i boldomgangen, og kunne i venstre siden finde gode kombinationer.
Men det var kun periodevis AIF fik det til at fungere, og det blev aldrig rigtig farligt. En kedelig, men intens kamp så ud til at skulle slutte mål løst, hvilket havde været fint for AIF, da der så fortsat havde været god luft ned til stregen. Men sådan skulle det desværre ikke gå, for med ca. 15 minutter tilbage vil Jesper helt upresset spille en bold videre til Ulrik, desværre bliver afleveringen helt skæv, så en Tranum spiller kommer først på, sender den direkte i dybden, hvor Tranumspilleren får en fri løber. Han prikker sikkert bolden forbi Mark til 1-0.
Målet betød naturligvis at AIF skulle op at udligne, og som det sker så ofte i sådan en situation, så trækker Tranum sig tilbage, og AIF blæser til angreb. Sindene var godt oppe at kører det sidste kvarter, hvor alt for meget tid gik med frispark og lignende, og for lidt på effektivt spil.
Dog var AIF ”tæt på” allerede få minutter efter, da Møller bliver ramt på benet i feltet, i det han aflevere bolden. Dommerens fløjte forblev dog tavs, men flere Tranum spillere udtrykte lettelse over at de slap fra den.
AIF smider folk frem til sidst, men kan ikke få kvalitet i de afgørende aktioner, og da 2 af de sidste 3 minutter bliver brugt ved AIF’s hjørneflag, så løb tiden ud for AIF, og 1-0 nederlaget var en realitet.
Med nederlaget er AIF faktisk rykket op på 5 pladsen. Det skyldes at AIF er bedre indbyrdes end Skovsgaard som ligger med samme antal point. Der er fortsat 2 point ned til stregen.

 

Arentsminde - Aggersund (serie 3)

 
AIF de mest effektive, da de sikrer sig matchbold til overlevelse ved at slå bundholdet Aggersund.
Lørdag eftermiddag tog AIF, foran et talstærkt hjemmepublikum der havde trodset de hidtidige dårlige resultater på hjemmebanen, imod Aggersund, som med 6 point op til netop Arentsminde over stregen, var presset til at hente en sejr.
Og det var da også Aggersund som startede bedst, da AIF tydeligt var på hælene i starten af kampen. Inden for det første kvarter lykkedes det således Aggersund at ramme trekantssammenføjningen på et langskud samt tvinge Mark ud i en redning, helt oppe i hjørnet. Ikke engang da Jesper får lavet et straffespark i en farlig situation, som så afklaret ud, kunne Aggersund få det omsat til mål. Et svagt spark blev overbevisende reddet af Mark og Moreau kom først på returen.
AIF kunne tydeligvis ikke finde melodien i starten, men hvad der lignede en lang kamp for point, blev på få min vendt. AIF får et indkast i højre siden, her bliver bolden sendt i fødderne på Møller, som trodser det faktum at han er omringet af venner og fjender og dribler bolden ned til baglinjen, hvor han med et præcist indlæg spiller Steffen helt fri i feltet, hvor han nemt kan gøre det til 1-0.
Kort efter det i venstre siden Møller er på spil, her bliver han spillet fri tæt ved baglinjen, hvor han trækker ind i feltet og sender en hård afslutning afsted. Den kunne målmanden kun halvklare, og Christopher kunne nemt sætte de lange lokker på bolden og gøre det til 2-0.
Hurtigt efter er det endnu engang Møller, der ved et Aggersund opspil bryder bolden på midten, her tager han få træk, inden han spiller den dybt til en helt fri Jonas, der inde i feltet nemt ligger bolden forbi målmanden til 3-0.
Kampen var på under 5 minutter vendt fra at Aggersund var farligst til at AIF førte 3-0. Dette betød naturligvis at AIF kunne få mere ro på deres spil, samtidig med at bundholdet Aggersund endnu engang måtte føle hvordan det er at ligge i bunden, hvor alt bare går modstanderens vej.
Resten af halvlegen er med AIF i kontrol, uden der kom yderligere udbytte af det. Anden halvleg begyndte dog lidt som første, uden at Aggersund kom til nogen nævneværdige chancer. AIF havde også lidt at gi af, så der var ikke nogen tegn på nervøsitet. Aggersund smed mange folk frem, og brugte lange bolde. Til disse fysiske dueller havde Aggersund en fordel, og da de også fik tilkæmpet sig flere frispark, var det naturligt at Aggersund kunne komme til chancer på denne måde. Og det gjorde de også efter 10-15 min, hvor de på et frispark, hvor Mark kommer til kort i en fysisk hård luft duel, og Aggersund nemt kan sparke bolden i det tomme mål efterfølgende til 3-1.
Målet gør dog ikke AIF nervøse, for hvor Aggersund smider lange bolde frem, og smider en del spillere frem også, så giver det AIF oceaner af plads på midten, hvor det måtte være et spørgsmål om tid, hvornår AIF kunne komme yderligere foran. Og det skete da også 10 min senere, hvor Steffen efter AIF opspil, sparker den ind fra 30 meter, på en målmand der ser lidt skidt ud i situationen.
4-1 målet dræber endegyldigt kampen, og kort efter kan Jonas efter han modtager bolden i feltet, flot trække forbi en modtander og målmanden, og ligge den sikkert i målet til 5-1. Et flot opspil der ender ved Christopher på højrekanten, hvor han sender et godt indlæg ind til Fernando, som lukker kampen til hele 6-1.
Med sejren ligger AIF fortsat nr 6, lige over stregen, men er nu pointmæssigt helt oppe midt i række, hvor der kun er 1 point til 3-pladsen.
Næste kamp er mod det andet bundhold Tranum, som tidlig søndag eftermiddag, skal slå AIF for at holde liv i deres håb om overlevelse. Samtidig kan AIF endegyldigt sikrer sig overlevelse med en sejr.

 

Saltum - Arentsminde (serie 3)

 
Arentsminde genrejser sig ved solid holdpræstation, og spolerer det for rækkens tophold.
Søndag eftermiddag tog Saltum imod Arentsminde, der netop havde indkasseret 2 nederlag på stribe efter et par forfærdelige indsatser. Det lå derfor ikke i kortene at det var AIF der skulle ud at dominere eller sejre i kampen. Slet ikke når AIF samtidig var ramt af en del afbud, der betød vi kun var 13 mand, hvor af vi havde hentet rutinerede kræfter ind for at hjælpe. Fokus var derimod på at sikre fremgang, især i forhold til at få noget spille glæde tilbage på holdet.
Intet desto mindre var det AIF, der i den nye formation 433, viste sig at være farligst. Saltum havde bolden en del, men kunne ikke spille sig igennem den kompakte AIF defensiv, og de lange bolde de forsøgt sig med, fik AIF bedre og bedre styr på som kampen skred frem. Til gengæld fik Saltum defensiven aldrig rigtig styr på en AIF offensiv som var i hopla. Især i omstillingerne viste det sig at være en klar fordel at have 3 mand fremme, mod Saltums svageste led: forsvaret.
Vi skulle således kun ca. 10 min ind i kampen før AIF sender det første chok igennem Saltum, som havde forventet 3 nemme point, her spiller AIF hurtigt op igennem højre siden, inden bolden havner ved Jonas som får afsluttet på kanten af feltet. Bolden rammer indersiden af stolpen og triller langs stregen, men mens alle andre holder vejret, beslutter den altid iltre Fernando for at ende sin måltørke da han sætter alt ind på at komme foran forsvareren og sparke sit fjerde sæsonmål ind til stillingen 1-0.
Saltum pressede på og fik en del dødbolde til følge, men AIF lykkedes med at afværge dem. Og efter ca. 20 min kunne AIF slå en kontra efter fodboldens ABC. Bolden bliver spillet op i fødderne på Jonas, der får den vendt ud på kanten til Fernando, som spiller Christopher helt fri på den modsatte kant, her tager han flere træk helt ind i feltet og laver en fræk skudfinte på en tilbagestormende Saltum forsvarer inden han med venstre skøjten sparker bolden i nettet til 2-0.
Saltum var nu for alvor rystet og lavede en taktisk ændring der betød at deres 3 centrale midtbane spillere fordelte sig mere i længde retningen af banen. Det gjorde det sværere for AIF at dække op, så da Fernando efter en halv time løb tør for luft, var det oplagt at bringe den rutinerede Ulrik i spil på den defensive midt. Desværre hjalp det ikke i første omgang da en dårlig Saltum afslutning efter et indlæg endte med at blive opfanget af en årvågen Saltum spiller, der mod en passiv AIF defensiv nemt gjorde det til 2-1.
Kort efter var det meget tæt på en udledning da, en ellers velspillende Brander, misser en tæmning som resulterer i en friløber, som Saltum manden dog brænder på det skammeligste.
5 min før pausen får Saltum et gult kort som tager presset af AIF, der kan genfinde fodfæstet og starte en god anden halvleg, hvor det ganske vist var Saltum der havde bolden mest, men ikke evnede at skabe en eneste reel målchance. Det kunne AIF derimod da de 10 min inde i anden halvleg igen tager Saltum defensiven ude af organisation. Igen er det via opspil i højre siden, hvor bolden ender ved Jonas, der nemt ligger den videre til en helt fri Steffen på venstre siden. ENDELIG lykkedes den tidligere mangeårige AIF bomber at komme på måltavlen, da han udplacerer keeperen og gør det til 3-1.
Kampen bliver næsten lukket da Saltum igen bliver fanget, denne gang efter et hurtigt indkast i venstre siden, hvor Møller er stukket i dybden, han kommer helt ned til modstanderens baglinie og ligner en mand der er lukket inde. Men med kampens detalje og Møller selv omtaler som Berbatov stil, får han lavet tunnel på den første spiller inden han, næsten i samme træk, får sat nr mand med et skarpt træk, herfra spiller han skråt tilbage i feltet hvor Jonas tager hvad der skulle have været et træk, men Steffen havde fundet ud af hvor målet stod og kom Jonas i forkøbet og sparkede bolden i mål til 4-1. Der var fortsat en halv time tilbage af kampen, og Saltum der havde en god central midtbane, spillede og spillede men kunne absolut ikke finde nogle huller i AIF defensiven, der holdt stand resten af kampen.
4-1 blev det overraskende slut resultat der sender AIF 5 point over nedrykningsstregen, før de næste 2 runder hvor modstanderen netop er de 2 hold som ligger under stregen.
Arentsminde genrejser sig ved solid holdpræstation, og spolerer det for rækkens tophold.
Søndag eftermiddag tog Saltum imod Arentsminde, der netop havde indkasseret 2 nederlag på stribe efter et par forfærdelige indsatser. Det lå derfor ikke i kortene at det var AIF der skulle ud at dominere eller sejre i kampen. Slet ikke når AIF samtidig var ramt af en del afbud, der betød vi kun var 13 mand, hvor af vi havde hentet rutinerede kræfter ind for at hjælpe. Fokus var derimod på at sikre fremgang, især i forhold til at få noget spille glæde tilbage på holdet.
Intet desto mindre var det AIF, der i den nye formation 433, viste sig at være farligst. Saltum havde bolden en del, men kunne ikke spille sig igennem den kompakte AIF defensiv, og de lange bolde de forsøgt sig med, fik AIF bedre og bedre styr på som kampen skred frem. Til gengæld fik Saltum defensiven aldrig rigtig styr på en AIF offensiv som var i hopla. Især i omstillingerne viste det sig at være en klar fordel at have 3 mand fremme, mod Saltums svageste led: forsvaret.
Vi skulle således kun ca. 10 min ind i kampen før AIF sender det første chok igennem Saltum, som havde forventet 3 nemme point, her spiller AIF hurtigt op igennem højre siden, inden bolden havner ved Jonas som får afsluttet på kanten af feltet. Bolden rammer indersiden af stolpen og triller langs stregen, men mens alle andre holder vejret, beslutter den altid iltre Fernando for at ende sin måltørke da han sætter alt ind på at komme foran forsvareren og sparke sit fjerde sæsonmål ind til stillingen 1-0.
Saltum pressede på og fik en del dødbolde til følge, men AIF lykkedes med at afværge dem. Og efter ca. 20 min kunne AIF slå en kontra efter fodboldens ABC. Bolden bliver spillet op i fødderne på Jonas, der får den vendt ud på kanten til Fernando, som spiller Christopher helt fri på den modsatte kant, her tager han flere træk helt ind i feltet og laver en fræk skudfinte på en tilbagestormende Saltum forsvarer inden han med venstre skøjten sparker bolden i nettet til 2-0.
Saltum var nu for alvor rystet og lavede en taktisk ændring der betød at deres 3 centrale midtbane spillere fordelte sig mere i længde retningen af banen. Det gjorde det sværere for AIF at dække op, så da Fernando efter en halv time løb tør for luft, var det oplagt at bringe den rutinerede Ulrik i spil på den defensive midt. Desværre hjalp det ikke i første omgang da en dårlig Saltum afslutning efter et indlæg endte med at blive opfanget af en årvågen Saltum spiller, der mod en passiv AIF defensiv nemt gjorde det til 2-1.
Kort efter var det meget tæt på en udledning da, en ellers velspillende Brander, misser en tæmning som resulterer i en friløber, som Saltum manden dog brænder på det skammeligste.
5 min før pausen får Saltum et gult kort som tager presset af AIF, der kan genfinde fodfæstet og starte en god anden halvleg, hvor det ganske vist var Saltum der havde bolden mest, men ikke evnede at skabe en eneste reel målchance. Det kunne AIF derimod da de 10 min inde i anden halvleg igen tager Saltum defensiven ude af organisation. Igen er det via opspil i højre siden, hvor bolden ender ved Jonas, der nemt ligger den videre til en helt fri Steffen på venstre siden. ENDELIG lykkedes den tidligere mangeårige AIF bomber at komme på måltavlen, da han udplacerer keeperen og gør det til 3-1.
Kampen bliver næsten lukket da Saltum igen bliver fanget, denne gang efter et hurtigt indkast i venstre siden, hvor Møller er stukket i dybden, han kommer helt ned til modstanderens baglinie og ligner en mand der er lukket inde. Men med kampens detalje og Møller selv omtaler som Berbatov stil, får han lavet tunnel på den første spiller inden han, næsten i samme træk, får sat nr mand med et skarpt træk, herfra spiller han skråt tilbage i feltet hvor Jonas tager hvad der skulle have været et træk, men Steffen havde fundet ud af hvor målet stod og kom Jonas i forkøbet og sparkede bolden i mål til 4-1. Der var fortsat en halv time tilbage af kampen, og Saltum der havde en god central midtbane, spillede og spillede men kunne absolut ikke finde nogle huller i AIF defensiven, der holdt stand resten af kampen.
4-1 blev det overraskende slut resultat der sender AIF 5 point over nedrykningsstregen, før de næste 2 runder hvor modstanderen netop er de 2 hold som ligger under stregen.

 

Arentsminde - Trekroner(serie 3)

 
AIF skuffer igen sit hjemmepublikum og bringer sig selv helt ned i nedrykningsdynget.
Der var grill på terrassen og god stemning blandt tilskuere og spillere, før Gryden søndag lagde græstæppe til AIF’s kamp mod Trekroner. AIF skulle forsøge at rejse sig efter sidste uges lussing på hele 8-1 mod Nørhalne. Og mulighederne for dette var bestemt også gode, for i årets første kamp mod Trekroner, som var endt 2-2, lignede Nørhalne bestemt et hold som AIF kunne få point imod igen.
Kampen startede ganske jævnbyrdigt. Trekroner ville gerne slå bolde over AIF forsvaret, hvilket i flere omgange pressede AIF defensiven. AIF søgte mere bolde i fødderne, og kunne i få tilfælde få etableret angreb. Men det var tydeligt for AIF offensiven at vi manglede nogle mekanismer som tidligere havde været der. Især var det et problem at vi igen manglede en højre kant (Lasse der ellers gjorde comeback på højrekanten, trak en skade efter ganske kort tid), men de resterende offensive kræfter, såvel som de defensive der skulle starte opspillet, manglede troen og evnerne til at leverer med tilpas kvalitet. Det betød at som kampen skred frem, blev AIF spillet mere og mere modløst, og chancerne var ikke mange.
Det var det derfor for Trekroner der allerede efter få min sender bolden i nettet. Der appelleres dog fra flere AIF spillere om at den var ude over baglinjen, hvilket dommeren efter en del tøven valgte at følge, hvorfor AIF slap med skrækken.
Første halvleg var ikke særlig chancerig, men 2 hændelser tipper dog endegyldigt kampen til trekroners favør. Første situation er midt i halvlegen, hvor AIF har fået en del spillere frem i banen, hvor Bob, Gren og Moreau forsøger at kombinere sig igennem i venstre siden. Men da Moreau fejler den sidste aflevering ender det i en hurtig kontra, med en lang bold hvor Morten satser hele butikken i en tackling han kommer klart for sent i. Det kostede 10 minutter på sidelinjen, og bragte AIF i modgang.
Det kostede dog ikke på måltavlen, men AIF var presset og kunne kun trække luft enkelte gange hvor det lykkedes at sætte Christopher op i dybden mod Trekroners forsvar, der ikke havde helt samme hurtighed.
Kort før pausen kommer målet til Trekroner dog. Morten fører bolden frem i banen, og ligger den i fødderne af Bob, som fejler sin aflevering, hvilket igen giver en hurtig kontra til Trekroner. Med Morten ude af position er det Møller som jagter Trekroners spydspids, en duel han ser ud til at klare på sin hurtighed, men et smart træk af Trekroner angriberen bringer ham fri til afslutning hvor han gør det til 1-0.
Anden halvleg ændrede ikke forløbet. AIF spillet fungerede ikke og frustrationerne blev tydeligere og tydeligere og flere AIF spillere viste decideret dårlig attitude.
Midt i anden halvleg kommer så det der ligner afgørelsen, da AIF mister bolden i venstre siden, hvor Bob forgæves appellere for et frispark for hånd på bolden. Det forkerte AIF fokus udnytter Trekroner til at bryde igennem over i vores venstre side, hvor der bliver slået et godt indlæg mod bageste stang, hvor Moreau intet kan stille op mod Trekroner spilleren der sikkert pander den ind til 2-0.
AIF forsøgte sig med taktiske tiltag og gik til sidst også over til at spille med 3-mands forsvar, men AIF spillet fungerede bare ikke. Dog var der enkelte situationer der kunne have åbnet kampen. Bl.a. da Christopher tydeligt bliver revet i armen i en duel inde i feltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs.
Med ca. 5 minutter tilbage gik situationen fra slem til værre, da Bob sparker bolden væk efter dommeren har fløjtet, hvilket kostede ham et gult kort, da han efterfølgende ikke kunne holde munden lukket kostede det yderligere et gult kort, og dermed rødt kort og karantæne i næste kamp.
Ca. 1 min før tid kom den absolut sidste chance for comebacket, da Trekroner målmanden tager bolden op i hænderne 2 gange, hvilket giver et indirekte frispark. Desværre bliver den sparket i muren, og kampen slutter 2-0 til Trekroner.
AIF er dermed på kun 2 kampe gået fra et midterhold med tro på tingene, til et hold der pludselig ikke kan finde sig selv og med en moral som er helt i bund. Forhåbentligt kan spillet og moralen blive løftet igen hurtigt, for der er nu kun 2 point ned til stregen.
Næste kamp er på søndag kl 17.15 i Saltum, som er nr 1 i rækken.

 

Arentsminde - Nørhalne(serie 3)

 
Top og bund bliver adskilt da Nørhalne flår AIF’s organisation fra hinanden.
Lørdag eftermiddag tog AIF hjemme imod Nørhalne i en kamp der på papiret så ganske lige ud, mellem de 2 oprykker hold, der lå med henholdsvis 8 og 10 point. Desværre skulle det vise sig slet ikke at være tilfældet på dagen. Nørhalne starter kampen bedst, og har held med at bringe AIF organisationen i ubalance, ved at deres forreste spillere trækker ned i banen, og trækker AIF forsvarerne med, hvilket gav plads til at Nørhalnes midtbane spillere kunne løbe i dybden. Dette gjorde Nørhalne til nærmest perfektion, og det betød AIF hele tiden halsede efter med at lukke huller.
Især AIF’s backs blev bragt ud af organisationen, hvilket betød at midterforsvarerne ligeledes måtte forlade deres normale områder for at rydde op. Således gik der heller ikke mere end 5-10 min før Nørhalne fik udbytte af deres gode start. Et godt opspil igennem vores højre side, resulterer i et indlæg på kanten af feltet, til en Nørhalne spiller der ligger bolden ind lige under overliggeren til 1-0.
Dette fik dog ikke AIF til at give op, og kampen kunne med lidt marginaler have gået anderledes, for kort efter scoringen er det først Møller der med en solo præstation kommer igennem Nørhalne forsvaret og før sin afslutning forbi målmanden, men desværre lige akkurat forbi stolpen også. Christopher der stod ved fjerneste stolpe lignede en mand der godt kunne hav nået at dirigere bolden det sidste stykke, men troede fejlagtigt at bolden selv gik i mål. Kort efter er det igen Møller som er på spil, da han modtager en løs bold små 10 meter fra feltet midt for mål, han tager en berøring og flugter efterfølgende til den hoppende bold. Bolden kommer med pæn kræft uden målmanden når at reagere, og har kurs mod hjørnet, desværre rammer den klokkerent i trekantssammenføjningen og springer i spil igen.
De 2 chancer var dem der kunne have forandret kampen i første halvleg, for der stod Nørhalne på resten. Flere AIF spillere tabte langt flere dueller end de burde, og vi sad generelt bare efter vores modstandere. Da Brander må udgå pga sygdom som han havde døjet med op til kampen, gjorde det ikke defensiven bedre, da vi var ved at løbe tør for spillere. Således betød det at de 2 normale angribere Steffen og Fernando spillede vores kanter i store dele af den resterende kamp.
Nørhalne fik fortjent, om end de også havde marginalerne med sig i et par situationer, gjort det til hele 4-0 inden pausen, og det var således et slagent og tynget AIF hold der gik til pause. Der blev aftalt at skubbe højere op og presse Nørhalnes bagkæde, så de ikke fik så nemt ved at spille den ud, nu de også kom i modvind.
AIF kom meget bedre ud til anden halvleg og taktikken lykkedes egentlig, hvilket også allerede 5 min inde i anden halvleg giver udbytte, da Christopher via højre kanten ligger et klogt indlæg bagud i feltet til Peter der sikkert ligger bolden i mål til 1-4.
Dette gav AIF en tro på at et comeback ikke var umuligt. Og da Peter få minutter senere trak et gult kort på en modstander, blev troen hurtigt forstærket. Men lige så hurtigt forsvandt troen igen, for få minutter senere skal Mark ud at cleare en bold, men i tæt duel med Morten og en angriber, får han sparket bolden direkte i maven på Morten, hvor efter Nørhalne angriberen nemt kan ligge bolden i mål.
Lige efter får Steffen et gult kort da han kommer for sent i en duel med målmanden, og den tro der netop var opstået forsvandt som dug for solen.
AIF blev modløse, frustreret og flere spillere havde slet ikke viljen til at trække dem selv op, i det der må siges at blive den ringeste AIF præstation i længere tid. Nørhalne havde derfor nemt ved at kører kampen hjem med hele 8-1.
AIF havde reelt kun 2 gange 10 minutter hvor vi følte vi var med i kampen, derudover var Nørhalne os overlegne, både fordi de spillede godt, men bestemt lige så meget fordi AIF spillerne havde en fejl margen som var langt over vanligt niveau.
Med nederlaget og de andre resultater i gruppen, er der nu for alvor kommet en opdeling mellem top og bund. Saltum er stukket af med hele 18 point, og de jagtes af Fjerritslev og Nørhalne som begge ligger med 13 point.
Et stykke efter kommer Skovsgaard med 9, AIF og Trekroner med 8 og i bunden har vi Tranum med 6 og Aggersund med 5. Værd at bemærke er dog at de 2 nederste hold har spillet en kamp mere end alle de andre.
AIF’s næste kamp er hjemme mod Trekroner som vi i første kamp spillede 2-2 imod. Med en sejr kan AIF muligvis tilbage erobre 4 pladsen og med sikkerhed bringe sig hele 5 point over nedrykningsstregen.

 

Skovsgaard - Arentsminde(serie 3)

 
Arentsminde hiver største sejr i sæsonen i uvejret.
Det var tydeligt at kalenderen sagde efterår, da AIF lørdag drog til Skovsgaard for at spille en på papiret svær kamp mod serie 3 forhåndsfavoritterne fra Skovsgaard. Regnen tog dog hurtigt af, men efterlod en fortsat vind på langs af banen som i første halvleg arbejdede i Skovsgaards favør.
Starten af kampen var dog ganske jævn, med et lille overtag til det fysisk og nærkampslystne Skovsgaard hold, der ikke var bange for at slå bolde mod AIF defensiven. Men de fleste bolde blev afværget af forsvarerne eller røg med hjælp fra vinden hele vejen ned til Mark.
Skovsgaard ønskede i det hele taget ikke at spille sig frem igennem banen, men foretrak det mere direkte spil, hvor bolden blev slået over midtbanen. AIF spillede derimod sit vanlige spil, hvor man ønskede at spille bolden frem. Dette lykkedes dog Skovsgaard at presse AIF en del i starten, hvorfor spillet sjældent blev kontrolleret i længere tid af gangen. Men de gange det lykkedes at få bolden spillet frem i de forreste geledder blev det flere gange farligt.
Farligst blev det midt i første halvleg, hvor Christopher modtager bolden med ryggen til mål midt på banen, hvor han vender og driver bolden frem forbi flere Skovsgaard folk og kommer helt ind i feltet. Desværre stod afslutningen, der bedst kan betegnes som en aflevering til målmanden, slet ikke mål med resten af den flotte aktion.
Men det var Skovsgaard som var farligst i første halvleg, hvor de fik fremtvunget en del dødbolde, primært via hjørnespark. Så da Bob efter en halv time måtte indkassere et dumt gult kort for brok, og dermed sande at han missede 5 måneder i træk uden dumme gule kort, som kun havde krævet en dag mere, blev det for alvor svært for AIF at holde Skovsgaards fysik tilbage, da de nu naturligt fik yderligere dødbolde.
Heldigvis blev langt de fleste af deres dødbolde sparket uden højde og kunne cleares ved forreste stolpe. Men de gange hvor den kom med højde på og Skovsgaard havde placeret 4 høje gutter lige omkring Mark, der blev det dødsens farligt. Tættest på var det da et hjørnespark rammer overliggeren og danser omkring stregen. Om det var den ene eller anden side af stregen skal være usagt, men et var sikkert, dommerens fløjte forblev tavs.
Det gjorde den til gengæld ikke da Skovsgaard bryder igennem til skud på kanten af feltet. Det kunne Mark kun halvklare hvorfor bolden ryger ud til en helt fri Skovsgaard spiller, der kan sparke den i det tomme mål. Men dommeren annullerede målet helt korrekt for offside.
Det var et presset AIF hold der gik til pause, men som alligevel havde troen på at der kunne komme point med hjem. Og den tro blev kun forstærket da anden halvleg gik i gang, hvor det hurtigt blev klart hvor stor en betydning vinden egentlig havde haft. AIF begyndte da også hurtigt at kombinere sig igennem til chancer, og der gik under 10 min inden der kom udbytte af overtaget.
Møller står med et par modstandere i ryggen i højre ide af feltet, men lykkedes med smarte træk at komme til baglinjen hvor han slår en flad bold ind til en fremstormende Jonas ved forreste stolpe, som nemt kan gøre det til 1-0.
Kort efter så Skovsgaard defensiven meget skidt ud da en bold er på tilbage mod en fremstormende keeper, men helt uprovokeret bliver den rettet af af en forsvarer lige for næsen af målmanden der ikke kan nå den løse bold, der nu triller mod baglinjen tæt ved målet. Det har den altid årvågne Bob selvfølgelig læst, hvorfor han nemt kan sparke bolden i det tomme mål til 2-0. Hvad der før pausen lignede en svær opgave at få 3 point med fra, så pludseligt yderst muligt ud.
Skovsgaard kunne ikke for alvor komme med noget modsvar, AIF havde kontrol over spillet og Skovsgaard forsøgte sig forgæves med lange duel bolde, som når de vandt, ikke kunne omsætte til noget brugbart. Det blev derfor en kamp hvor AIF forsøgte at få bolden på jorden og Skovsgaard gerne ville have den i luften.
Men lige lidt hjalp det for Skovsgaard, da det var en kamp hvor AIF var bedst og samtidig havde marginalerne med sig. Således spilles Christopher i dybden midt i anden halvleg, her tager han et par træk og kommer for tæt på baglinjen til at han burde kunne afslutte. Derfor prøver han nær baglinjen at spille den på tværs, men da han rammer bolden med det yderste af tåen snyder den skæve bold alle og triller ind over stregen i målet til 3-0.
Det lignede afgørelsen på kampen, selv om man aldrig kan vide sig sikker. Men Skovsgaard havde ikke flere kort at spille og sejren kom aldrig i fare i en kamp hvor AIF var tættere på at gøre sejren større end den blev. Bl.a. da Jonas får en overraskende retur fra en usikker Skovsgaard keeper, som han lige netop får tippet over målet.
Kampen blev dog lukket med et par mål til allersidst, først da Bob bliver spillet dybt af Jonas i et flot AIF angreb, hvor målmanden bliver udplaceret og i det allersidste minut hvor en dårlig AIF clearing bliver opfanget og sparket flot i mål på kanten af feltet til slutresultatet 4-1.
Med sejren går AIF forbi Skovsgaard og ligger nu nr 4 i en meget tæt serie 3 pulje, hvor kun Saltum ser ud til at stikke af, og Aggersund og Tranum har det tungt i bunden, men har kun få point op til det store midterfelt.

 

Fjerritslev - Arentsminde (serie 3)

 
AIF afslutter intenst kampprogram med snævert nederlag til topholdet Fjerritslev.
Efter en chance rig kamp mod bundholdet Trekroner, var taktikken til dagens mere i retning af at sikre vi ikke endnu engang skulle gå til pause og være bagud. Det lykkedes teoretisk set i en første halvleg hvor der ikke var de store chancer i nogen af enderne. Der var meget fight på midtbanen og det krævede mange kræfter på denne varme sensommeraften.
 AIF lykkedes med flere gode opspil, men Fjerritslev stod rigtig stærkt på banen og især deres midterforsvar fik ryddet op inden AIF for alvor blev farlige. Det samme var tilfældet for Fjerritslev, der heller ikke lykkedes med at fremtvinge de store chancer.
Men når ikke der skabes de store chancer i åbent spil, så sker det nogen gange på dødboldsituationer i stedet. Og det skete, desværre, for Fjerritslev godt halvvejs i første halvleg, da Bob får lavet en skidt clearing efter et hjørnespark, hvor den løse bold bliver sparket rigtig flot og sikkert ind fra kanten af feltet, til 1-0 til Fjerritslev.
Første halvleg fortsatte i samme spor, uden de store åbne chancer. Men mod slutningen af halvlegen må AIF foretage hele 3 udskiftninger pga. træthed og småskader.
Til trods for at AIF havde satset på at spille kontrolleret og undgå at være bagud ved halvleg, så var det netop hvad vi var, trods for at taktikken var blevet holdt. AIF har mange gange vist at de kan løfte deres spil i kampenes anden halvleg, og troen på det kunne lade sig gøre endnu engang var intakt.
Anden halvleg fortsatte som første. Ikke de store chancer, men masser af fight og dueller på midten. Dog blev pladsen større og større som halvlegen skred frem. Ganske naturligt når kræfterne begynder at slippe lidt op.
Desværre går der under 10 min før AIF endnu engang må indkassere et mål. Det sker da først Møller taber sin direkte duel på midtbanen, Gren forsøger at bryde den løse bold, men også her tabes duellen, inden bolden sparkes langt mod AIF målet, hvor en fri Fjerritslev angriber jagter bolden, for at komme på den før Mark kommer ud og clearer. De 2 spillere når bolden nærmest samtidig, men endnu engang trak Fjerritslev sig sejrrigt ud af tacklingen, og med alle tilfældigheder i Fjerritslevs favør, triller bolden over stregen efter tacklingen.
Med 2-0 scoringen så det pludselig ganske svært ud for AIF, der nu skulle score 2 gange, mod en god Fjerritslev defensiv. Og da Fjerritslev lidt senere slår en kontra, som giver en Fjerritslev spiller en helt fri situation med Mark, er det kun en refleks redning fra Mark som holder AIF inde i kampen.
AIF havde svært ved at komme til egentlige chancer, men så tog en velspillende Bob sagen i egen hånd med omkring 15-20 min igen, da han tager et træk fra sin venstre kant, ind i banen og sparker et flot skud mod mål. Bolden ryger et stykke over målmanden, som er placeret lidt langt ude af målet og dykker ned lige under overliggeren til 1-2.
Målet gav AIF tro på at det kunne lade sig gøre, og troen blev forstærket da Fjerritslev med 12-15 min igen får et gult kort, og må spille 10 min i undertal. Det får AIF til at kaste en ekstra mand frem på banen og det lykkedes at holde et højt tryk på Fjerritslev, der bliver presset langt tilbage på banen af AIF.
Det betød omvendt også at Fjerritslev kunne lave nogle farlige omstillinger, hvor AIF kun for reddet et par farlige situationer i sidste øjeblik.
AIF holder trykket hele resten af kampen, og lykkedes også med at blive farlige. Men desværre ender alle situationerne med at mangle den sidste kvalitet, og blive forpurret af enten midterforsvarerne eller målmanden.
AIF taber knebent 2-1 til et Fjerritslev hold der klart var stærkere end de forrige 3 modstandere AIF har mødt.
Med nederlaget ligger AIF fortsat nr 6 med 5 point, lige over nedrykningsstregen i den tætte pulje.
Efter et meget tæt pakket kampprogram får AIF nu mulighed for at hvile benene lidt længere, da næste kamp først er på lørdag den 5. september i Skovsgaard.

 

Trekroner - Arentsminde (serie 3)

 
Arentsminde sled sig til point i intens anden halvleg.
Arentsminde var tirsdag aften på udebane for at møde bundholdet Trekroner. Med et nederlag ville det dog blive AIF der skulle tage til takke med en plads under stregen. Til kampen var AIF uden deres normale anfører og midtbane general hvilket betød at Bob tog pladsen ved siden af Moreau inde centralt. Samtidig var der givet plads til AIF’s hidtidige farligste angriber i sæsonen Fernando, som dannede makkerpar med en anden hurtigløber, i form af Christopher.
Trekroner havde tidligere vist svagheder i deres bagrum, hvilket var planen AIF skulle udnytte med de 2 hurtige angribere. Desværre kom løbemønstrene ikke rigtig til at sidde der, og kampen blev fra start en meget livlig affære, hvor det bølgede hurtigt frem og tilbage.
AIF skabte således en del chancer, men måtte også sande at Trekroner havde plads til at løbe en del kontraer. Den første og største af AIF’s chancer opstod da Moreau få et frispark midt på modstandernes banehalvdel. Da Trekroner står og sover spiller Moreau hurtigt bolden til en helt fri Thomas, der kan løbe til baglinjen og slå et helt perfekt fladt indlæg til en helt fri Fernando ved bagerste stolpe. Desværre får Fernando sendt bolden forbi mål.
Kort tid efter er Fernando igen på spil, da han får en stor hovedstøds chance ved bagerste stolpe. Endnu engang manglende præcisionen.
Det gjorde den desværre ikke i den anden ende. Trekroner fik en del plads midt på banen, mod et mindre disciplineret AIF hold end tidligere set. Dog fik de ikke skabt de store chancer. Men da de får slået et indlæg i feltet som Mark vil ud at gribe uden en Trekroner spiller i nærheden, får Jesper desværre sat issen på indlægget, så den stryger forbi en magtesløs Mark og ind i målet til 1-0 til Trekroner.
Målet ændrede ikke kamp forløbet, som fortsat var meget frem og tilbage, hvilket på den ene side skaffede AIF chancer, men på den anden side gjorde AIF sårbare, da det var svært at holde i bolden længere tid af gangen.
AIF’s manglende disciplin blev endegyldigt udstillet efter ca 30 min, hvor Moreau først erobre en bold højt i banen, men ikke kommer af med den før han ender i en tackling på kanten af modstanderens felt. Med balance spilleren væk fra midtbanen og en AIF offensiv der ikke dækkede deres defensive opgaver i situationen, kunne Trekroner løbe en kontra mod 5 AIF spillere, som i første omgang bliver afværget, men retu bolden bliver nemt opfanget på midtbanen af Trekroner, hvor der bliver sparket på mål. Bolden sjutter i det våde græs og ryger ind langs den ene målstolpe.
Få minutter senere blev der reageret fra AIF træneren, da det ikke kunne blive ved med at gå at kampen bølgede så voldsomt frem og tilbage som tilfældet var. De 2 angribere blev skiftet ud med Jonas og Steffen, og kort tid efter måtte Thomas udgå med en skade. Udskiftningerne kunne straks ses på kampens struktur, hvor Trekroner nu fik tid til at have bolden i bagkæden, men til gengæld ikke fik plads på midtbanen. AIF fik dog heller ikke skabt chancer resten af første halvleg, men der blev sat prop i hullet og AIF kunne gå til pause med vished om at 2 mål skulle hentes, hvis vi ville blive over stregen.
Talen i pausen var ganske klar, attituden de næste 45 minutter skulle afgøre hvorvidt vi skulle være bundhold i denne pulje. Og der svarede holdet ganske klart tilbage. Hele anden halvleg stod i AIF’s tegn. AIF kom klart bedst fra start, kunne holde i bolden længere fremme på banen, og samtidig begynde at skabe chancer. Trekroner der nu spillede i modvind havde svært ved at vinde de løse bolde på midten, og AIF var i det meste dominerende. Dog udeblev målet og allerede efter 15-20 minutter af anden halvleg gik AIF over at spille med kun 3 angribere og en ekstra mand på toppen.
Det blev dermed endnu sværere for Trekroner overhovedet at få bolden op på AIF’s halvdel og der var total dominans det meste af resten af kampen. Kun enkelte gange lykkedes det Trekroner at få etableret spillet bag de 3 AIF angribere, og en enkelt gang blev de også farlige, da først Mark må hive en redning og Gren må sætte sig igennem fysisk for at undgå en farlig chance på retur bolden.
Men derudover stod der AIF på det hele og målet kom da også da Jonas dribler på kanten af feltet, hvor han efter et par snævre træk har skabt plads til sig selv, hvor han leverer en flot placeret afslutning i den ene side af målet, fra kanten af feltet, med ca 15-20 min igen.
Jonas kunne have blevet den helt store helt, da Fernando header et indlæg på tværs retur i feltet, her kommer Jonas frem og udplacerer sikkert målmanden. Desværre dømmer dommeren en tvivlsom offside.
Men AIF trykkede ufortrødent på og ca. 8 min før tid kom forløsningen. AIF har småspil på kanten af feltet, hvor bolden tippes ind til Steffen der efterlader en løs bold som Jonas får afsluttet på. Han tackles dog i skud øjeblikket hvilket får bolden til at gå i en bue over forsvaret til en opmærksom Fernando, der endnu engang leverer en point givende scoring for AIF.
AIF var dog på ingen måde tilfreds med 2-2, da de havde alt dominans fortsatte de trykket mod Trekroners mål, med 3 angribere og højt pres. Dog udeblev de helt store chancer, men det kunne have endt i ekstage i aller sidste sekund, hvor AIF har hjørnespark. Trekroner vinder den første duel, men Moreau får erobret bolden fra en sløset Trekroner spiller på kanten af feltet, hvor efter han resolut trykker af. Bolden bliver ramt klokkerent og med god kraft, desværre lige på målmanden som samtidig formår at holde afslutningen.
2-2 blev resultatet hvor AIF endnu engang er klart bedst i anden halvleg, men endnu engang skal jagte det de er bagud fra første halvleg.
Med resultatet bliver AIF fortsat på 6 pladsen med 5 point for 4 kampe. Det betyder AIF pt ligger i et tæt midterfelt, og med 3-4 point ned til Trekroner og Aggersund under stregen.
Fredag aften tager AIF til Fjerritslev som pt ligger på første pladsen. Kamp start 18.30.

 

Arentsminde - Tranum (serie 3)

 
Nat og dag da Arentsminde offensiven igen skyder med løst krudt.
AIF tog søndag eftermiddag imod Tranum på Gryden stadion, der i den grad levede op til sit navn, denne varme sensommerdag. Og varmen så fra kampens start ud til at være til Tranums fordel. Det var i hvert fald dem der havde held til at komme bedst i gang, hvor de erobrede en masse hjørnespark og holde presset på AIF, som ikke kunne få spillet til at hænge sammen.
Men Tranum defensiven havde også deres problemer, for de blev nemt presset af de løse bolde som AIF smed frem over banen, og dette betød at kampen blev mere og mere lige. Og efter ca 15 minutters spil viste AIF stor klasse med et smukt angreb der resulterede i en 1-0 scoring. AIF havde fået spillet flyttet frem, fået Tranum trykket ned og stod højt på banen. Venstre backen Gren var kommet helt op på kanten af modstanderens felt, her kom Lasse, der for første gang havde erobret en start plads, i et veltimet overlap og sparkede med stor kvalitet bolden på tværs ind i feltet, hvor Christopher med stor sikkerhed sparker bolden i nettet.
Målet gav selvfølgelig AIF lidt luft, men spillet fungerede fortsat kun sporadisk, hvor Tranum især på midtbanen havde overtaget. Tranum havde især held med at få plads til deres defensive midtbane, der kunne ligge og fordele spillet ganske let.
Tranum fik kæmpet sig til flere chancer, bl.a. på et frispark, hvor hele 3 AIF spillere får hovedet på bolden, men ingen af dem får clearet bolden, hvorfor en Tranum spiller til sidst kan heade mod mål, hvor Mark hiver en super redning frem, hvor han via stolpen lige akkurat holder bolden på den rigtige side af stregen.
Tranum får ligeledes en stor chance da de finder en helt fri Tranum spiller bagerst i feltet, heldigvis manglede han skarpheden. Men skarpheden fandt frem lidt senere, da Gren modtog en aflevering bagud i banen, relativt upresset, men da han ikke forvalter situationen rigtigt og mister bolden, kan den i situationen uorganiserede AIF defensiv intet nå at gøre før bolden ligger i nettet til 1-1.
Kort efter begår AIF endnu en fejl, da Mark skal gribe en høj bold tæt ved mål, hvor han får fejlbedømt bolden og ikke griber den i første omgang, hvor der kommer en Tranum spiller tonsende og losser bolden i nettaget tæt under mål. Om det var solen der var skyld i Marks fejlbedømmelse skal være usagt.
Men AIF gik til pausen bagud med 2-1, hvilket måtte siges at være fuldt fortjent. Men det skyldtes primært en ringe præstation af AIF end modstanderens kvalitet. Og det blev tydeligt fra anden halvlegs start, hvor AIF fik langt bedre fat i kampen. Og der gik således kun få minutter inden der blev udlignet. AIF får tilkæmpet sig et hjørnespark, der generelt blev sparket med stor kvalitet denne dag, hvor Bob kommer først på bolden, som ryger ind ved bageste stolpe.
Herfra havde AIF rigtig godt styr på kampen, hvor det klart var AIF som var bedst. Og da tranum næsten halvvejs inde i anden halvleg måtte spille 10 minutter i undertal, var det ren AIF dominans, der også resulterede i flere chancer. Især denne sæsons AIF-goalgetter Fernando gjorde livet svært for Tranum defensiven. Han fik tilkæmpet sig flere store chancer, med bl.a. et hovedstød der ramte lige over mål og en flot afslutning der strøg lige forbi målstolpen. Men den største chance stod anfører Møller for, da han tæt under mål bliver spillet fri til en helt åben afslutning. Desværre mindede afslutningen mest af alt om en tilbagelægning til målmanden og AIF måtte endnu engang sande at offensiven skød med løst krudt.
Kampen endte 2-2, men mod slutningen af kampen er AIF meget tæt på at blive snydt helt for point, hvor Tranum får 2 store chancer. Den største da Mark får sat bolden lidt for hurtigt i gang, og Gren taber den efterfølgende duel, og Tranum spiller en flad bold ind foran, her står en fuldstændig fri Tranum spiller ved bagerste stolpe, men han sparker til AIF’s held bolden langt over mål.
Spilmæssigt godt i anden halvleg, men skidt at AIF får givet så mange chancer væk mod et middelmådigt Tranum hold. Samtidig må vi endnu engang konstatere at der brændes for mange store chancer.
Med resultatet ligger AIF fortsat nr 6 i puljen med 4 point inden vi allerede tirsdag tager til bundholdet Trekroner, hvor AIF med en sejr kan spille sig op på førstepladsen, men med et nederlag vil ryge under nedrykningsstregen.

 

Aggerund - Arentsminde (serie 3)

 
Uskarpe AIF får gevinst til allersidst!
Onsdag aften skulle AIF i gen i kamp, blot 2 dage efter nederlaget til Saltum. Det skete i Aggersund, som AIF også mødte 2 gange i foråret. Aggersund stillede dog op med et par markante afbud og virkede ikke som et hold der var klar til at gøre sig i serie 3.
AIF presser ganske hårdt på i starten af kampen, hvor der bliver skabt en del chancer, flere af dem rigtig store. Blandt andet da Thomas tryller på højre kanten og har både Steffen og Christopher fri tæt på mål, desværre når Steffen lige præcis ikke frem til bolden der kommer på tværs. Men der stod AIF på alt i kampens start, hvor kun AIF uskarphed forhindrede en føring.
Men overtaget blev ikke omsat til mål, og det betød at Aggersund fortsat følte de var med i kampen, samtidig med at AIF tilsyneladende blev lidt stresset over ikke at få omsat overtaget. Det begyndte midt i 1 halvleg at resultere i nogle fejl fra AIF, som gav Aggersund nogle helt unødvendige chancer. Men det var nok til at de fik AIF lidt på hælene og i en kort periode havde held til at få overtaget og skabe chancer. Heldigvis skød Aggersund med lige så løst krudt oppe foran som AIF.
Løst krudt var der bestemt også tale om da dybdeløbsspecialisten Christopher fik en friløber mod Aggersund målmanden. Desværre kommer der ikke hverken kraft eller tilstrækkelig placering i afslutningen, hvorfor målmanden nemt kan redde bolden.
Lige før første halvleg er ovre får Aggersund et gult kort, som betyder AIF kan starte anden halvleg i overtal. Men det virker på AIF som om kampen fra i mandags begynder at sidde lidt i benene. Der kommer ikke så mange løb uden bold og folk hænger lidt efter i presset. Det betyder at AIF trods overtal ikke formår at sætte sig igennem til de store chancer.
Kort efter Aggersund er blevet fuldtallige er Christopher på spil ude i højre siden, hvor han tager en god tur ind over banen, hvor han fra omkring 8-10 meter fra mål, har både gode afleveringsmuligheder og afslutningsmuligheder. Han vælger afslutningen, men præcis som i første halvleg bliver der skudt med løst krudt. I situationen får Aggersund dog endnu en advarsel og dermed 10 min i undertal.
Men endnu engang formår AIF trods bold overtag ikke at få skabt de afgørende chancer. Også sker der det som set så ofte før, når man ikke omsætter overtal til mål, ja så kan man blive straffet. AIF har hevet mange mand med frem på hjørnespark som bliver clearet op i modsatte ende, her vinder Aggersund en duel og spiller bolden over den resterende AIF defensiv som bliver fanget fuldstændig på hælene. Friløber til Aggersund. Men helt som i den modsatte ende kan de heller ikke få omsat deres chance til mål, da Mark kommer flot ud og redder situationen.
Kampen lakkede mod enden for et frustreret og efterhånden træt AIF hold, der følte de skulle have en sejr med derfra. Derfor blev der også fortsat investeret offensivt. Men på en dag hvor intet lykkedes foran mål, ender det med at blive en løs dybde bold der gør forskellen. Bolden bliver slået frem hvor Fernando jagter forsvareren, samtidig med at målmanden er på vej ud for at samle bolden op, og stik imod alle odds får Fernando tåen på bolden og prikket den forbi målmanden inden han tonser videre gennem sine modstandere efter den løse bold der triller mod mål, hvor en forsvarer er på vej på tværs for at cleare, men igen kommer Fernando med livet som indsats på bolden, hvor han brager ind i både bold, målstolpe og modstander(dog uden der var noget ulovligt). 1-0 til AIF på et fighter mål som kun Fernando kan præstere.
Der var kun 8 min tilbage da forløsningen kom, og det handlede derfor blot om at overleve de sidste min. Aggersund som kom med en del fysik, smed en masse spillere og bolde frem over banen, men AIF fik flot clearet situationerne. Og de sidste par min foregik oppe omkring modstanderens hjørneflag, hvor der blev erobret det ene indkast eller hjørnespark efter det andet.
AIF fik en fortjent sejr over Aggersund, men man står tilbage med en følelse af at kampen skulle have været lukket på en halv time og aldrig have været i fare. I fare kom den i den grad, men som det skete så tit i foråret, så vinder AIF til sidst.
Allerede søndag skal AIF i kamp igen, denne gang på hjemmebane mod Tranum.

 

Arentsminde - Saltum (serie 3)

 
AIF straffet af effektive Saltum i serie 3 debut.
Mandag aften kunne der for første gang nogen sinde overværes serie 3 fodbold på Arentsminde stadion. Det skete da AIF tog hul på efterårs sæsonen mod Saltum.
Kampen startede meget lige, med 2 hold der gerne ville spille fodbold. Allerede efter 5-10 min. Ligner det dog en drømme start for AIF da tilbagevendte Christopher Henriksen, efter lidt små spil tæt på feltet modtager en perfekt dyb bold og med lethed udplacerer målmanden. Desværre fløjter dommeren for offside.
Det forhindrede dog ikke AIF i fortsat at skabe chancer. Der blev i starten skabt nogle fine spil mønstre og flere chancer blev skabt, men desværre ikke omsat. Dog var Saltum også farlige modsat, så det var en meget lige kamp, med minimal AIF overtag i chancer. Den største af disse kom efter ca 20 min. hvor Christopher igen spilles dybt og kommer alene med målmanden. Men hvor han før var iskold var han alt andet i denne situation, hvor han ikke får skåret ind foran mod mål, og dermed tillader forsvaren at presse ham, inden han til sidst falder i bolden.
Kort tid efter måtte vi desværre konstatere at dommerstanden i serie 3 heller ikke er perfekt. I forbindelse med et målspark vælger dommeren at fløjte for offside – det kan der ifølge fodbold loven ikke være – hvilket AIF naturligvis brokker os over. Men i stedet for at lade bolden falde som han burde, holder han fast i sin kendelse og vælger også - lidt pludseligt – at lange en advarsel ud til Peter Eriksen.
Denne situation tippede kampen i Saltums favør. Og efter ca 5 min. i undertal bliver Møller fanget i en løbeduel. Det fangede hele AIF defensiven der kun kunne halvklare overfor de hurtige Saltum folk, inden de sparkede returbolden i et tomt AIF mål.
Resten af halvlegen var fortsat en lige affære, med 2 hold der forsøgte at skabe god fodbold. Men nede 0-1 var det AIF som var det pressede hold efter pausen, hvilket virkede til at give Saltum en kende mere ro og selvsikkerhed.
Der gik desværre også kun 5-10 min inden AIF blev fanget i en omstilling, efter et AIF hjørnespark. AIF spillerne når egentlig med tilbage, men aldrig rigtig på plads. Det udnytter Saltum med et rigtig flot gennemspillet mål, som den uafbalancerede AIF defensiv ikke kan stille noget op overfor. Nede 2-0 så det pludseligt svært ud for AIF, der tilsyneladende begyndte at vise tegn på manglende form, både konditions mæssigt og spilmæssigt.
Derfor var det Saltum, der især på midtbanen og fremefter havde nogle meget løbestærke spillere, som satte sig på opgøret i de første 25-30 min af anden halvleg. AIF lavede i denne periode rigtig mange uprovokerede fejlafleveringer, hvilket betød vi konstant var i bold jagt, og ikke havde kræfter til at stille os ordentligt af med bolden, når vi endelig fik den. Kvaliteten manglede ganske simpelt.
Men med omkring 20 min igen får AIF et hjørnespark, og efter Peter Eriksen vinder den første duel, Møller sparker på returen og Christopher sparker på den efterfølgende retur inden AIF’s klumpspiller nr 1 får prikket bolden i nettet. 1-2 ved mål af Fernando.
Men hvad der skulle have været starten på et comeback blev lynhurtigt afblæst af Saltum, der igen udnytter deres fart på toppen, hvor de på en kontra bryder igennem i højre siden, inden bolden ligges ind over på kanten af feltet, hvor en Saltum flot sparker den ind ved den ene stolpe til 3-1.
Målet fik dog ikke AIF til helt at opgive, og trods træthed osv. lykkedes det AIF at trykke Saltum helt tilbage det meste af de sidste 10 min. Og det var også meget tæt på at give bonus, da Steffen er milimeter fra at nå frem til et indlæg fra hans lillebror, tæt foran mål.
Men målet udeblev og AIF måtte sande at man straffet noget hårdere for sine fejl i serie 3, end i serie 4. Fortjent Saltum sejr, men samtidig en godkendt AIF debut, hvor moralen ikke fejlede noget. Men der var bestemt plads til at bygge på, især i det spilmæssige og offensive.
 
Arentsminde IF | Langeslund Alle 4 | 9460 Arentsminde | Tlf.: +45 28596333